چه کسی اولین بار پیامک فرستاد؟ تاریخچه ارسال پیامک

تاریخچه ارسال پیامک به اوایل دهه ۹ میلادی برمیگردد؛ اما به طور کلی نخستین بار در سال ۱۹۸۴ ایده ارسال پیام کوتاه به ذهن یک مهندس فنلاندی خطور کرد. اولین ارسال پیامک در ایران مربوط به سال ۱۳۸۱ میشود که بعد از این تاریخ اپراتورهای مختلف در ایران و سراسر دنیا با بهرهمندی از این سرویس توانستند سود بسیار بالایی را به دست آورد. ارسال پیام کوتاه توسط کاربران سود اپراتورها را افزایش داد. امروزه ارسال پیام کوتاه نه تنها برای ارتباط بلکه به عنوان یک روش تبلیغاتی هم مورد استفاده قرار میگیرد. شرکتهای متعددی در ایران و سراسر جهان تعرفههای گوناگونی را در زمینه ارسال پیامک در اختیار مشتریان و مخاطبان خود قرار میدهند. استفاده از این تعرفه ها در اغلب اوقات برای مشتریان به صرفه است.
روزانه بارها و بارها برای ما پیش آمده است که به دفات مکرر تلفن همراه خود را به خاطر ارسال پیامک یا دریافت آن به دست گرفته باشیم. نکته ای که میتواند برای ما بسیار جذاب باشد این است که اولین بار چه کسی تصمیم به ارسال پیامک گرفت؟ این فرد با در نظر گرفتن کدام نیاز توانست ابداع کننده سرویس پیامک در سراسر جهان شود؟ تاریخچه ارسال پیامک برای ما میتواند یکی از موضوعات جذاب باشد به همین علت سعی میکنیم تا اطلاعات جامعی را در این مورد در اختیار شما مخاطبان عزیز قرار دهیم.
چه کسی اولین بار پیامک فرستاد؟
پدر اساماس یا اولین فردی که پیامک را ارسال کرد، یک مهندس فنلاندی به نام «ماتی ماکونن» بود. اولین بار ارسال پیامک در سال ۱۹۸۴ در یکی از پیتزا فروشیهای کپنهاگ به ذهن این مهندس خطور کرد. او برای شرکت در کنفرانس «آینده ارتباطات موبایلی» به کشور دانمارک سفر کرده بود و این موضوع در حین استراحت و خوردن غذای مورد علاقه وی به ذهنم خطور کرد. این مهندس فنلاندی نتوانست مبلغی را بابت ایده خود دریافت کند؛ چرا که هرگز ایده خود را به ثبت نرساند.

ابداع پیامک
شرکت نوکیا در سال ۱۹۹۲ یکی از گوشیهای ساده خود را به بازار ارائه داد. این گوشی تنها قابلیت ۶۰ دقیقه مکالمه را به کاربران خود میداد و تنها میتوانست شماره تلفن ۹۹ مخاطب را ذخیره کند. ابعاد این گوشی موبایل بسیار کوچک بود و صفحه نمایشی به رنگ سیاه و سفید داشت.
یک سال بعد یعنی در سال ۱۹۹۳ ایده مهندس ماتی ماکونن توسط محققی به نام «فریدهلم هیلبرند» مورد بررسی قرار گرفت. این محقق سعی کرد تا با استفاده از ایده مهندس فنلاندی از تلفنهای همراه برای نمایش و انتقال پیام استفاده کند. امکان ارسال پیام در سالهای نخست تنها مربوط به ۱۶۰ کاراکتر بود یعنی افراد قادر نبودند، جملات بیشتر از ۱۶۰ کاراکتر را ارسال کنند که امروزه تعداد این کاراکترها با توجه به پیشرفت تکنولوژی افزایش یافته است.
اولین ارسال پیامک مربوط به مدیر اپراتور شبکه ارتباطات ودافون به نام بریت نیل است. این اتفاق در شب کریسمس ۱۹۹۲ جهت ارسال متن «کریسمس مبارک» برای کارمندان این شرکت افتاد. این پیامک با استفاده از کامپیوتر شخصی به گوشی موبایل ارسال شد. در طول سالهای اخیر تغییرات بسیار زیادی در رابطه با ارسال پیامک در ادبیات کشورهای مختلف سراسر جهان رخ داده است. به طوری که اغلب جوانان کشورهای مختلف از زبان محاوره و تغییر یافته به صورت خلاصه شده برای ارسال پیامک استفاده میکنند.
در حالت کلی افرادی که از پیامک استفاده میکنند، دوست دارند تا با به کارگیری حداقل تعداد کلمات و حروف مقصد خود را به دریافت کننده برسانند. یکی دیگر از ویژگیهای پیامک که سبب شده که افراد زیادی از آن استفاده کنند قیمت مقرون به صرفه آن در مقایسه با برقراری تماس است. همچنین امروزه تمامی مدلهای گوشی همراه قابلیت ارسال و دریافت پیامک را دارند.
تاریخچه ارسال پیامک در دنیا
در این مقاله قصد داریم علاوه بر معرفی تاریخچه اساماس در دنیا به معرفی تاریخچه آن در ایران هم بپردازیم، پس ابتدا تاریخچه این سرویس را در دنیا و سپس در ایران بررسی خواهیم کرد. سرویس پیام کوتاه ابتدا در قاره اروپا و در سال ۱۹۹۱ در شبکه بیسیم مورد استفاده واقع شد. چند سال بعد یعنی در سال ۱۹۹۸ مشترکان استقبال بسیار گرمی از این سرویس داشتند.

