ارسال کد فعالسازی

ارسال کد فعالسازی در احراز هویت کاربران سایت ها و اپلیکیشن‌ های مختلف کاربرد دارد. ارسال کد فعالسازی برای تایید شماره تلفن همراه کاربران استفاده می‌شود. همچنین با این روش کاربران می‌توانند به راحتی فرآیند ورود یا ثبت نام خود را در سایت یا اپلیکیشن مورد نظر انجام دهند. در برخی از اوقات که کاربران دریافت پیامک‌های  تبلیغاتی را مسدود کرده‌اند، هنگام ارسال کد فعالسازی با مشکلاتی روبرو می‌شوند. در این صورت ما به شما کمک می‌کنیم تا در کمترین زمان ممکن مشکل خود را حل کنید.

درباره کدهای فعالسازی کندو
معرفی سامانه کد فعالسازی​

معرفی سامانه کد فعالسازی

کد فعالسازی در بیشتر اوقات به کاربران کمک می‌کند تا به راحتی روند ثبت نام و ورود خود را به سایت یا اپلیکیشن مورد نظر را انجام دهند. کد فعالسازی یکی از روش‌های احراز هویت، استفاده از شماره تلفن کاربر است که این روند را برای کاربران و صاحبان وبسایت راحت کرده است. اسامی دیگری مانند کد تایید اعتبار سنجی OTP از جمله نام‌های دیگر کد فعالسازی است.

انواع کدهای فعالسازی ارسال شده به صورت پیامک تنها یک بار قابل استفاده هستند و بعد از بازه زمانی مشخص که معمولا بین 30 تا ۱۲۰ ثانیه است، اعتبار آن‌ها از بین می‌رود. بنابراین نتیجه می‌گیریم ارسال کد فعالسازی بر اساس الگو خاصی انجام می‌شود.

کد فعالسازی چیست؟

رمز عبور یکبار مصرف (OTP) مخفف کلمه‌ی One-time password بوده و شامل یک رشته حروف الفبا یا اعدادی هستند از که به صورت خودکار و اتوماتیک تولید می‌شود. در این روش برخلاف رمزهای ایستا که از امنیت بسیار پایینی برخوردار هستند، در سیستم رمزهای یکبار مصرف، همان طور که از نامش پیداست، رمز ارسال شده برای کاربر فقط در استفاده از یک تراکنش معتبر است. امروزه در جهت استفاده از اکثر شبکه‌های سازمانی، سایت‌های تجارت الکترونیک و تنها به یک نام کاربری و رمز عبور ثابت برای ورود به سیستم داده می‌شود و دسترسی به داده‌های شخصی، نیازمند استفاده از رمزیکبار مصرف است. مشترکان اصلی استفاده از رمزهای یکبار مصرف، شرکت‌ها، امور مربوط به بانک‌داری، امور مالی، رمزارزها و صاحبان کیف‌پول‌های دیجیتال هستند.

 

کد فعالسازی چیست؟

همکاران ما

کاربرد پیامک فعالسازی

بارها برای همه ما پیش آمده است که برای ورود به اپلیکیشن یا سایت مورد نظر هنگام ثبت نام، شماره تلفن همراه خود را وارد کرده باشیم. در این صورت برای ادامه روند وب سایت یا اپلیکیشن جهت پی بردن به هویت واقعی ما یک کد چند رقمی را ارسال می‌کند. در مرحله بعد شما می‌توانید با وارد کردن این کد، ثبت نام خود را انجام دهید یا وارد سایت شوید.

کاربرد پیامک فعالسازی تنها مربوط به مراحل ثبت نام نیست؛ بلکه این کد باعث افزایش امنیت هم می‌شود. در حالت کلی استفاده از کد فعالسازی این امکان را در اختیار شما قرار می‌دهد تا با اطمینان خاطر وارد حساب کاربری خود شوید. در نظر گرفتن این مورد که لازم است جهت ورود به حساب کاربری خود به شماره تلفن وارد شده در سایت دسترسی داشته باشید، امنیت خاطر بیشتری را در شما ایجاد می‌کند. 

