ریبرندینگ یا برندسازی مجدد چیست و چه فایده ای دارد؟

وقتی برای اولین بار یک کسب و کار را راهاندازی میکنید، احتمالاً برندسازی آخرین چیزی است که به ذهن شما میرسد. با این حال، اگر نمیدانید مشتریان شما چه کسانی هستند و کجا زندگی میکنند، نمیدانید از کجا شروع کنید. علاوه بر این، حتی اگر هویت برند را یکی از اولویتهای خود قرار دادهاید، استراتژی برندسازی اولیه شما ممکن است با تغییر برنامههای تجاری شما مؤثر نباشد. ممکن است لازم باشد لوگو، مواد تبلیغاتی آفلاین یا تبلیغات آنلاین خود را تغییر دهید. به هر حال، الآن به جایی رسیدهاید که راضی نیستید و باید تغییری ایجاد کنید. در این نوشتار میخواهیم کمی راجع به برندسازی مجدد یا ریبرندینگ بیشتر صحبت کنیم.
خوشبختانه مفهوم تغییر نام تجاری دیگر جدید یا عجیب نیست. بسیاری از برندهای معروف و مهم در سراسر جهان در گذشتهای نه چندان دور دستخوش ریبرندینگ شدهاند. در این مقاله میتوانید با مفهوم ریبرندینگ بیشتر آشنا شوید و اصول انجام آن را مرور کنید.
تغییر نام تجاری یا ریبرندینگ چیست
تغییر نام تجاری فرآیند تغییر لوگو یک شرکت یا محصول است. هدف از این تغییر جذب مشتریان و کاربران بیشتر است. ریبرندینگ یک استراتژی بازاریابی است که شامل تغییر لوگو، نام، نماد یا ترکیبی از آنها میشود.
با تغییر نام تجاری، میتوانیم آگاهی از هویت جدید یک شرکت یا محصول را افزایش دهیم. برند چیزی است که به یک شرکت یا محصول هویت میدهد. بنابراین، هنگام تغییر نام تجاری، میخواهیم به شرکت یا محصول ظاهر یا حس جدیدی بدهیم.
به طور کلی، شرکتهایی که میخواهند برند خود را تغییر دهند، بر اساس دو معیار هدایت میشوند:
- هویت جدیدی ایجاد کنند که به آنها کمک کند تا خود را از رقبای خود در بازار هدف متمایز کنند.
- ارتباط مجدد با مشتریان
به طور کلی، هدف اصلی ریبرندینگ، بهبود تعامل و ارتباط با مشتریان و گروههای هدف از طریق ایجاد تغییراتی در هویت برند است. به سؤالات مربوط به اینکه چرا کسب و کار شما تأسیس شده یا وجود دارد و چرا مشتریان باید از شما حمایت کنند با هویت برند پاسخ داده میشود.
چرا ریبرندینگ مهم است
وقتی صحبت از تغییر نام تجاری میشود، نظرات متناقضی وجود دارد. بسیاری بر این باورند که برندسازی مجدد، برای موفقیت کسب و کار ضروری است. تغییر نام تجاری به برندها اجازه میدهد تا به گونهای تکامل یابند که علاوه بر پیشی گرفتن از رقبا، با سلیقه و نیازهای در حال تغییر مصرفکنندگان نیز سازگار شوند. برندهایی که به دنبال گسترش بازار هدف خود یا ارتقای خط تولید خود هستند، میتوانند از طریق برندسازی مجدد مشتریان بیشتری را جذب کنند.
ریبرندینگ میتواند برای محصولات جدید، محصولات در حال توسعه یا حتی محصولات بالغ و شناخته شده استفاده شود. از آنجایی که تغییر نام تجاری یک فرآیند بسیار پیچیده است، باید با نهایت دقت و توجه انجام شود. یک برند جدید باید با همدلی و توجه ویژه به عموم ایجاد شود. برای این کار باید از استراتژی مناسب، تعامل شخصی و عناصر بصری به یاد ماندنی استفاده کنید. در زیر چهار دلیل برای اهمیت تغییر نام تجاری را فهرست میکنیم.
تمایز
هدف از برندسازی برجسته کردن چیزهایی است که کسب و کار شما را منحصر به فرد میکند. هویت برند شما از لحظهای که بازار هدف شما، کسب و کار شما را میبیند آغاز شده است. نکته مهم این است که لوگو شما همیشه نباید کاملاً مطابق با رقبای شما باشد. طرحها و رنگهایی که استفاده میکنید باید با آنچه برند شما نشان میدهد مطابقت داشته باشد. این کار را همیشه باید با هوشیاری و هوشمندی انجام دهید تا گرفتار اشتباهی نشوید.
شخصیت و ارتباطات
شما میخواهید که برند شما هویت، ارزشهای اصلی و هدف شما را به اشتراک بگذارد. شما باید نام تجاری خود را به عنوان شکلی از زبان بصری در نظر بگیرید که از پیامهای نوشتاری شما از طریق تصاویر، رنگها و موارد دیگر پشتیبانی میکند. هویت برند شما به مخاطبان شما کمک میکند تا بدانند میخواهید چه احساسی داشته باشند. آیاایده برند شما انگیزه و هیجان را به آنها القا میکند؟ یا میخواهید آرام و مطمئن باشید؟ باید فضای خاصی در اطراف برند شما وجود داشته باشد که میخواهید ایجاد کنید و ریبرندینگ یکی از بهترین و مؤثرترین راهها برای انجام این کار است.