تاریخچه اس ام اس
قابلیت ارسال پیام کوتاه در مدت چند سال اول راه اندازی تغییراتی را تجربه کرد. به عنوان مثال در ابتدا تنها ارسال پیام از یک مشترک به مشترک دیگر قابل انجام بود. بعد از سپری شدن چند سال این امکان تغییر پیدا کرد، به طوری که مشترک میتوانست پیام خود را به چند مشترک دیگر به طور همزمان ارسال کند.
ارسال همزمان پیامک به چند مخاطب از نظر اقتصادی سود بالایی را برای شرکتهای اپراتور رقم زد. میتوان گفت همین موضوع سبب شد تا افراد بسیار زیادی حتی در جوامع توسعه نیافته مانند کشورهای آفریقایی هم استقبال بی نظیری از تلفنهای همراه داشته باشند.
تاریخچه ارسال پیامک در ایران
حدود ۲۰ سال است که از اولین ارسال پیامک در ایران میگذرد و مانند تمام نقاط سراسر جهان مشترکان ایرانی هم از این سرویس استقبال بسیار گرمی کردهاند. اولین پیامک در ایران در سال ۱۳۸۱ ارسال شد و بعد از این تاریخ شهروندان ایرانی توانستند در اغلب مواقع ارسال پیامک را جایگزین برخی تماسهای تلفنی کنند.
با توجه به گزارشی که شرکت مخابرات ایران در ابتدای سال ۱۳۸۳ منتشر کرد، حدود ۴ میلیون نفر از تلفن همراه استفاده میکردند که این رقم در انتهای همان سال رشد ۵۰ درصدی را به خود دید. یکی دیگر از گزارشهای ارائه شده از طرف شرکت مخابرات ایران مشخص میکند که اضافه شدن سرویس پیام کوتاه به تمام سیم کارت مشترکان تلفن همراه سبب شد تا کاربران استقبال بیشتری در جهت استفاده از تلفن همراه داشته باشند. به طوری که در سال ۱۳۸۵ حدود ۸ میلیارد پیامک در ایران ارسال شد.

تاریخچه پیامک در ایران
آمارها و گزارشهای مختلفی نشان میدهد که در طول سالها افراد نسبت به گذشته بیشتر از سرویس پیام کوتاه استفاده میکنند به طوری که با توجه به گزارشات انجام شده در سال ۱۳۸۷ مشخص میشود؛ روزانه حدود ۲۰ میلیون پیام کوتاه ارسال شده است. ارسال پیام کوتاه نه تنها برای اپراتورهای خارج از ایران بلکه برای اپراتورهای ایرانی هم سود بالایی را به همراه دارد. به همین علت اپراتورهای مختلف از سرویسها و خدمات مختلفی برای ترغیب مشتریان خود استفاده میکنند.
امروز با پیشرفت تکنولوژی ارسال پیامک تنها جنبهی اطلاع رسانی مشترکین به همدیگر را ندارد؛ بلکه کسب و کارهای مختلف با بهرهمندی از این خدمات میتوانند به معرفی یا تبلیغات خود بپردازند.
کلام آخر
سرویس ارسال پیام کوتاه مانند سایر سرویسها با ورود خود به دنیای تکنولوژی توانست افراد بسیار زیادی را دعوت کند. امروزه در سراسر جهان سرویس های ارسال پیام کوتاه با استفاده از روشهای مختلف وجود دارد. گذر زمان سبب شده تا ارسال پیامک به یکی از روشهای ارتباطی و تبلیغاتی تبدیل شود که کسب و کارهای مختلف از آن برای معرفی و تبلیغ خود استفاده میکنند.