مخاطبان سایت‌ها یا نرم افزارها با دریافت و مشاهده کد فعالسازی به روش‌های مختلف مانند پیامک یا تماس صوتی به اعتبار سایت یا برنامه مقابل بیشتر پی می‌برند. بنابراین راه اندازی پیامک‌های فعالسازی برای شرکت‌هایی که به دنبال مشتریان بیشتر هستند و دوست دارند سود کلانی را به دست آورند، توصیه می‌شود.

رمزهای یکبار مصرف چگونه تولید می‌شوند؟

رمزهای یکبار مصرف به صورت‌های مختلفی ساخته می‌شوند، که بسته به نوع راحتی کاربر، سخت‌افزار و خدمات ارائه دهنده و هزینه‌ی تولید، دارای تفاوت‌هایی با یکدیگر هستند.

  • تولید رمز‌های یکبارمصرف با استفاده از کارت‌های شبکه

در روش تولید رمز‌های یکبارمصرف که به آن استفاده از کارت‌های شبکه یا شماره تراکنش گفته می‌شود، از کاربر خواسته می‌شود تا به محل‌هایی که لیست رمزها در آن قرار دارند مراجعه کنند. این روش دارای معایبی نظیر: تکرا و اشتراک گذاری آسان و همچنین نگهداری از کلیه رمزهای یکبار مصرف در یک‌جا بسیار دشوار است. این روش بسیار کند بوده ولی هزینه‌ی سرمایه‌گذاری پایینی دارد.

  • تولید رمز‌های یکبارمصرف با استفاده از توکن‌های امنیتی

روشی دیگر برای ساخت رمزهای یکبارمصرف، استفاده از دستگاه سخت‌افزاری است که برای کاربران نیز راحت‌تر است. برخی از این دستگاه‌های ساخت رمزیکبار مصرف با “پین” محافظت می‌شوند که باعث امنیت بیشتر آن می‌شود. روش کار به این صورت است که کاربر، نام کاربری و رمز عبور خود را وارد دستگاه کرده و از آن درخواست کد احراز هویت می‌کند. در اینجا توکن‌ها از همان روش سرور نرم‌افزاری استفاده می‌کنند چراکه برای ایجاد یک رمز جدید به یک توکن جدید هم نیاز است.

نکته قابل توجه در این روش هزینه استقرار دستگاه در سازمان‌ها و مراکز مالی و بانکی است که می‌توان هزینه‌ی زیادی به همراه داشته باشد.

  • تولید رمز‌های یکبارمصرف با استفاده از کارت‌های هوشمند

در این روش از تولید رمزیکبار مصرف از کارت‌های هوشمند استفاده می‌شود که از ریزپردازنده‌ها در جهت تولید رمزهای یکبارمصرف استفاده می‌شود. در این روش نسبت به سایر روش‌های مزیت‌هایی نظیر، قدرت پردازش اطلاعات بالا، قابل حمل بودن، سهولت در استفاده و همچنین ظرفیت بالای ذخیره‌سازی داده‌ها را دارد. در این روش، از لحاظ ساختاری و الگوریتم عملکرد، از سایر توکن‌های ساخت رمزهای یکبار مصرف، بسیار ایمن‌تر است. زیرا در هر عملیات ایجاد تراکنش و احراز هویت کاربر، یک رمز جدید و غیر قابل استفاده مجدد ساخته و اطلاعات و داده‌های خصوصی مربوط به کاربر را ذخیره و هرگز از طریق شبکه منتقل نمی‌کند. همچنین در این روش برای احراز هویت قوی از زیرساخت کلید عمومی یا (PKI) نیز استفاده می‌شود.

