تئاتر یا همان نمایش در ایران، پیشینه‌ای بسیار طولانی داشته و به دوران باستان برمی‌گردد. بعدتر سبک‌های ویژه نمایشی ایرانی مانند: تعزیه، روحوضی، خیمه‌شب‌بازی و سیاه‌بازی شکل گرفتند. اما شروع تئاتر مدرن از زمان قاجار آغاز شد و اولین سالن تئاتر به معنای اروپایی آن در سال 1285 در محوطه کاخ گلستان ساخته شد که هر ساله در آن تعزیه‌های با شکوهی اجرا می‌شد. تکیه دولت در سال 1325 به منظور ساخت بانک ملی شعبه بازار در دوره سلطنت محمدرضاشاه تخریب شد.
آن‌هایی که به هنر علاقه‌مند هستند می‌دانند که از دست دادن نمایش مورد علاقه‌شان چقدر می‌تواند ناراحت کننده باشد. از این رو بسیاری از سالن‌های آمفی تئاتر به منظور اطلاع‌رسانی و همچنین تبلیغات نمایش‌ها، از پنل‌های ارسال پیامک انبوه کمک می‌گیرند، این کار با استقبال بسیار زیاد از هنردوستان مواجه شد. همچنین برخی از سالن‌ها به منظور قدردانی از مشتریان وفادار، کد تخفیف برای نمایش‌های بعدی را برای آنان نیز ارسال می‌کنند. از طرف دیگر استفاده از بازاریابی پیامکی بسیار مقرون‌به‌صرفه بوده و برای راه‌اندازی و استفاده از آن نیازی به استخدام افراد متخصص نیست. در این مقاله قصد داریم به معرفی 10 تا از بهترین سالن‌های تئاتر شهر تهران بپردازیم.

 تئاتر شهر

ساختمان گرد بسیار زیبای مجموعه تئاتر شهر که در چهارراه ولیعصر خودنمایی می‌کند، معروف‌ترین آمفی تئاتر ایران نیز بوده که دردوران سلطنت محمد رضا پهلوی در سال 1346 ساخته شد و در در روز یکشنبه هشتم بهمن ۱۳۵۱ با نمایش باغ آلبالو نوشته آنتون چخوف و به کارگردانی آربی اوانسیان و با بازی داریوش فرهنگ، سوسن تسلیمی، مهدی هاشمی، فریده سپاه منصور، فهیمه راستکار و پرویز پورحسینی افتتاح شد. تئاتر شهر به عنوان مدرن‌ترین سالن تئاتر شهر تهران در فهرست میراث فرهنگی کشور ثبت و با توجه به محیط و معماری که دارد، مورد توجه بسیاری از علاقه مندان تئاتر قرار گرفته است. همچنین این مجموعه دارای 9 سالن بزرگ و کوچک از جمله: سایه، چهارسو، قشقایی، پلاتو اجرا و… برای اجرای نمایش‌های تئاتر است.
آدرس: خیابان انقلاب، چهارراه ولیعصر
شماره تماس: 02166460592

کندو - تئاتر شهر

تئاتر شهر

تماشاخانه سنگلج

یکی از قدیمی‌ترین سالن‌های آفتی تئاتر شهر تهران، تماشاخانه سنگلج است که در اوایل دهه 1340 در کنار باغ سنگلج که امروزه به نام پارک شهر شناخته می‌شود، توسط مهندس بابائیان ساخته شد. نام این تماشاخانه ابتدا 25 شهریور نام داشت و مدیریت تماشاخانه در سال 1359 به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی واگذار شد و به پیشنهاد جمشید مشایخی نام آن به دلیل ساخت آن در محله سنگلج به تماشاخانه سنگلج نیز تغییر کرد. لازم است گفته شود از نظر فنی تجهیزات نور و صدا و آکوستیک تماشاخانه سنگلج در نوع خود بی نظیر بوده، همچنین از ویژگی‌های متمایز این سالن نسبت به سالن‌های دیگر در آن دهه، وجود امکانات صحنه‌ای شامل سن گردان، میله‌های بالا برنده پرده، دکور و… بوده است.
آدرس: خیابان وحدت اسلامی، پایین‌تر از میدان حسن آباد، ضلع جنوبی پارک شهر، خیابان بهشت
شماره تماس: 02155625444

