اهمیت معماری برند (Brand Architecture) در دیجیتال مارکتینگ
مطمئنا زمانی که برای خرید یک محصول به فروشگاه میروید برند های مختلفی توجه شما را به خود جلب میکنند. اگر تصمیم داشته باشید لبنیات مانند ماست، شیر، دوغ، پنیر و غیره را خریداری کنید محصول مورد نظر خود را بین برند هایی همچون میهن، کاله، پگاه و غیره انتخاب میکنید زیرا این برندهای قدیمی هستند و از شهرت زیادی برخوردار میباشند. یک نکته وجود دارد که شاید شما در نگاه اول به ان توجه نکرده باشید و آن نکته هم تعداد بالای زیر مجموعه شرکت های بزرگ است. برای مثال برند های همچون طبیعت، مکنزی، خوشبخت، هایلی و غیره زیرمجموعههای برند میهن هستند. مطمئنا مدیریت این برندها بسیار سخت است به همین دلیل بسیاری از شرکت های بزرگ از معماری برند در دیجیتال مارکتینگ استفاده می کنند. شاید برای شما سوال پیش بیاید معماری برند چیست؟ پاسخ این سوال را به طور کامل در ادامه مقاله توضیح خواهیم داد.
در ادامه باید ذکر کنیم ما در این مقاله تصمیم دارید اهمیت معماری برند (Brand Architecture) در دیجیتال مارکتینگ را برای شما آشکار کنیم و انواع معماری برند را با ذکر نوع مورد بررسی قرار دهیم. حال اگر تصمیم دارید از اهمیت معماری برند (Brand Architecture) در دیجیتال مارکتینگ مطلع شوید پیشنهاد می کنیم تا پایان این مقاله با ما در وب سایت candoosms همراه باشید.
معماری برند
این سوال یکی از متداول ترین سوالات که توسط بسیاری از افراد مطرح میشود به همین دلیل این بخش از مقاله را برای پاسخ به سوال معماری برند چیست؟ اختصاص داده ایم. لازم به ذکر است بدانید معماری برند به مجموعه رشته و تکنیک هایی گفته می شود که یک برند مادر برای به شهرت رساندن و ایجاد ارتباط با برندهای زیر شاخه از آن ها استفاده می کند. زیرشاخه ها می توانند محصول، خدمات و غیره باشند. سیستم یکپارچه از نام ها، رنگ ها، واژگان بصری و نمادها تشکیل می شوند که به طور مستقیم بر روی مسیر فکری مشتری تاثیر می گذارند. اگر بخواهیم معماری برند را به زبان ساده تر توضیح دهید باید ذکر کنیم که معماری برند یک سیستم سازی دقیق برای آسان سازی مسیر مخاطبان جهت خرید محصولات و استفاده از خدمات یک سازمان می باشد.
اهمیت معماری برند (Brand Architecture) در دیجیتال مارکتینگ
معماری برند در دیجیتال مارکتینگ از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و این اهمیت از هیچ مدیر موفق و برند معتبر پنهان نیست. اگر یک کمپانی معماری برند را در اولویت کار خود قرار دهد به راحتی می تواند مخاطبین بیشتری را جذب کند زیرا برند های زیر شاخه به سرعت معروف می شوند. از سوی دیگر کمپانی هایی که چندین برند معروف را مدیریت می کنند کار بسیار دشواری را در پیش دارند که این دشواری را می توان به سادگی از بین برد. در واقع استفاده از معماری برند باعث سهولت در مدیریت کمپانی می گردد زیرا همه چیز با برنامه ریزی درست و اصولی انجام می شود. در نتیجه می توان به این استنباط رسید استفاده از معماری برند می تواند باعث رشد چشمگیر اعتبار یک کمپانی شود.