هنگامی که برای برنامه های کاربردی از کلید‌های عمومی PKI استفاده می شود، دستگاه کارت هوشمند می‌تواند خدمات اصلی  این کلید‌ها شامل: رمزگذاری، امضای دیجیتال، و تولید و ذخیره سازی کلید خصوصی را ارائه دهد.

مرحله احراز هویت کاربر و تولید رمز یکبار مصرف از دو طریق تک مرحله‌ای و دو مرحله امکان‌پذیر است.

  • احراز هویت تک مرحله‌ای

 احراز هویت تک مرحله‌ای یا (SFA)  همان فرآیند امنیتی معمول است. در این روش برای ساخت رمزیکبار مصرف نیاز به نام کاربری و رمز عبور کاربر است.

  • احراز هویت دو مرحله‌ای (2FA)

در این روش که از امنیت بسیار بالایی برخوردار است کاربر جهت دستیابی به رمز عبور یکبار مصرف باید طی دو مرحله یا بیشتر عملیات احراز هویت را انجام دهد تا رمز برایش صادر گردد.

OTP  : یک روش استاندارد دو مرحله‌ای، برای احراز هویت کاربر است که بیشتر توسط بانک‌ها انجام می‌شود. روش استفاده به این صورت است که هنگام استفاده از  دستگاه خودپرداز، به کارت بانکی خود و یک کد پین نیاز دارید. از دیگر ویژگی‌های OTP این است که  نام کاربری و رمز عبور ثبت شده برای بار دوم قابل استفاده نیست، که این امر موجب می‌گردد از برخی موارد سرقت هویت نیز جلوگیری شود. همچنین نام ورود کاربر معمولاً ثابت می ماند و رمز عبور یکبار مصرف با هر ورود تغییر می‌کند.

نحوه ارسال بر اساس الگو

جهت ارسال کد فعالسازی، سازمان‌های مختلف از یک الگو برای ارسال پیامک استفاده می‌کنند. در این الگو قسمتی برای فعالسازی در نظر گرفته می‌شود که این کد شامل اعداد و حروف می‌تواند باشد. علاوه بر آن می‌توانند از این شماره تلفن‌ها برای تبلیغات سایر بخش‌های کاری هم استفاده کنند.

روش کار به این گونه است که مقادیر شامل، حروف الفبا یا اعداد، برای رمزهای عبور یکبار مصرف با استفاده از الگوریتم خاص تولید کد احراز هویت پیام که در اصطلاح به آن درهم (HMAC) گفته می‌شود و یک عامل تحریک کننده به طور مثال، اطلاعات مبتنی بر زمان تراکنش (TOTP) یا شمارنده تعداد تراکنش‌ها از سوی کاربر (HOTP) ساخته می‌شوند. مقادیر رمزهای‌یکبار مصرف برای امنیت بیشتر دارای یک مهلت زمانی محدود هستند.

نحوه ارسال در زبان برنامه نویسی

این امکان برای کلیه کاربران وردپرس فراهم است. در این روش لازم است ابتدا پلاگین ارسال پیامک در وردپرس را دانلود کنید و در سایت خود اضافه نمایید. نحوه ارسال بر اساس افزونه به این صورت است که با اضافه کردن این بخش به سایت، به راحتی می توانید از ویژگی ارسال کد فعال سازی استفاده کنید.

ارسال کد فعال سازی بر اساس Url

ارسال کد فعال سازی بر اساس Url یا ارسال کد فعالسازی با استفاده از آدرس اینترنتی یکی از روشهای ساده و کاربردی برای اغلب سایت‌ها و نرم‌افزارها است. به طوری که بسیاری از افراد که با زبان برنامه نویسی آشنایی ندارند، قادر به استفاده از آن هستند. برای استفاده از این روش لازم است تنها با وارد کردن آدرس اینترنتی در مدت زمان کوتاه تعداد زیادی از پیامک‌ها را ارسال نمایید.