 

کندو - تماشاخانه سنگلج

تماشاخانه سنگلج

 تماشاخانه ایرانشهر

تماشاخانه ایرانشهر در ضلع شرقی پارک هنرمندان تهران واقع شده است. این مجموعه دارای دو سالن نمایش بوده است که در سال 1388 زیر نظر شهرداری تهران افتتاح شده است. سالن‌های این مجموعه با نام‌های استاد ناظرزاده کرمانی و استاد سمندریان نامگذاری شده‌که یکی از مجهزترین سالن‌های نمایش شهر تهران بوده و دارای امکاناتی نظیر: میکسر نور، دستگاه‌های پروژکتور با قابلیت جابه‌جایی در زوایای مختلف، طراحی به صورت چهارسو و 6 سکو برقی جهت سهولت در رفت و آمد و جابه‌جایی تماشاگران، میکسر صدا، سیستم ضد حریق و سیستم حرارتی، برودتی و دوربین‌های مداربسته تصویری و چند اتاق گریم دارای استانداردهای اروپا است.
آدرس: خیابان طا‌لقانی، خیابان موسوی شمالی (فرصت)، بوستان هنرمندان
شماره تماس: 02188814115

 

کندو - تماشاخانه ایرانشهر

تماشاخانه ایرانشهر

پردیس تئاتر شهرزاد

یکی دیگر از بهترین سالن‌های تئاتر تهران پردیس تئاتر شهرزاد است که این مجموعه خصوصی دارای سه سالن نمایش با ظرفیت 700 تماشاگر بوده و در سال 1396 از زایشگاه امید به مجموعه نمایش تئاتر تبدیل و نام این مجموعه نیز از شهرزاد قصه گوی داستان‌های هزار و یک شب گرفته شده است. لازم است گفته شود که به دلیل نزدیکی این سالن به مجموعه تئاتر شهر و همچنین فضای اجرایی آن منطقه، پردیس تئاتر شهرزاد با استقبال بسیار زیاد از سوی مخاطبان و هنردوستان مواجه شده است و سالانه در این مجموعه آثار درخشانی از هنرمندان به نمایش گذاشته می‌شود.
آدرس: خیابان حافظ، خیابان نوفل لوشاتو
شماره تماس: 02166764098

 

کندو - تئاتر شهرزاد

تئاتر شهرزاد

 تالار وحدت

تالار وحدت که تا پیش از انقلاب ۱۳۵۷ ایران، تالار رودکی نام داشت، در تاریخ ۳ آبان ۱۳۴۶ توسط محمدرضا پهلوی و فرح پهلوی افتتاح شد. معماری این سالن امکان اجرای نمایش‌های باله، اپرا و کنسرت‌های موسیقی ایرانی و اروپایی را فراهم می‌آورد. اما مجموعه تالار رودکی در اصل شامل دو تالار بود، بعد از انقلاب، سالن بزرگ‌تر را به تالار وحدت و سالن کوچک‌تر را به سالن رودکی تغییر نام داده شد. لازم است گفته شود که تا پیش از انقلاب، تالار رودکی در خارج از کشور با نام Tehran Roudaki Hall Opera House شناخته می‌شد و سازمان باله ملی ایران نیز تا قبل از برچیدگی در سال ۱۳۵۸ در ای مجموعه فعالیت داشته‌است.
آدرس: ، خیابان حافظ، خیابان محمد حسین شهریار
شماره تماس: 02166731419

 

