از سال 1992 میلادی که اولین پیام کوتاه با متن تبریک سال نو ارسال شد تا کنون از برنامه‌های متعددی جهت انتقال پیامک ابداع شد، پیام‌رسان‌های معمولی، برنامه‌ها و اپلیکیشن‌ها و همچنین iMessage که تنها جهت ارتباط بین گوشی‌های تلفن همراه آیفون با سیستم عامل IOS است، در حال حاضر نیز پیام رسان RCS قابلیتی را برای گوشی‌هایی با سیستم عامل اندروید ایجاد کرده است که قابلیت‌های iMessage را دارد. درست است که برنامه‌های متعدد که روزبه‌روز نیز به تعدادشان اضافه می‌شود کارایی iMessage و RCS را زیر سوال ببرد، اما سیستم پیام رسانی آن‌قدر در بین کاربران محبوب شده است که خودشان تصمیم می‌گیرند با توجه به شرایط استفاده از کدام پیام‌رسان برای برقراری ارتباط برایشان حائز اهمیت است. در این مقاله قصد داریم در به معرفی RCS بپردازیم.

RCS نسل جدید پیامک

پیام‌رسانی RCS چیست؟

با روی کار آمدن برنامه‌ها و اپلیکیشن‌های پیام‌رسان که در بستر اینترنت قابلیت ارسال و دریافت انواع پیام با فرمت‌های مختلف را برای کاربران فراهم می‌کند، استفاده از پیام‌رسان‌ها و مسنجرهای قدیمی روی گوشی، دیگر کاربرد گذشته را ندارد، با این حال برنامه‌هایی مثل iMessage که مخصوص گوشی‌های آیفون است کاربرد نسبی خود را حفظ کرده است از همین رو RCS نیز جهت ارائه خدمات پیام رسانی برای گوشی‌هایی با سیستم عامل اندروید معرفی شده است که تمامی قابلیت‌ها و استانداردهای مربوط به SMS و MMS همچنین تماس را برای کاربران پوشش می‌دهد.

هدف پیام‌رسانی RCS چیست

اگر بخواهیم در یک جمله هدف این پیام‌رسان تازه وارد را بیان کنیم، می‌توان گفت که هدف اصلی آن استفاده نکردن کاربران از اپلیکیشن‌های متفرقه جهت انتقال پیام است. بنیاد Rich Communication Suite که در سال 2007 توسط برخی از شرکت‌هایی در سراسر دنیا که در صنعت مخابرات فعالیت داشتند، ثبت شد. هدف اصلی آنان ارتباط کاربران با اپراتورهای مختلف و مبنی بر فناوری IMS یا همان IP Multimedia Subsystem بود. که از این طریق کاربران بتوانند هر زمان که در پوشش آنتن دهی اپراتور خود بودند پیام ارسال و دریافت کنند، همچنین مثل سایر پیام‌رسان‌ها قابلیت چت و ارسال ایموجی و قابلیت تماس، ارسال و دریافت فایل با انواع مختلف فرمت(عکس، ویدئو و…) را برای کاربران خود فراهم کنند. و در واقع در صورت همکاری اپراتورها، کاربران پس از خریداری گوشی‌هایی با قابلیت RCS می‌توانند کلیه خدمات یک اپلیکیشن پیام‌رسان را بدون نصب آن دریافت کنند.
لازم به ذکر است که استفاده از RCS تنها برای گوشی‌ها هوشمند امکان‌پذیر بوده و هنوز در دستگاه‌هایی مانند تبلت، قابلیت اجرایی ندارد.

