متاسفانه استفاده از برخی روش‌ها در کنار مزایا و کاربردهای بسیار زیادی که برای افراد مختلف دارند، در صورت عدم انجام دادن درست و سوء استفاده‌ها ممکن است باعث ایجاد ضرر و زیان‌های مالی شوند. پیامک مجاز سرویسی است که از آن برای تبلیغات و بازاریابی در کسب و کارهای مختلف استفاده می‌شود. همچنین در طول روز افراد پیامک‌های بسیار زیادی را از طرف سازمان‌های مختلف و بانک‌ها دریافت می‌کنند.

اگر پیامک های دریافت شده دارای برخی موارد باشد که در ادامه آن‌ها را مورد بررسی قرار خواهیم داد، ممکن است هزینه‌های سنگینی را برای دریافت کنندگان به همراه داشته باشد. ما در این مقاله از مجله کندو  قصد داریم  با بررسی ۵ روش تشخیص کلاهبرداری پیامکی به مخاطبان خود کمک کنیم تا تنها با استفاده از تکنیک‌های راحت پیامک‌های دریافتی خود را مورد بررسی قرار دهند و در صورت وجود موارد مشکوک اطلاعات لازم را به دست آورند.

 تعریف کلاهبرداری پیامک

کندو - کلاهبرداری پیامکی

کلاهبرداری پیامکی

در اغلب موارد افرادی که قصد کلاهبرداری از طریق ارسال پیامک را دارد از متن‌های هیجان انگیز و اغوا کننده استفاده می‌کنند. تا با ایجاد هیجان بیش از حد در مخاطب‌های خود آنها را به اصطلاح گول بزنند. از جمله این پیامک‌ها می‌توان به برنده شدن در قرعه کشی، پیدا شدن گنج، بخشودگی مالی، مراجعه به مراجع قانونی و بن تخفیف کالا اشاره کرد. اغلب ارسال کنندگان پیامک‌های کلاهبرداری سعی می‌کنند تا پیامک‌های مورد نظر را در موقعیت‌های زمانی به خصوص ارسال کنند تا مخاطب‌های خود را به طور کامل تحت تاثیر قرار دهند.

به عنوان مثال در حین پرداخت یارانه‌ها افراد سودجو این فرصت را غنیمت می‌شمارند و با ارسال پیامک‌های کلاهبرداری مخاطب خود را گول می‌زنند. در کنار این که افراد بسیار زیادی از سامانه‌های پیامکی برای ارسال پیامک‌های مفید در کسب‌وکار خود استفاده می‌کنند. برخی دیگر از افراد این سامانه‌ها را تنها برای کلاهبرداری و سودجویی خریداری می‌کنند. تمام سامانه‌های پیامکی که به صورت غیررسمی فعالیت خود را انجام می‌دهند هیچ نظارتی بر پیامک‌های ارسالی ندارد؛ اما در مقابل پیامک‌هایی که از سامانه‌های پیامکی ارسال می‌شوند که دارای مجوز قانونی هستند، نظارت مستقیم در پیامک‌های ارسالی کاربران دارند.

کندو - کلاهبرداری پیامکی

راه‌های تشخیص پیامک کلاهبرداری

اولین مورد برای تشخیص پیامک کلاهبرداری مواردی است که در آنها از شما اطلاعات شخصی مورد سوال قرار می‌گیرد. به طور مثال کلاهبرداران با تهیه متن پیامک مبتنی بر برنده شدن شما در قرعه کشی‌ها و مسابقات انجام شده می‌خواهند که اطلاعات شخصی خود را در اختیار آنها قرار دهید. همچنین در برخی از موارد مشاهده شده است که آنها با برقراری تماس از مخاطب‌های خود می‌خواهند که اطلاعات مربوط به حساب خود را در اختیار آنها قرار دهند تا مبلغ  برنده شده در قرعه کشی برای آنها واریز شود. در ادامه مواردی که گفته می‌شود را به طور کامل مورد بررسی قرار دهید تا دچار کلاهبرداری‌های پیامکی نشوید. این موارد عبارتند از:

 بررسی شماره ارسال کننده پیامک

قدم اول در تشخیص پیامک‌های جعلی در کلاهبرداری شماره‌هایی است که از آنها برای ارسال پیامک استفاده می‌شود. به عنوان مثال از پیامک‌هایی که با خط شخصی ارسال می‌شوند و متن آنها در مورد شکایت‌های موجود در قوه قضاییه است، نباید توجه و اعتماد کرد. همچنین برخی دیگر از پیامک‌ها با مضمون برنده شدن جایزه در مورد سرمایه‌گذاری حساب‌های شما در بانک‌های به خصوص است. دریافت این پیامک به شماره پیامک ارسال شده در خصوص حسابی که در بانک‌های دیگر دارید توجه کنید. اگر سایر پیامک‌های ارسال شده از طرف بانک مبدا همین شماره بوده است به احتمال زیاد این پیامک معتبر است.