ارسال کد فعال سازی از طریق افزونه

افزونه‌های مختلفی جهت ارسال کد فعالسازی وجود دارند. نحوه ارسال بر اساس افزونه یک الگو را دنبال می‌کند. به همین علت مشکلی در ارسال کد فعالسازی در لیست سیاه مخابرات به وجود نمی‌آید.

از جمله افزونه‌های ارسال کد فعالسازی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

دیجیتس یکی از پرکاربردترین افزونه‌ها در ووکامرس و وردپرس جهت ثبت نام و ورود با استفاده از وب سرویس کد تایید پیامکی است. در این افزونه تنظیمات مختلفی برای ارسال کد فعالسازی وجود دارد.

گرویتی فرم یکی از محبوب‌ترین پلاگین‌ها است که به کمک آن می‌توان فرم های متنوع را در کنار اطلاع رسانی پیامکی به همراه داشت. یکی از این ویژگی‌ها امکان ارسال کد فعالسازی قبل از تکمیل کردن فرم است.

جوملا، به کمک این افزونه سیستم مدیریت محتوا مجهز به سیستم ثبت نام و ورود به همراه ارسال کد فعال سازی پیامکی میشود.

مزایای سامانه کد فعالسازی

یکی از مهم‌ترین مزایای رمز‌های یکبار مصرف امنیت بالا در مقابل حملات سایبری و هکرها است.

از دیگر مزایای رمز‌های یکبار مصرف این است که مدیران فناوری اطلاعات دیگر نگران، رمز‌های با امنیت پایین و کلمات تکراری و متداول که توسط کاربران انتخاب می‌شوند، نیستند.

رمز‌های یکبار مصرف و رمزهای پویا به هیج وجه تکراری نیستند و همچنین در عرض چند ثانیه، منقضی می‌شوند و امکان استفاده مجدد از آن‌ها وجود ندارد.

ارسال کد بدون نیاز به تنظیمات

برخلاف سایر روشهای احراز‌ هویت که می‌توانند شرایط سختی را برای شما به وجود بیاورند، ارسال کد فعالسازی راحت و بدون نیاز به تنظیمات اضافی است. ارسال کد فعالسازی به این صورت است که ابتدا شماره تلفن مورد نظر خود را وارد می‌کنید سپس کد چند رقمی که به صورت پیامک در اختیار شما قرار گرفته شده را وارد سایت می‌کنید. توجه داشته باشید که ارسال کد فعالسازی رایگان است.

ارسال پیامک در الگوی مورد نظر

سایت‌ها و فروشگاه‌های اینترنتی به‌راحتی می‌توانند با دسترسی به شماره تلفن کاربران خود پیامک‌های دیگری را هم برای آن‌ها ارسال کنند. به‌طور مثال ارسال پیامک صورت حساب یا تغییر آدرس وب سایت یکی از این الگوها است. پس می‌توان گفت دریافت شماره جهت ارسال کد فعالسازی یکی از روشهای برقراری ارتباط با مشتریان است.

ارسال بدون قرار گرفتن در صف

پیامک‌های ارسال کد فعالسازی بر اساس الگو و با سرعت بالا انجام می‌شوند. به همین علت این پیامک‌ها بدون قرار گرفتن در صف به‌راحتی در دسترس مخاطبان قرار می‌گیرند. پس نتیجه می‌گیریم یکی از مواردی که در هنگام ارسال پیامک اهمیت بسیار بالایی دارد دریافت راحت و فوری است.

ارسال کد فعالسازی بدون نیاز به اینترنت

پیامک‌های ارسال کد فعالسازی بدون نیاز به اینترنت انجام می‌شود. این ویژگی تاثیر زیادی در راحتی ادامه روند کار دارد. به طوری که اشغال خطوط یا عدم آنتن دهی مناسب در ارسال کد فعالسازی تاثیر نخواهد گذاشت.