کندو - ارائه یک تجربه تعاملی واقعی برای کاربران با پیام‌رسان RCS

RCS در مقابل iMessage

اپراتورهای پشتیبانی کننده RCS

پیش ازاین توضیح داده شد که برای اینکه کاربران بتوانند از RCS و تمامی قابلیت‌های آن استفاده کنند، اپراتورهای خطوط تلفن همراه باید آن‌را به صورت کامل پشتیبانی کند، اما نکته قابل توجه آن است که هنوز اپراتورها در سراسر جهان تمایلی به پشتیبانی و قبول این استاندارد ندارند و یا حتی برخی از آنان استانداردهایی را پشتیبانی می‌کنند که درآمد بیشتری را از آن کسب کنند. این امر نشان از این دارد که RCS هنوز به صورت پوشش گسترده، پوشش و کارایی لازم مثل سایر اپلیکیشن‌های پیام رسان را ندارد.
طبق آخرین فهرستی که وب‌سایت GSMA منتشر کرده است، نام اپراتورهای بزرگ و جهانی مثل:Verizon ‌AT&T ،‌T-Mobile ،Sprint وGoogle Fi به چشم می‌خورد، اما برای پوشش کلی و جهانی باید کلیه استانداردها طبق خواسته کاربران پشتیبانی شوند، لازم به ذکر است که در این لیست نام اپراتورهای داخلی مثل همراه اول یا ایرانسل و رایتل وجود نداشته و چنین قابلیتی درحال حاضر برای کاربران داخل ایران وجود ندارد.

چگونه می‌توان RCS را در سایر سیستم‌عامل‌ها استفاده کرد؟

برای استفاده از استانداردهای RCS در سیستم‌عامل‌هایی نظیر اندروید، IOS و ویندوز، کاربران باید از اپلیکیشن سازگار با سیستم عامل خود را ابتدا نصب کنند و همچنین کاربرانی که از سیستم عامل اندروید استفاده می‌کنند می‌توانند گوگل Message را نصب کرده و از RCS استفاده کنند به شرطی که اپراتورشان هم از این استاندارد پشتیبانی کند.

اندروید در مقابل IOS و iMeesage مقابل RCS

با ورود گوشی‌های هوشمند با برندهای مختلف جهانی، نمایش قدرت نیز دربین آنان شکل گرفت و هر ساله در در تاریخ‌های مشخصی، کاربران سراسر دنیا را دعوت به معرفی از محصولات به همراه قابلیت‌های جدی آن‌ها می‌کنند. در حال حاضر دو سیستم عامل بسیار قدرتمند که در حال حاضر روبه‌روی یکدیگر قرار گرفته‌اند، اندروید و IOS است که هرکدام در سراسر جهان طرفداران مخصوص به خود را دارند که با به رخ کشیدن قابلیت گوشی‌های خود برای یکدیگر خط و نشان می‌کشند. پیام رسان RCS نیز یکی دیگر از قدرت‌نمایی‌های اندروید در مقابل IOS است چرا که کلیه قابلیت‌هایی را که شرکت اپل در iMessage و FaceTime خود ارائه کرده است،RCS نیز آن را دارد.

کندو - ارائه یک تجربه تعاملی واقعی برای کاربران با پیام‌رسان RCS

پیام رسان RCS

کلام پایانی

ورود گوشی‌های هوشمند زندگی همه ساکنین کره‌ی زمین را دچار تحول بزرگی کرد، این روزها کم‌تر کسی در سراسر جهان وجود دارد که یک گوشی تلفن همراه هوشمند نداشته باشد، از این رو شرکت‌ها و کمپانی‌های ساخت چنین گوشی‌هایی همواره در تلاش هستند که هر آنچه نیاز و خواسته کاربران است را فراهم کنند و با ارائه خدماتی متمایز بتوانند نظر مخاطبان بیشتری را به خود جلب کنند. iMessage یکی از اولین برنامه‌های پیام‌رسان بود که به صورت پیش‌فرض روی گوشی‌های ساخت شرکت اپل با سیستم عامل IOS نصب بود و کاربران در صورت اتصال به اینترنت و پشتیبانی اپراتور کشور محل زندگی، می‌توانستند از آن استفاده کنند، این امر در خصوص برنامه FaceTime جهت برقراری تماس‌های صوتی و تصویری نیز ارائه شد و حالا نوبت سیستم عامل اندروید است که با ارائه RCS کلیه این خدمات را برای کاربران خود فراهم کند. این در حالی است که پیام رسان‌های قوی‌تر و معروف‌تری مثل: واتس‌اپ، تلگرام و … توانسته‌اند به محبوب‌ترین اپلیکیشن‌های پیام رسان تبدیل شوند و از این بابت RCS راه نسبتا سختی را پیش‌رو دارد.

 

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
📝 مقالات تخصصی بیش از 1000
📮 هدف آموزش بازاریابی پیامکی
📈 ماموریت رونق کسب و کار
⚙️ آموزش +20 ابزار پیامکی