آگاهی بخشی
ثبات بخش مهمی از حفظ یک برند خوب است. داشتن هویت برند واضح با دستورالعملهای سبک و استفاده میتواند دید و شناخت برند شما را بهبود بخشد. ممکن است کسی اولین باری که لوگوی شما را میبیند آن را به خاطر نیاورد. اما زمانی که آن لوگو بارها و بارها ظاهر میشود، مردم متوجه آن میشوند. زمانی که تصاویر با تجربیات مثبت همراه باشد، هویت برند شما به حفظ احساسات خوب بین کسب و کار و مشتریان کمک میکند.
اعتماد و اطمینان
نام تجاری طراحی شده حرفهای میتواند کسب و کار شما را ارتقا دهد و برند شما را بزرگتر از آنچه هست نشان دهد. به این ترتیب مخاطب از کسب و کار شما احساس تجربه و اعتبار میگیرد. به طور کلی، یک هویت برند خوش ساخت استانداردهای کیفیت را از دیدگاه بازار هدف شما ایجاد میکند. داشتن یک برند قوی نشان دهنده سطح بالایی از تعهد و مراقبت در تجارت شما است و اطمینان میدهد که مشتریان شما میتوانند به شما اعتماد کنند.
مزایای ریبرندینگ چیست
شکی نیست که برندسازی مجدد مزایای زیادی برای بسیاری از شرکتها دارد. در ادامه میتوانید با برخی از مزایای مهم تغییر نام تجاری آشنا شوید. بسیاری از کارشناسان میگویند اگر ریبرندینگ طبق شرایط برند انجام شود، هزینه در ۱۲ ماه اول بازیابی میشود.
جذب مخاطبان هدف جدید
ریبرندینگ برای جذب مخاطبان جدید یکی از رایجترین دلایل طراحی مجدد است. برندهایی مانند Old Spice، Codes، McDonald\’s، Burberry و Target با تغییر برند توانستند مشتریان جدیدی را جذب کنند.
رتبه گوگل خود را بهبود بخشید
نیل پاتل، یکی از متخصصان سئو که احتمالاً بسیاری از شما میشناسید، در گزارشی گفت که گوگل تمرکز خود را بر برندها افزایش داده است و با تغییرات الگوریتم جدید، اگر برند قوی داشته باشید، سریعتر رتبه میگیرید. از آنجایی که سئو در بین روشهای بازاریابی از نظر بازگشت سرمایه در رتبه دوم قرار دارد، سرمایهگذاری در ریبرندینگ میتواند یک تصمیم منطقی باشد. تغییر نام تجاری یکی از بهترین راهها برای تقویت یک برند ضعیف یا بهبود برند موجود شماست. اگر کاربران بیشتری برند شما را بشناسند و با آن درگیر شوند، گوگل متوجه جایگاه SERP برند شما خواهد شد و آن را بهبود میبخشد.
جذب مشتریان و کارمندان برجسته از طریق ریبرندینگ
عمدتاً استارت آپهای تازه تأسیس درگیر مدیریت روزانه شرکت هستند و موضوع برندسازی را جدی نمیگیرند. به همین دلیل، لوگوها، وبسایتها و پیامهایی که برای کسبوکارهای کوچک طراحی شدهاند، ممکن است از سطح حرفهای بودن لازم برای جذب مشتریان رده بالا برخوردار نباشند. با این حال، با استفاده از برند، شرکتهای جوان میتوانند برای کارمندان با استعداد و مشتریان برتر جذابتر شوند که نشاندهنده رشد و حرکت در مسیر درست است. این موضوع به ویژه برای شرکتهایی که در صنعت خلاق فعالیت میکنند بسیار حائز اهمیت است و تغییر نام تجاری برای آنها یک ضرورت تلقی میشود.
پتانسیل برای صرفهجویی در هزینه داخلی
اگر بخواهیم آن راایدهآل در نظر بگیریم، پس از ریبرندینگ یا برندسازی مجدد، شرکت شما، از یک برند قویتر و زیباتر با ساختار هویتی بهینهتر بهرهمند خواهد شد. اگر شرکت شما فاقد اهداف، ارزشها، استراتژیها، برنامههای جذب مشتری یا چشماندازهای بلندمدت است، ممکن است یک برند جدید شما را مجبور به ایجاد این ساختارهای مهم کند. این کار نه تنها به کارمندان سطح ابتدایی اجازه میدهد محصولات و خدمات شما را بهتر بفروشند، بلکه مدیر شما میتواند عملیات تجاری را بهبود بخشد، کارمندان بهتری را استخدام کند و در نهایت گروه را به طور مؤثرتری مدیریت کند. وقتی تصمیمات تجاری بر اساس ساختار باشد، یکپارچگی و ثبات شرکت شما کاملاً حفظ میشود.