استراتژی و اجزای معماری برند
مطمئنا تا به اینجا مقاله متوجه شده اید معماری برند اهمیت بسیار زیادی دارد و استفاده از آن می تواند باعث شود تا کسب و کار شما به صورت حرفه ای توسعه پیدا کند. این نکته را در نظر داشته باشید تمام برند ها نمی توانند از یک نوع معماری برند استفاده کنند. زیرا معماری برند دارای استراتژی های مختلفی می باشد. این نکته مهم را در نظر داشته باشید فاکتورهای مختلفی وجود دارند که شما می توانید بر اساس آن ها یک مدل از معماری برند را انتخاب کنید. برای این که بتوانید یک معماری برند مناسب برای کسب و کار خود انتخاب کنید باید نسبت به برخی از آیتم ها آگاه شوید.
مراحل انتخاب استراتژی معماری برند
در گام اول باید بدانید که معماری برند تنها برای هماهنگ کردن فعالیت های داخلی یک شرکت نمی باشد. توجه داشته باشید شما با انتخاب استراتژی معماری برند، اهداف و سیاست های کسب و کار خود را به مشتریان و سهامداران انتقال می دهید. در گام دوم باید برای توسعه کسب و کار خود و طراحی یک استراتژی معماری برند درست به تحقیق بپردازید. این تحقیقات باید به صورت داخلی در مورد استراتژیهای کلان کسب و کار و به صورت خارجی از مشتریان صورت پذیرد. برای مثال میتوانید با مشتریان مصاحبه کنید تا متوجه شوید آنها برندها و شرکت شما را به چه صورتی می بینند.
در ادامه این امکان برای شما فراهم می شود که بر اساس نتایج تحقیقاتی که انجام داده اید یک مدل از استراتژی معماری برند را انتخاب کنید. در گام اول باید استراتژی معماری برند به صورت آزمایشی و محدود اجرا گردد تا کسب و کار شما آسیب نبیند. بعد از اجرا شدن استراتژی به صورت آزمایشی شما میتوانید بازخوردهای آنلاین و آفلاین داخلی و خارجی را بررسی کنید تا متوجه شوید که استراتژی انتخاب شده درست است یا خیر. در مرحله پایانی می توانید استراتژی مورد نظر خود را انتخاب کنید و شاهد توسعه چشمگیر برند و شرکت خود باشید.
انواع مدل های معماری برند
در این بخش از مقاله معماری برند چیست؟ تصمیم داریم شما را با انواع معماری برند آشنا کنید. توجه داشته باشید معماری برند دارای 3 مدل (خانه برندی، خانه برندها و معماری ترکیبی) می باشد. این نکته را در نظر داشته باشید در حال حاضر شرکت های بسیار بزرگی در جهان همچون اپل بر پایه یکی از انواع مدل های معماری برند فعالیت می کند. در ادامه هر کدام از مدل های معماری برند را مورد بررسی قرار خواهیم داد تا شما آگاهی بیشتری نسبت به آن ها به دست بیاورید و بتوانید یک انتخاب درست را تجربه کنید.
خانه برندی Branded House
خانه برندی یک سبک از معماری برند است که آن را با نام Corporate Brand Architecture می شناسند. توجه داشته باشید در این نوع معماری دارند خبری از مدیریت یک کمپانی از برندهای مختلف نیست. در واقع یک مستر برند محصولاتی را تولید و به بازار عرضه می کند که موفق می شود بخش های مختلف یک بازار را مورد هدف قرار دهد.
اگر بخواهیم این مدل از معماری برند را با استفاده از یک مثال به صورت ساده به شما توضیح دهیم باید به برند اپل اشاره کنیم. همانطور که می دانید شرکت اپل محصولات مختلفی مانند (ساعت هوشمند، imac، iphone، ipad و غیره) را تولید و بازار عرضه می کند. نکته قابل توجه این است که در هنگام خرید هر یک از محصولات اپل نام این برند برای ما ارزشمند است و ما دوست داریم یکی از محصولات برند اپل را در اختیار داشته باشیم تا از کیفیت بالا پرستیژ آن لذت ببریم. در انتها بهتر است ذکر کنیم تمامی محصولات در مدل معماری برندی اعتبار خود را از مستر برند خود دریافت می کنند.
