کمپین PR یا کمپین روابط عمومی به مجموعه‌ای از فعالیت ها اطلاق می شود که به طور برنامه ریزی شده و با هدف خاصی انجام خواهند شد. از جمله موارد موجود در این مجموعه می‌توان به فیدبک نسبت به رویدادهای در تضاد، تبلیغات پولی و …  اشاره کرد. امروزه با پیشرفت تکنولوژی و در نتیجه آن رشد سریع بازاریابی از طریق اینترنت و همه‌گیری استفاده از شبکه‌های اجتماعی PR رشد بزرگی را تجربه کرده است. در حالت کلی کمپین‌های PR به عنوان جایگزین در روابط عمومی کلاسیک و سنتی انجام می شوند تا با استفاده از ابزارهای تکنولوژی مانند اینترنت تاثیر بیشتری در بازاریابی داشته باشند. فراگیری کمپین‌های PR سبب شده در این مقاله به بررسی کلی این موضوع بپردازیم و اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم.

کمپین روابط عمومی PR چیست؟

کندو - کمپین روابط عمومی PR

کمپین روابط عمومی PR

به بیان ساده و خلاصه کمپین روابط عمومی PR  به مجموعه‌ای از فعالیت‌های دارای برنامه‌ اطلاق می‌شود که تمام این فعالیت‌ها در راستای رسیدن به یک هدف مشترک لازم است به بهترین نحو ممکن عملی شوند. کمپین روابط عمومی PR  همواره دارای یک بازه زمانی مشخص برای رسیدن به هدف‌های خود است که در این بازه لازم است برنامه ریزی‌های انجام شده به طور دقیق انجام شوند.

اغلب کسب و کارها و برندهای تجاری جهت انجام فعالیت‌های مرتبط با کمپین روابط عمومی PR دوست دارند تا از متخصصین این امر کمک بگیرند. به همین علت آژانس‌های دیجیتال مارکتینگ که در زمینه روابط عمومی فعالیت درخشانی از خود دارند، می‌توانند هدف‌های آنها را به یک موفقیت بزرگ تبدیل کنند. همواره به یاد داشته باشید افرادی که در این حوزه تخصص لازم را ندارند نخواهند توانست شما را در رسیدن به هدف‌های خود یاری کنند.

انواع کمپین روابط عمومی PR

کندو - کمپین روابط عمومی PR

کمپین روابط عمومی PR

انواع کمپین PR از جهات مختلف تفاوت هایی با همدیگر دارند. در حالت کلی انواع کمپین PR  را می توان به دو دسته روابط عمومی درونگرا و روابط عمومی برون گرا تقسیم کرد که در ادامه هر یک از این موارد را به صورت کامل مورد بررسی قرار می‌دهیم.

روابط عمومی درونگرا

در شیوه روابط عمومی درونگرا لازم است کسب و کارها با استفاده از ابزارهایی که در اختیار دارند در جهت پیشبرد اهداف خود استفاده کنند. در روابط عمومی درونگرا تجارت‌ها نمی توانند از رسانه‌های دیگر برای پیشرفت منافع و اهداف خود استفاده نمایند. روابط عمومی درون‌گرا را می‌توان نوعی از روش رسانه با مالکیت شخصی در نظر گرفت.

روابط عمومی برون گرا

این شیوه از روابط عمومی دقیقاً در نقطه مقابل روابط عمومی درونگرا قرار دارد. یعنی در حالت کلی  در کمپین PR برونگرا سازمان‌ها می توانند از انواع مقاله در نشریات، اینفلوئنسرها، پست در وبلاگ‌های مختلف و … بهره‌مند شوند. ممکن است روابط عمومی برون گرا هزینه بیشتری نسبت به روابط عمومی درون گرا داشته باشد.