تغییرات در جمعیت هدف
هیچ چیز برای همیشه ثابت نمیماند، محصولات تکامل مییابند، ذائقه مصرفکنندگان تغییر میکند و بسیاری از اتفاقات ممکن است همزمان با تبلیغ کسب و کار شما رخ دهد. به همین دلیل است که بازاریابان باید ذهنیت بازی داشته باشند. اگر زمزمههای تغییر میشنوید، باید استراتژی بازاریابی خود را بر این اساس تنظیم کنید. دور از واقعیت است که فرض کنیم مخاطبان شما تا پایان عمر از محصولات و خدمات شما استفاده خواهند کرد. با گذشت زمان، با ریبرندینگ محصولات شما میتواند برای مخاطبان وسیعتری جذاب شود. برای تطابق بهتر باید این مخاطبین را پیدا کنید و البته مراقب باشید که اعتماد مخاطبین موجود را از بین نبرید.
ظهور فناوریهای جدید لازمه ریبرندینگ
فناوری دائماً در حال تغییر است و به طور تصاعدی تغییر میکند. اگر برند به فناوریهایی مانند اینترنت، نرمافزار و سختافزار وابسته است یا به آن متصل است و محصولاتی که ارائه میدهید دائماً نوآورانه هستند، ریبرندینگ شما برای همگام شدن با سرعت تغییرات سرعت بالایی خواهد داشت. تغییر نام تجاری یا برندسازی مجدد میتواند تلاشهای شرکتها را برای پیشرفت خوب و مصرفکنندگان تشنه تغییر به برند خود برای مشاهده تغییرات جدید نشان دهد.
تصویر نامناسب نام تجاری
شرکتهایی که مدتهاست در حال فعالیت هستند، باید برند خود را تغییر دهند تا با تغییراتی که در زمینه زیباییشناسی اتفاق میافتد، هماهنگی داشته باشند. به عنوان مثال، اگر هنوز از یک پالت رنگی دهه ۹۰ استفاده میکنید، به احتمال زیاد لوگوی برند یا محصولات تبلیغاتی شما قدیمی و خستهکننده به نظر میرسد. شرکتهای فناوری مانند آیبیام و گوگل به مرور زمان برند خود را تغییر دادند تا هویت خود را منعکس کنند. مدرن کردن وجهه شرکت برای برجسته شدن در بین شرکتهای حرفهای بسیار مهم است. گاهی اوقات شناخت برند برنامهریزی شده محقق نمیشود و برند نیز آسیب میبیند. در چنین حالتی، بهتر است که شرکت فرصتی دوباره به برندسازی مجدد بدهد و تصویر نامطلوب فعلی برند را بهبود بخشد.
در طول فرآیند ریبرندینگ، در نظر بگیرید که آیا تصویر برند شما منعکسکننده تغییراتی است که شرکت متحمل شده است یا خیر. شما همچنین باید لوگو، نام برند، فونت و عناصر مرتبط برند خود را ارزیابی کنید و ببینید آیا از هویت برند شما پشتیبانی میکند یا خیر. اگر به این دو سؤال پاسخ منفی دادید، احتمالاً سازمان شما نیاز به تغییر نام تجاری دارد.
تغییر مالکیت کسب و کار
گاهی اوقات تغییرات عمده در شرکت، سازماندهی مجدد را ضروری میکند. اگر کسب و کار شما دستخوش تغییرات مدیریتی یا مالکیتی میشود، مهم است که هویت برند شما با این تغییرات هماهنگ بماند. با این حال، طراحی برند کارت ویزیت یک شرکت است و بنابراین باید به طور کامل شخصیت آن شرکت و همچنین شخصیت تیم سازنده آن شرکت را منعکس کند. اغلب مدیریت جدید تمرکز و نوآوری و جهتگیریهای جدیدی را در شرکت ایجاد میکند. این یک روش جدید است که میتواند از ریبرندینگ سود زیادی ببرد. از آنجایی که طراحی برند انعکاسی از هویت یک شرکت با جهتگیری، تمرکز و اهداف آن است، لازم است شرکتی طراحی شود که با این تغییرات تطبیق داده و در راستای تمرکز مدیریت جدید باشد.
سخن آخر
از آنجایی که جهان مملو از عدم اطمینان است، همیشه خطر موقعیتهای غیرمنتظره مانند ورشکستگی، عواقب قانونی، شهرت بد و غیره وجود دارد. اینها چیزهایی هستند که برندها نمیتوانند انتظار داشته باشند. ریبرندینگ تقریباً به هر برندی کمک میکند تا با تغییرات و سایر شرایط که در این مطلب به شما گفتیم، کنار بیاید و با شرایط موجود سازگار شود. اگر برند به دلیل یک اتفاق غیرمنتظره به سختی سقوط کند، ریبرندینگ میتواند نقش ناجی را در دراز مدت بازی کند. تجربه شما در رابطه با برندسازی مجدد چیست؟ خوشحال میشویم نظرات و تجربیات ارزشمند خود را با ما و دیگر خوانندگان این نوشتار در میان بگذارید.