همه چیز درباره ویروس پیامکی و راههای جلوگیری از آن

ویروسهای پیامکی نوعی بدافزار هستند، که این روزها در فضای مجازی مطالب زیادی در مورد آنها منتشر شده است. بسیاری از دستگاههای تلفن همراه به مشکل ویروس برخوردهاند و افراد کثیری را به دردسر انداختهاند. این بدافزارها که این روزها پیغامهایی با زبان پارسی ارسال میکنند، مخاطب را درگیر پیشنهادات وسوسه انگیز خود میکنند تا از این طریق به اطلاعات لازم دسترسی پیدا کنند. با ما باشید تا در این مقاله در مورد ویروس پیامکی و راههای جلوگیری از آن گپ و گفتی با هم داشته باشیم.
ویروس پیامکی چیست؟
نوعی ویروس فعال روی تلفنهای همراه اندوریدی است که از طریق پیامک یا اس ام اس منتشر میشود. البته این را هم بگوییم که این نوع ویروس در تلفنهای همراه با سیستم عامل IOS هم نفوذ میکنند، اما به دلایل اینکه امنیت این نوع سیستم عامل بیشتر از اندروید است، این نفوذ کمتر رخ میدهد.

ویروس پیامکی
چه پیامکهای مشکوک به ویروس پیامکی هستند
همان طور که در قسمت قبل هم گفتیم، پیامکهایی که حاوی ویروس هستند، با متونی ظاهر میشوند که مخاطب را جذب خود کنند. برای مثال:
- برای اینکه اینترنت رایگان بگیری وارد این کانال شو.
- تخفیفات باور نکردنی این کانال رو هیچ جا نداره.
- عضو این گروه تلگرامی شو تا اینترنت مجانی هدیه بگیری
- و …
چگونه ویروس پیامکی در گوشی بارگزاری میشود
به محض اینکه ویروس وارد سیستم عامل گوشی شما شود، به صورت مخفی در گوشی بارگزاری میشود. بدین معنا که هیچ آیکون و یا مشخصه ظاهری خاصی روی گوشی شما مبنی بر ورود این ویروس نمایش داده نمیشود. در حالی که هم زمان بدون آنکه شما بدانید پیامکی از گوشی شما به لیست مخاطبانتان ارسال خواهد شد که حاوی ویروس است. بدین ترتیب زنجیره پخش ویروس ادامه پیدا خواهد کرد. جالب است بدانید که شما هیچ وقت متوجه این امر نخواهید شد مگر زمانی که در قبض ماهانه گوشی شما رقم زیادی بابت ارسال پیامک نقش بسته باشد.
چگونه از ورود ویروس به گوشی خود جلوگیری کنیم
در قسمت قبل گفتیم که ویروس پیامکی از طریق ارسال پیامکهای متعدد پخش و وارد گوشیهای مختلف میشود. اما برای جلوگیری از ویروسها چه اقداماتی باید انجام دهیم.
- اولین پیشنهادی که میتوانیم ارائه دهیم تا از ورود ویروس به گوشی جلوگیری کنید این است که پیامکهای اینگونه که شما را دعوت میکند تا با کلیک وارد سایت یا کانال تلگرام شوید، را نادیده بگیرید و وارد لینکهای پیشنهادی نشوید.
- از آنجایی که این نوع ویروسها و بدافزارها قادر خواهند بود تا از طریق اپلیکیشنها هم وارد گوشی شما شوند، برای اینکه از این کار جلوگیری شود، باید در قسمت تنظیمات قسمت “نصب از منابع ناشناس” را در گوشی خود خاموش کنید.با انجام این کار گوشی به شما اجازه نخواهد داد تا اپلیکیشنهای مشکوک را دانلود کنید و فقط قادر هستید برنامههایی را دانلود کنید که در منابع امنی مانند گوگل پلی بارگزاری شده است.
- استفاده از آنتی ویروسها هم بسیار متداول است. البته این را هم بگوییم که آنتی ویروسها باز هم قادر نیستند جلوی ویروس پیامکی را به صورت کامل بگیرد.
چه اقداماتی را پس از نصب ویروس روی گوشی باید انجام دهیم
امکان دارد بنا به هر دلیلی ویروس وارد گوشی شما شود، در چنین مواقعی چه اقداماتی باید انجام دهیم تا پاکسازی گوشی انجام گیرد؟
- وارد قسمت تنظیمات شوید، به قسمت اپلیکیشن Apps مراجعه کنید و برنامههایی که به تازگی نصب کردید و یا به آنها مشکوک شدهاید را سریع پاک کنید. یادتان باشد که ویروس هیچ گاه خود را نشان نمیدهد، به همین دلیل میگوییم که باید اپلیکیشنهای مشکوک را پاک کرد.
- گاهی اوقات منشاء ورود ویروس مشخص نمیشود، تنها راه ممکن این است که گوشی را به حالت تنظیمات کارخونه یا Reset Factory برگردانید. در این صورت گوشی شما به تنطیمات اولیه خود باز میگردد و برنامههای نصب شده و یا اطلاعات گوشی پاک خواهند شد. در این صورت گوشی شما عمیقاً پاک شده است و دیگر مشکلی ندارد.

اقدامات لازم بعد از ویروس پیامکی
استفاده از سامانههای پیامکی یک روش بسیار سازگار برای مقابله با ویروسها
قبل از آنکه مجموعهای اقدام به ارسال پیامک انبوه کند، لینکی که در متن پیامک تنظیم شده است، توسط سامانه پیامکی چک میشود و اگر تایید باشد ( از نظر قوانین کشور و همچنین عدم گسترش ویروس یا بدافزارها) ارسال انبوه آغاز خواهد شد. پس در نتیجه اگر از سامانه پیامکی استفاده کنید، به راحتی میتوانید جلوی گسترش ویروس را بگیرید و همچنین اعتماد مخاطب را هم جلب کنید.
سخن آخر
ویروسهایی که از طریق پیامک وارد گوشی همراه میشوند، مدتی است که بسیار دردسرساز شده اند. برای آنکه از گسترش و ورود این ویروسها جلوگیری کنیم، در ابتدا باید مخاطبان خود را آگاه کنیم. سپس راههایی را معرفی کنیم که تا به وسیلهی آنها انتقال ویروس را به حداقل برسانیم.