در حالت کلی پیامک‌های جعلی و کلاهبرداری با استفاده از شماره‌ها و خط شخصی ارسال می‌شوند و این پیامک‌ها کمتر از طرف خطوط اختصاصی کوتاه و رند به مخاطب‌ها ارسال می‌شوند.

 شماره تلفن در متن پیامک

کندو -  شماره تلفن در متن پیامک

شماره تلفن در متن پیامک

اگر پیامکی را دریافت کرده‌اید که در متن آن از پیشنهادهای باورنکردنی و جملات اغوا کننده استفاده شده است و شماره تلفن جهت برقراری تماس در آن نوشته‌اند؛ لازم است به واقعی بودن آن  شک کنید. در قدم بعدی شماره تلفن موجود در متن پیامک را مورد بررسی قرار دهید و در مورد اصالت آن اطلاعات لازم را به دست آورید.

پیشنهادهای هیجان انگیز و اغواکننده

متن پیامک‌هایی که در آن مخاطب در خصوص برنده شدن جایزه‌های مالی بسیار بزرگ تحت تاثیر هیجان قرار می‌گیرد به احتمال بسیار زیاد از جمله پیامک‌های کلاهبرداری است. متن این پیامک‌ها در بیشتر اوقات مربوط به پذیرش در لاتاری یا برنده شدن چند میلیارد تومان در قرعه کشی‌های مختلف است. پس به یاد داشته باشید امروزه این پیامک‌ها بیشتر جنبه کلاهبرداری دارند تا واقعیت!

ارائه اطلاعات شخصی

یکی از موارد بسیار حساس در خصوص پیامک‌های ارسال شده از طرف سازمان‌های رسمی مختلف این است که آنها برای ارائه خدمات برای مشتریان خود هیچگاه سوالاتی در خصوص اطلاعات شخصی یا رمز دوم کارت آنها نمی‌پرسند و تمامی پیامک‌هایی که حاوی جملات درخواست کننده اطلاعات شخصی هستند به احتمال زیاد قرار است از اطلاعات شما برای کلاهبرداری استفاده کنند.

لینک‌های متفاوت

هر لینکی که در متن پیامک شما وجود دارد می‌تواند راهی برای کلاهبرداری و سو استفاده از اطلاعات موجود در تلفن همراه شما باشد. به همین دلیل توصیه می‌شود روی لینک‌هایی که ناشناس هستند هیچ موقع کلیک نکنید؛ زیرا این لینک‌ها حاوی نرم‌افزارهای نامناسبی هستند که هنگام کلیک بر روی آنها در گوشی شما بارگذاری خواهند شد و افراد کلاهبردار به اطلاعات شخصی موجود در گوشی شما دسترسی پیدا می‌کنند.

کلاهبرداری پیامکی

علاوه بر روش پیامکی در کلاهبرداری‌ها، این افراد سودجو از حرکات تکنیکی استفاده می‌کنند تا به اطلاعات موجود در حساب شما دسترسی داشته باشند. سامانه‌های پیامکی امکانات مختلفی را در اختیار کاربران خود قرار می‌دهند؛ اما ممکن است از طرف افراد سودجو مورد استفاده قرار بگیرند. به همین دلیل کلاهبرداری پیامکی از روش‌های خطرناکی است که افراد زیادی را در دام خود گرفتار کرده است.

پلیس فتا و جلوگیری از ارسال پیامک های کلاهبرداری

کندو - پلیس فتا و جلوگیری از کلاهبرداری

پلیس فتا و جلوگیری از کلاهبرداری

در صورت مشاهده کردن و دریافت پیامک‌های کلاهبرداری لازم است موارد را با روش‌های گفته شده در قسمت بالا مورد بررسی قرار دهید. سپس در صورت ایجاد شک بهتر است با استفاده از مراجع رسمی از صلاحیت شماره تلفنی که پیامک را برای گوشی شما ارسال کرده است مطمئن شوید. در صورت عدم صلاحیت مناسب اطلاعات موجود را با سایت پلیس فتا در میان بگذارید تا به جلوگیری از کلاهبرداری‌های دیگر کمک کرده باشید.

سخن پایانی

کلاهبرداری‌های پیامکی یکی از اتفاقات بسیار تلخی است که متاسفانه در چند سال اخیر باعث ایجاد مشکل‌های اساسی برای افراد شده است. تنها راه در امان ماندن از این کلاهبرداری‌ها و افراد سودجو به دست آوردن اطلاعات لازم در خصوص بررسی پیامک‌های دریافتی است. از همه مهم‌تر قبل از باور کردن به پیامک‌های برنده شدن یا کدهای تخفیف، اصالت پیامک‌ها را مورد بررسی قرار دهید. آیا تا به حال شما هم گرفتار کلاهبرداران پیامکی گرفتار شده‌اید؟  اگر تجربه‌ای در این خصوص دارید اطلاعات خود را با ما به اشتراک بگذارید تا سایر افراد از این مشکل در امان بمانند.

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
📝 مقالات تخصصی بیش از 1000
📮 هدف آموزش بازاریابی پیامکی
📈 ماموریت رونق کسب و کار
⚙️ آموزش +20 ابزار پیامکی