انواع رسانه در کمپین PR

کندو - انواع رسانه در کمپین PR

انواع رسانه در کمپین PR

رسانه‌ها در کمپین‌های PR در جهت پیشبرد اهداف تاثیر بسیار زیادی دارند. به خاطر اهمیت این موضوع تصمیم گرفتیم تا سه مورد از مهمترین رسانه‌های مورد استفاده در کمپین‌های روابط عمومی را مورد بررسی قرار دهیم. این رسانه ها عبارتند از:

Owned Media

Owned Media  که با نام دیگر رسانه مالکیت شخصی شناخته می‌شود وظیفه دارد به عنوان یک محتوا، تحت کنترل تجارت شما قرار بگیرد. رسانه مالکیت شخصی در اغلب اوقات تحت عنوان استراتژی ابتکاری در راه اندازی کمپین های PR  مورد توجه قرار می‌گیرد. انواع رسانه‌های مالکیت شخصی تشکیل شده اند از:

  • پست‌های مربوط به شبکه های اجتماعی
  • مطالب وبلاگ
  • محتواهای متنی در وب‌سایت‌ها
  • ایمیل‌های خبررسانی

انواع رسانه مالکیت شخصی با عنوان پایگاه خانه در حوزه روابط‌ عمومی مسائلی را بر عهده دارد.

Paid Media

Paid Media یا رسانه‌های پولی برای به نمایش قرار دادن محتوای شما به دریافت هزینه اقدام می‌کنند. این موضوع دور از ذهن نیست که برای تبلیغات محتوای خود جهت تقویت ریشه های بازاریابی هزینه‌ای را پرداخت کنید. در سراسر جهان پرداخت هزینه برای بازاریابی یک عمل متداول و عرف است. از جمله رسانه‌های پولی می‌توان به مواردی که در زیر نام خواهیم برد اشاره کرد. این موارد  عبارتند از:

  • اینفلوئنسر مارکتینگ
  • پرداخت هزینه در ازای هر کلیک
  • تبلیغات گسترده یا جزئی در شبکه‌های اجتماعی

در طول سال‌های اخیر پرداخت هزینه یا استفاده از تبلیغات پولی در جهت پیشرفت و تقویت PR محبوبیت بالایی به دست آورده است. در دوره‌ای که افراد ساعت‌ها در شبکه‌های اجتماعی وقت خود را سپری می‌کنند، این موضوع یکی از روش‌های خارق العاده برای معرفی خواهد بود.

Earned Media

Earned Media یا رسانه‌های کسب شده در کمپین‌های PR برای بهبود بخشیدن تعاملات در حوزه نام تجاری استفاده می‌شوند. رسانه‌های کسب شده یا رسانه‌های اکتسابی سعی می‌کنند تا از روش‌های بازاریابی به روش دهان به دهان استفاده کنند. این رسانه‌ها از جمله دشوارترین نوع رسانه ها برای روابط عمومی هستند. در جهت رسیدن به رسانه های کسب شده لازم است در یک مسیر طولانی تلاش و سعی زیادی را انجام دهید. از جمله رسانه‌های کسب شده می‌توان به مواردی چون:

  • اطلاع‌رسانی در نظرات و اخبار مرتبط
  • فیدبک های مثبت مشتریان و کاربران در شبکه‌های اجتماعی
  • کسب نتیجه مطلوب در موتورهای جستجو و سئو

اشاره کرد.

نکات مهم در راستای اجرای کمپین روابط عمومی

  • تعیین محدودیت‌ها هدف و معیار
  • شناسایی مخاطبان
  • انتخاب بستر مناسب
  • دست یافتن به خلاقیت‌ها در هر فرد
  • انتشار اطلاعیه مطبوعاتی

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم تا اطلاعات مختصری را در ارتباط با  کمپین PR در اختیار شما قرار دهیم. با بررسی این موارد و نکات می‌توانید استراتژی های نوآورانه‌ای را در روابط عمومی خود پیاده سازی کنید. به یاد داشته باشید که این مسیر نیازمند ثبات تلاش و  انتخاب درست است تا در مدت زمان معین و مطلوب شما را به هدف راهنمایی کند. کمپین‌های PR  کمک می‌کنند تا نام تجاری شما به یک تجربه به یادماندنی تبدیل شود.

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۳ رای
📝 مقالات تخصصی بیش از 1000
📮 هدف آموزش بازاریابی پیامکی
📈 ماموریت رونق کسب و کار
⚙️ آموزش +20 ابزار پیامکی