چندسالی است که رقابت برای خرید گوشی‌هایی با مدل‌ها و قابلیت‌های بالاتر در بین همه افراد در سراسر جهان تبدیل شده است و هرساله شاهد صف‌های طولانی و خوابیدن‌های پشت درب فروشگاه‌ها برای شروع فروش گوشی‌های جدید باعث شده است که بازار گوشی‌های تلفن همراه بیش‌از پیش داغ شود. کشور ما نیز از این امر مستثنا نیست. به همین دلیل چند سالی می‌شود که جهت جلوگیری از ورود غیرقانونی گوشی‌های تلفن همراه، سامانه همتا راه اندازی شده است و دیگر مشتریان با خیال راحت گوشی‌های خود را از بازار موبایل خریداری کرده و با ارسال کد و سریال درج شده در پشت جعبه، از بابت ورود غیر قانونی و یا حتی نو بودن دستگاهی که خریداری کرده‌اند، اطمینان حاصل می‌کردند. با این حال حدود یک هفته از قطع پیامک‌های سامانه همتا گذشته و هنوز هیچ‌یک از مسئولان مربوطه،  وزارت صمت و وزارت ارتباطات، واکنش رسمی در این باره نشان نداده‌اند.

قطع شدن پیامک سامانه همتا چه عواقبی را به دنبال دارد؟

این امر باعث می‌شود که خریداران دیگر به فروشندگان اعتماد نکنند و همچنین ورود مجدد گوشی‌های قاچاق، بازار قیمت بی‌ثبات و امکان گوشی‌های دست دوم (ری‌پک) شده را به همراه دارد.

چنین سرگردانی تنها در بین فروشندگان و خریداران نیست و شرکت‌های واردکننده و پوشش دهندگان بیمه گوشی‌ها را نیز تحت الشعاع قرار می‌دهد.

 آیا قطع شدن پیامک رجیستری به بدهی همتا به اپراتورها مرتبط است؟

طبق گفته محمدرضا عالیان سخنگوی انجمن واردکنندگان تلفن همراه، سامانه همتا بودجه مصوبی ندارد و تاکید کردند پیش‌تر به ازای هر گوشی وارداتی رقمی در حدود ۳ هزارتومان، بابت هزینه‌های اطلاع‌رسانی پیامک  سامانه همتا به مشتریان دریافت می‌شد اما این هزینه حذف و پیامک رجیستری به صورت کاملاً رایگان برای مشترکین ارسال شد. وی همچنین اظهار کرد، در حال حاضر سامانه همتا هیچ بودجه و درآمد مصوبی در هزینه‌های گمرکی خود ندارد و بعد از حذف شدن درآمد ۳ هزارتومانی سامانه همتا در گمرک، وزارت صمت موظف است که تمام هزینه‌های جانبی همتا را پرداخت کند.

همچنین سخنگوی انجمن واردکنندگان تلفن همراه  بیان کردند که شاید علت قطع پیامک‌های رجیستری سامانه همتا، به دلیل بدهی‌های این سامانه به اپراتورهای تلفن همراه باشد، او اضافه کرد: اکنون هیچ‌گونه درآمد مصوبی برای طرح رجیستری و همتا درنظر گرفته نشده و در این بین فقط وزارت صمت مسئول است که هزینه‌های سامانه همتا جهت ارسال پیامک رجیستری به مشترکان را  پرداخت کند.

افزایش درآمد دولت از پیامک‌های رجیستری تا اختلاف وزارت صمت با اپراتورها

طبق اطلاعات به دست آمده مهدی محبی، رئیس اتحادیه دستگاه‌های مخابراتی، در خصوص علت قطع پیامک‌های رجیستری گوشی‌هاب تلفن‌های همراه اعلام کرده بود: گویا اختلافات مالی بین سامانه همتا وزارت صمت و برخی اپراتورهای تلفن‌همراه پیش آمده و همین قضیه موجب قطعی پیامک‌ها و متضرر شدن خریداران موبایل و کسبه شده است.

با این حال چنین اتفاقی زمانی رخ داده است که، از زمان اجرایی شدن قانون رجیستر کردن گوشی‌های تلفن همراه، علاوه‌بر اعتماد بیشتر خریداران به فروشندگان و همچنین جلوگیری از ورود کالای قاچاق به داخل کشور شده است و مهم‌ترین آن  اجرایی شدن این قانون منجر به افزایش بیش از ۱۰هزار میلیارد تومان به درآمدهای دولت شده است.

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
📝 مقالات تخصصی بیش از 1000
📮 هدف آموزش بازاریابی پیامکی
📈 ماموریت رونق کسب و کار
⚙️ آموزش +20 ابزار پیامکی