خانه برند ها House of Brands
دومین مدل معماری برند که تصمیم داریم در این بخش از مقاله مورد بررسی قرار دهیم خانه برندها است. در این نوع از معماری برند یک کمپانی دارای برند های مختلفی است که از لحاظ ارائه خدمات با یکدیگر تفاوت دارند. نکته بسیار مهم در مورد این استراتژی وجود دو رقیب در یک برند می باشد. در ادامه شاید بهتر باشد با بررسی یک برند این معقوله را به صورت ساده تری توضیح دهیم.
یکی از برند هایی که میتوان به آن اشاره کرد شرکت میهن است که برند های مختلفی دارد اما برند های وی از لحاظ خدماتی که ارائه می کنند با یکدیگر متفاوت هستند. برای مثال آب میوه های فروت لند، برنج هایلی، تن ماهی مکنزی، رب گوجه و روغن طبیعت و بسیاری از محصولات دیگر مربوط به برند میهن است. همانطور که مشاهده می کنید این کمپانی محصولاتی را در اختیار کاربران قرار می دهد که مربوط به بخش های مختلف چرخه غذایی است.
معماری ترکیبی Hybrid Architecture
این مدل از معماری برند، ترکیبی از دو مدل قبل است. توجه داشته باشید شرکت هایی همچون تویوتا، کوکا کولا و بسیاری از برند های معتبر دیگر بر اساس معماری ترکیبی فعالیت می کنند. برای مثال زیر مجموعه های شرکت تویوتا مانند شرکت اپل مربوط به یک حوزه (خودرو) هستند، از سوی دیگر شرکت تویوتا و لکسوس رقیب یکدیگر محسوب می شوند. در مجموع استفاده از این مدل معماری برند هم بازخورد مثبتی برای برند های بزرگ به همراه داشته است و شما هم می توانید از آن استفاده کنید.
مزایای استراتژی معماری برند
استفاده از استراتژی های معماری برند بازخورد های بسیار مثبتی را به همراه دارد. شایان ذکر است بدانید معماری برند دارای مزایا بسیار زیادی می باشد اما ما تصمیم داریم در این مقاله چند نمونه از این مزایا را به شما معرفی کنیم. در گام اول بهتر است بدانید یک کمپانی با استفاده از معماری برند می تواند مدیریت ساده تری بر روی برندهای خود داشته باشد. برای مثال شرکت گوگل دارای زیرمجموعه های معتبر همچون گوگل مپ، گوگل پلی، اندروید، یوتیوب و بسیاری از وب سایت های دیگر دارد که مدیریت آن ها را با استفاده از معماری برند انجام می دهد.
در گام دوم بهتر است به آشنایی بهتر مشتریان با برند شما اشاره کنیم زیرا این مسئله از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. یکی از مهمترین فاکتورهایی که باعث می شود کمپانی ها از معماری برند استفاده کنند آسان شدن مراحل جذب سرمایه می باشد. آخرین گزینه یکی از مهم ترین اهداف کسب و کارها به شمار می رود. همانطور که می دانید بزرگترین اهداف کسب و کارها فروش محصولات است. در نتیجه با استفاده از معماری برند شما می توانید شاهد فروش زنجیرهای محصولات کمپانی خود باشید.
سخن آخر
مطمئنا تا قبل از مطالعه این مقاله اطلاعات دقیقی نسبت به معماری برند در اختیار نداشته اید و نمی دانستید معماری برند چیست؟ اما در حال حاضر با استراتژی و اجزای معماری برند آشنا شده اید و می دانید اهمیت معماری برند در دیجیتال مارکتینگ به چه میزان است. نکته بسیار مهم این است در حال حاضر نسبت به مراحل انتخاب استراتژی معماری برندهها هم آگاه هستید.
این نکته را در نظر داشته باشید معماری برند در سه نوع (خانه برندی Branded House، خانه برند ها House of Brands و معماری ترکیبی Hybrid Architecture) وجود دارد که ما هر کدام را به صورت مجزا در این مقاله مورد بررسی قرار دادیم و شما میتوانید با استفاده از محتویات مربوط به هر کدام از مدل های معماری برند، کمپانی خود را به درست ترین شکل ممکن مدیریت کنید. در انتها امیدواریم این مقاله توانسته باشد اطلاعات کاملی نسبت به معماری برند در اختیار شما قرار دهند.