هزینه‌ی مقرون به صرفه ارسال کد فعالسازی

هزینه‌ی مقرون به صرفه این سرویس در کنار سرعت بالای آن یکی دیگر از ویژگی‌های جالب و شگفت انگیز است. رایگان بودن ارسال پیامک به شما کمک می‌کند تا مخاطبان با دریافت پیامک‌های رایگان احساس بهتری داشته باشند و از همه مهم‌تر اعتماد آن‌ها بیشتر باشد.

⏱️سرعت ارسال کمتر از 10ثانیه
⏳ ماندگاری کدفعالسازی تا 120 ثانیه
🔐 تضمین امنیت توکن های هوشمند
🔑 احراز هویت 2 مرحله ای
سوالات متداول
اگر پیامک ارسال کد فعالسازی با تاخیر ارسال شود، علت چیست؟
اگر سیستم مورد استفاده شما جهت ارسال پیامک استفاده از آدرس اینترنتی باشد دراین صورت لازم است تایید ناظر انسانی صورت بگیرد. این مورد باعث ایجاد تاخیر در ارسال پیامک کد فعالسازی می‌شود.
حمله فیشینگ چیست؟
فیشینگ ( phishing) یک نوع حمله‌کاملا مهندسی شده و از پیش تعریف شده، توسط سارقان و کلاهبرداران اینترنتی است. روش کار آن‌ها به این صورت است که با ارسال یک ایمیل خود را به عنوان یک موجودیت قابل اثبات برای کاربر ارسال می‌کند و کاربر را فریب می‌دهد تا ایمیل را باز کند و با ایجاد یک وسوسه در کاربر موجب می‌شود او روی لینک مخرب درون ایمیل کلیک کند، این کار باعث نصب یکسری بدافزار روی سیستم کاربر می‌شود که اطلاعات او را از طرف سیستم کاربر مسدود و امکان دستیابی سارق به اطلاعات، رمز‌ها و پسوردهای کاربر را می‌دهد.
رمز یکبار مصرف چگونه عمل می‌کند؟
وقتی کاربر قصد داشته باشد تراکنشی انجام دهد. ابتدا باید وارد سایت یا برنامه‌ی مورد نظر خود شده، سپس نام کاربری و رمز عبور خود را وارد می‌کند و بعد، سرور متصل به سایت مربوطه، کاربر را احراز هویت کرده و یک پیامک حاوی رمزیکبار مصرف برای او ارسال می‌کند، در این مرحله کاربر باید در مدت زمانی، قبل از آنکه رمز منقضی شود، تراکنش خود را انجام دهد.
OTP و TOTP در مقابل رمز عبور ایستا چگونه عمل می‌کنند؟
با توجه به امکاناتی که مدیران و سیستم‌های امنیت سایبری در سراسر دنیا اعمال می‌کنند، استفاده از رمزیکبارمصرف یا پویا کمی سخت‌تر از رمزهای ایستا است اما در عوض این کار باعث شده از سرقت‌های آنلاین و حملات فیشینگ، در سراسر جهان جلوگیری شود. سیستم‌های احراز هویت جدید، قوی‌تر از محدودیت‌های رمزهای عبور ایستا هستند زیرا با گنجاندن یک سری حروف الفبا یا اعداد، در این رمزها، امنیت بیشتری برقرار کرده‌اند. سیستم‌های امنیتی یکبار مصرف (OTP) یا (TOTP) برای محافظت از اطلاعات کاربران با ایجاد یکسری رمز و تعیین زمان برای استفاده از آن، امنیت بیشتری را برای کاربران ایجاد کرده‌اند.
بستن x جستجو در سایت
فرهنگ و توسعه کندو
راههای ارتباطی با ما:
۰۲۱-۴۲۷۵۰۰۰۰
پست الکترونیکی :
info@candoosms.com

مشاوره تلفنی رایگان

اطلاعات تماس خود را در زیر وارد کنید.

"*" قسمتهای مورد نیاز را نشان می دهد

این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .