کمپین بازاریابی پیامکی یکی از بهترین روش‌ها برای تبلیغات کسب و کارهای کوچک و بزرگ محسوب می‌شوند. چرا که تلفن همراه در سراسر دنیا تنها ابزاری است که همیشه در دسترس همگان است. هزینه کم و مقرون به صرفه‌ی تبلیغات پیامکی، یکی از مهمترین دلایل برای پر طرفدار بودن این روش تبلیغی هم به شمار می‌رود. بارها در مورد کمپین‌های پیامکی در مقاله‌های مختلف صحبت کرده‌ایم، اما آیا می‌دانستید که از طریق  UTM در Google Analytics می‌توانید کمپین خود را بررسی و آنالیز کنید؟ با ما باشید تا در این مقاله گفت و گویی در این زمینه داشته باشیم.

گوگل آنالیتیکس چیست

ابزاری است که گوگل به صورت رایگان در اختیار کاربران خود قرار داده است. این ابزار جهت تحلیل و آنالیز ترافیک ورودی سایت، رفتار مشتری ( چه مدت در سایت مانده و چه عناوینی را کلیک کرده است)، نرخ تبدیل و … اطلاعات بسیار مفیدی را در اختیار وبمسترها قرار می‌دهد.

کندو - گوگل آنالیتیکس

گوگل آنالیتیکس

پیامک لینکدار چیست

حتما تا به حال از مجموعه‌هایی مانند همراه اول، اسنپ و … پیامک دریافت کرده‌اید. در بیشتر این پیامک‌ها لینکی قرار داده شده است. برای مثال هنگامی که همراه اول قبض پایان دوره‌ی شما را پیامک می‌کند، لینکی در آن قرار می‌دهد که مخاطب با کلیک روی آن مستقیم به درگاه پرداخت متصل می‌شود و بدهی خود را پرداخت می‌کند. در واقع با این روش دیگر نیازی نیست مخاطب وارد سایت اصلی شما شود و به دنبال آیتم مورد نظر بگردد. به راحتی تنها با یک کلیک به صفحه‌ای که هدف اصلی اوست متصل می‌گردد.

چگونه کمپین پیامکی خود را در Google Analytics تحلیل کنیم

برای آنکه بتوانید کمیپن پیامکی خود را در گوگل آنالیتیکس تحلیل کنید، باید متن پیامک شما حاوی لینکی باشد تا با کلیک روی آن مخاطب به وب سایت یا صفحه‌ی مورد نظر شما متصل شود. در واقع گوگل از روزی لینک ارسالی آنالیز خود را انجام خواهد داد.

البته این را هم اضافه کنیم که قبل از آنکه کمپین خود را استارت بزنید نیاز دارید که پارامترهای UTM را برای لینک خود مشخص کنید تا بتوانید آنالیز تخصصی از کمپین خود داشته باشید.

UTM چیست

UTM برای کلیه‌ی تبلیغات اعم از تبلیغات در فضاهای مجازی مانند تلگرام و اینستاگرام و یا کمپین‌های پیامکی کاربرد دارد. همان طور که گفته شد شما در Google Analytics می‌توانید ترافیک ورودی کلی به سایت خود را بررسی کنید. حال اگر UTM برای کمپین خود تعریف کنید می‌توانید به تفکیک، ورودی‌ها را آنالیز کنید. درواقع با این روش شما متوجه خواهید شد که کدام کمپین پیامکی شما موفق بوده است و ورودی زیادی برای سایت شما داشته است و برعکس در کدام کمپین پیامکی شکست خورده‌اید و ورودی نداشته‌اید.

کندو - استفاده از UTM در تبلیغات پیامکی

استفاده از UTM در تبلیغات پیامکی

چگونه پارامتر UTM را ایجاد کنیم

شما به راحتی قادر هستید در انتهای لینک ارسالی خود در پیامک‌ها پارامترهای UTM را اضافه کنید. تنها کافیست پارا

مترهای مربوطه را بشناسید و بدانید که هر کدام از آنها برای چه موضوعاتی کاربرد دارند. در این قسمت توضیحات مختصری برای شما در مورد مهمترین پارامترها ارائه خواهیم داد.

  • محتوا Content : پارامتر utm-content محتوای تبلیغاتی مجموعه‌ای شما را شامل می‌شود.

برای مثال کمپین تبلیغاتی پیامک شما شامل سنین 20 تا 30 سال است، شما باید آیتم utm-content-20-30 را در لینک utm خود قرار دهید.

  • عبارت کلیدی کمپین Campaign Term : با بهره‌مندی از این پارامتر شما متوجه خواهید شد که مخاطبان شما با کدام کلمه کلیدی وارد سایت شده‌اند.
  • عنوان کمپین Campaign: Campaign utm- پارامتری است که شما عنوان کمپین خود را در آن مشخص می‌کنید. برای مثال اگر قصد ارسال کد تخفیف از طریق پیامک ویژه نوروز، برای مشتریان خود دارید کافیست برای ارسال لینک لندگیت خود پارامتر Campaign-nooroz utm- را تعریف کنید.
  • رسانه کمپین Campaign Medium : در این پارامتر فضایی که قرار است در آن تبلیغات شود مانند: پیامک، تلگرام، اینستاگرام و … را باید مشخص کنید.

اگر فضای تبلیغاتی شما پیامک است باید عبارت utm-medium-sms تعریف شود.

  • منبع Campaign Source : این پارامتر برای شما مشخص خواهد که مشتری از کدام منبع وارد سایت شما شده است؟ اس ام اس، رپورتاژ آگهی، کانال تلگرام، پیج اینستاگرام و ….

اگر ورودی مشتری از طریق لینک پیامک باشد عبارت utm source-messages نمایش داده می‌شود.

حتما لینک‌های UTM را کوتاه کنید

لینک‌ها معمولا به خودی خود بلند هستند، و هنگامی که UTM ها هم اضافه می‌شوند ظاهر زیبای خود را از دست می‌دهند. همچنین باید یادآوری کنیم که شما در متن پیامک خود محدودیت کاراکتری هم دارید. پس لازم است که لینک خود را قبل از ارسال کوتاه کنید. سایت‌هایی هستند که به صورت رایگان این فرآیند را انجام می‌دهند. مانند:

https://www.shorturl.at/

https://bitly.com/

https://cutt.ly/

https://free-url-shortener.rb.gy/

https://smallseotools.com/url-shortener/

دریافت گزارش کمپین و آنالیز آن

برای دریافت گزارش از کمپین خود کافیست به Google Analytics مراجعه کنید و فرآیند زیر را دنبال کنید:

Acquisition>Campaigns>All Campaigns

در این قسمت کافیست فیلترهایی مانند عبارت کلیدی، منبع، نام کمپین و … را انتخاب کنید تا گزارش کامل برای شما نمایش داده شود.

کندو - دریافت گزارش کمپین و آنالیز آن

دریافت گزارش کمپین و آنالیز آن

سخن آخر

یکی از مهم‌ترین قابلیت کمپین پیامک تبلیغاتی، قرار دادن لینک ورودی سایت در متن پیامک است. بدیهی است که اگر قصد آنالیز و تحلیل کمپین پیامکی خود را دارید؛ باید از ابزارهایی مانند Google Analytics استفاده کنید که به صورت رایگان در اختیار مخاطبان قرار گرفته است.

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
📝 مقالات تخصصی بیش از 1000
📮 هدف آموزش بازاریابی پیامکی
📈 ماموریت رونق کسب و کار
⚙️ آموزش +20 ابزار پیامکی