کندو - تالار وحدت

تالار وحدت

تالار مولوی

در سال 1347 تالار مولوی که یکی از انبارهای مخروبه دانشگاه بود با کوشش خانم پری صابری به تالار مولوی تبدیل شد. اما در تاریخ 1351 به صورت رسمی با اجرای نمایش بانوی سال‌خورده به کارگردانی حمید سمندریان افتتاح شد . تالار مولوی نیز در سال ۱۳۵۹ هم‌زمان با انقلاب فرهنگی به مدت سه سال تعطیل و پس از بازگشایی، از سال ۱۳۶۴ اداره آن به جهاد دانشگاهی واحد تهران واگذار شد. این تالار در سال ۱۳۸۲ به خاطر بازسازی و تعمیرات مدت چهار ماه تعطیل شد که در این فرصت یک سالن دیگر هم به نام «سالن کوچک» در این مجموعه ساخته شد. تالار مولوی در سال ۱۳۸۹ از مدیریت جهاد دانشگاهی خارج شد و مجدداً زیر نظر اداره کل امورفرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران قرار گرفت. در حال حاضر تالار مولوی با داشتن دو سالن سالانه با اجراهای متعدد میزبان بسیاری از هنردوستان است.
آدرس: خیابان انقلاب، خیابان 16 آذر
شماره تماس: 02166419850

کندو - تالار مولوی

تالار مولوی

 تالار حافظ

یکی از اولین سالن‌های تیاتری که به صورت متحرک ساخته شده تالار حافظ است. تالار حافظ نیز از مجموعه رودکی یا همان تالار وحدت کنونی است که در سال 1346 توسط محمدرضاشاه و فرح دیبا افتتاح شده است. سالان حافظ در ابتدا وجود نداشت و مجموعه فرهنگی رودکی شامل تنها 2 تالار بود. که بعدتر قسمت‌های دیگری، مانند سالن حافظ به آن افزوده شد. این سالن معماری ویژه‌ای دارد که دارای بهترین استانداردهای لازم برای انواع نمایش و تئاتر در این مجموعه اجرا شده است. این سالن متحرک به شیوه ساندویچ پانل ساخته شده است. همچنین استفاده از فولاد سبک، کاور پارچه‌ای نسوز و ضدآب برای سقف این سالن را برای نمایش‌هایی که نیاز به صحنه متحرک دارند بسیار مناسب است.
آدرس: خیابان حافظ، پائین‌تر از چهار راه کالج، بلوار استاد شهریار
شماره تماس: 02166743357

کندو - تالار حافظ

تالار حافظ

 

 پردیس تئاتر تهران

پردیس تئاتر تهران،یکی از بزرگ‌ترین سالن‌های تئاتر شهر تهران را که دارای 6 سالن و یک مجموعه روباز بوده و نام هریک از سالن‌ها به نام استادان و بازیگران مشهوری همچون، استاد علی نصیریان، داوود رشیدی، جمشید مشایخی، محمدعلی کشاورز، محمود استاد محمد کشور نام گذاری شده است. پردیس آمفی تئاتر تهران در حال حاضر بزرگترین و مجهزترین سالن آمفی تئاتر ایران است. تئاتر خاوران که به پردیس تئاتر تهران معروف است که هم‌جواری این مجموعه با فرهنگسرای خاوران باعث شده که به یکی از مراکز تخصصی نمایش تئاتر تبدیل شود چراکه سالن اصلی این مجموعه دارای ظرفیتی برابر هزار نفر است که برای اجراهای، تئاتر موزیکال، تئاتر سنتی و مذهبی، اجرای ارکستر سمفونیک، کنسرت موسیقی مناسب است. اما یکی از ویژگی‌های مهم مجموعه این است که کف سالن اصلی نمایش، قابلیت تغییر زاویه کف زمین را دارد و این امر باعث شده است که برای اجرای دکورهایی با کف صحنه شیب‌دار مناسب باشد.
آدرس: بزرگراه امام علی جنوب، اتوبان شهید محلاتی شرق، خیابان شاه آبادی جنوب، بعد از میدان مالک اشتر
شماره تماس: 02196657601

کندو - پردیس تئاتر تهران

پردیس تئاتر تهران

 ایوان شمس

یکی دیگر از سالن‌های تئاتر تهران، تالار یا ایوان شمس بوده که دارای سه سالن آفتاب، اشراق و آسمان است. این مجموعه که در سال 1389 زیر نظر سازمان اجتماعی شهرداری تهران تأسیس شده و یکی از سالن‌های نمایش چند منظوره است که برای نمایش‌های تئاتر، کنسرت‌های موسیقی، برنامه‌های فرهنگی، هنری،مذهبی، همایش‌های اداری، کارگاه‌های آموزشی و نمایش فیلم مورد استفاده قرار می‌گیرد.
آدرس: خیابان شهید گمنام، ابتدای بزرگراه کردستان
شماره تماس: 02188015228

کندو - ایوان شمس

ایوان شمس

 مجموعه تئاتر فرهنگسرای نیاوران

یکی از زیباترین فضاها و سالن‌های تئاتر شهر تهران مجموعه تئاتر فرهنگسرای نیاوران بوده که از نظر طراحی معماری معاصر ایران دارای اهمیت ویژه‌ای است. این مجموعه در سال 1356 به همراه دو سالن آمفی تئاتر با نام‌های سالن خلیج فارس و سالن گوشه تاسیس شد.
آدرس: خیابان پاسداران، بعد از سه راه اقدسیه، روبروی پارک نیاوران، خیابان فرهنگسرا
شماره تماس: 02122287081

کندو - ارسال پیامک در تهران


نمونه پیامک تبلیغاتی برای بهترین مراکز سالن‌های آمفی تئاتر در تهران


• نمایش الیور توییست تمدید شد
به دلیل استقبال بسیار زیاد مخاطبان، نمایش الیور توییست تا پایان هفته جاری تمدید شد


• تخفیف ویژه دانشجویان تئاتر
کلیه دانشجویان رشته هنر می‌توانند با ارائه کارت دانشجویی از 50 درصد تخفیف ویژه اجرای نمایش امشب برخوردار شوند
برای کسب اطلاعات بیشتر ارسال عدد 1


• تئاتر ببینید و در کار خیر سهیم باشید
قابل توجه هنردوستان عزیز، کلیه بلیت‌های فروخته شده نمایش، تا پایان هفته جاری صرف خدمات‌رسانی به هموطنان معلول می‌شود.
در این کار خیر در کنار هم باشیم


• تنها دو اجرای دیگر مانده
به اطلاع کلیه هنردوستان عزیز می‌رساند از اجرای نمایش «بینوایان» تنها دو شب باقی مانده است. برای خرید بلیت به سایت ما مراجعه فرمایید.


• تخفیف ویژه جهت قدردانی
هنردوست گرامی
به پاس قدردانی از حمایت شما، با استفاده از کد تخفیف ……………….. می‌توانید بلیت اجرای بعدی نمایش را با 50 تخفیف خریداری فرمایید.


کلام پایانی

بازاریابی پیامکی یکی از روش‌های نوین تبلیغاتی است که بسیاری از مشاغل و کسب‌وکارها می‌توانند از طریق آن با مخاطبان هدف خود در ارتباط بوده و برای آنان پیامک‌های تبلیغاتی ارسال کنند. این در حالی است پیامک‌های تبلیغاتی در برخی از کسب‌وکارهای بسیار مورد توجه مخاطبان قرار گرفته است. از جمله پیام‌های تبلیغاتی که مخاطبان مشتاق دریافت آن هستند، اطلاع‌رسانی‌های اجراها و نمایش‌های تئاتر است. از این رو برگزارکنندگان اجراهای نمایشی و همچنین سالن‌های تئاتر می‌توانند در کنار سایر روش‌های تبلیغاتی خود، از پیامک مارکتینگ نیز استفاده کنند. برای انجام این کار تنها کافی است از یکی از شرکت‌های ارائه دهنده خدمات پیامکی، پنل ارسال پیامک انبوه را خریداری کرده و به راحتی و بدون نصب و خریداری هیچ‌گونه نرم‌افزار یا سخت‌افزار خاصی، برای مخاطبان هدف خود پیامک ارسال کنید.


نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۳ رای
📝 مقالات تخصصی بیش از 1000
📮 هدف آموزش بازاریابی پیامکی
📈 ماموریت رونق کسب و کار
⚙️ آموزش +20 ابزار پیامکی