وب سرویس پیامک چگونه کار می کند؟
وب سرویس ها برنامه و یا قطعه کدهایی هستند که تحت وب میتوان به آنها دسترسی داشت و از طریق قوانین استانداردی به انتقال و مبادله در دیتا با دیگر برنامه های کاربردی پرداخت. سامانه کندو اس ام اس به عنوان یک مجموعه کامل و پیشگام در ارائه خدمات تخصصی و فنی پیام کوتاه توانسته است در جهت ارسال و دریافت پیامک از طریق وب سرویس و API ، امکانات خاص و خدمات ارزنده ای را ارائه دهد. از دلایل متمایز بودن سامانه کندو اس ام اس با سایر پنل های پیامکی می توانیم به وجود وب سرویس و API های متنوع اشاره کنیم. در ادامه مواردی از نمونه خدمات وب سرویس پیام کوتاه در این سامانه را بیان میکنیم.
وب سرویس های اس ام اس، برنامه و قطعه کدهایی هستند که تحت وب (بستر اینترنت) هستند. این سرویس ها براساس قوانینی خاص می توانند با یکدیگر تبادل اطلاعات داشته باشند. در فرآیند فعالیت های این سرویس، Api ها مهمترین نقش را ایفا می کنند. این سرویس که مخفف کلمه Application Programing Interface است رابطی در بستر اینترنت برای ارسال داده بین دو سیستم و یا ارسال اطلاعات توسط برنامه نویس به نرم افزار است.
به عبارتی دیگر Api ها کتابخانه یا مجموعه ای از دستورالعمل ها هستند که برنامه نویس برای برقرای ارتباط و اجرای برنامه ها از آن استفاده می کند. دقیقا همین کتابخانه است که با ارائه قالب های لازم باعث می شود تا ارسال، دریافت و سایر موضوعات مهم برای استفاده از وب سرویس پیامکی را برای برنامه نویس و یا توسعه دهنده راحت تر می کند.
وب سرویس پیامکی با ایجاد یک درگاه ارسال و دریافت پیامک از طریق اینترنت است که با استفاده از پروتکل های استاندارد، مکانیسم هایی را در اختیار مخاطب قرار می دهد تا بتواند بین سیستم های مختلف از طریق پیامک ارتباط برقرار کند.
Api وب سرویس سامانه کندو اس ام اس
سامانه کندو نیز برای سهولت استفاده از خدمت وب سرویس خود، اقدام به ایجاد Api تخصصی کرده است تا با ارائه مستندات لازم برای کار با آن، هر کاربر وب سرویس این مجموعه، به راحتی از این خدمات استفاده نماید.
خصوصیات Api کندو
- یادآوری خودکار برنامه ها و قرارها (ارسال پیام برای یادآوری زمان در نظر گرفته شده)
- پیام های خرید و تحویل، پرداخت (ارسال پیام برای اعلام تراکنش، تشکر از خرید و…)
- ارائه هشدارهای لازم
- امکان تبلیغات زمانبندی شده
- ارسال پیام کوتاه هوشمند (ارسال کد احراز هویت)
کاربران وب سرویس ها چه کسانی هستند؟
کسب و کارهایی که برای ایجاد تعامل با کاربر، اطلاع رسانی، ارسال پیامک های بازاریابی، احراز هویت کاربر و… به بستر اینترنت نیاز دارند، همگی از کاربران این سرویس هستند. این تعامل دلیلی برای برندسازی، افزایش اعتبار برند نزد مخاطب و… انجام می شود.
برای درک بهتر اهمیت استفاده از وب سرویس ها باید یک فضایی را برای شما شبیه سازی کنیم. فکر می کنید در دنیای امروز با گسترش فروشگاه های اینترنتی، اگر مجموعه ای نخواهد از وب سرویس ها استفاده کند، چه جایگزین هایی دارد. به نظر 3 راه می توان پیش روی این مجموعه باشد. اولا از اطلاع رسانی های تلفنی و پیامکی منصرف شود، که با توجه به استفاده رقبایش از ارسال اس ام اس، قطعا رضایت کمتری از مشتریانش به دست خواهد آورد.
حالا فکر کنید، به جای پیامک فروشگاهی قصد داشته باشد با استفاده از تماس تلفنی اطلاع رسانی ها را انجام بدهد. در این صورت علاوه افزایش تعداد تماس ها (کد تایید هویت، تایید خرید و….)، کاهش رفاه کاربر به دلیل افزایش تماس های زیاد، یک یا چند نیروی انسانی بدون وقفه حتی 24 ساعت به دنبال انجام این تماس ها باشند. این مدل می تواند در ارسال اس ام اس به صورت شخصی و تکی نیز برای افراد پشتیبان یک سایت فروشگاهی به وجود بیاید.
از طرفی ممکن است بعضی از افراد به سمت ارسال ایمیل روی بیاروند. هر چند اسال ایمیل از روش های قبلی بهتر است، اما به دلیل در دسترس نبود مرتب، تاثیرگذاری پیامک را به کسب و کارها نمی دهد.
استفاده از وب سرویس ها و ارسال هر نوع پیامک لازم به صورت خودکار، در میان صاحبان کسب و کارها رایج شده است. با استفاده از این روش، برعکس روشی که پنل اس ام اس خریداری شده و برای ارسال هر پیام لازم باشد به پنل مراجعه کرد، برنامه نویس یا توسعه دهنده وب با استفاده از Api در دسترس و دانش خود می تواند کاری کند که پیامک مورد نظر به صورت خودکار برای مخاطب ارسال شود.
روش های اتصال به وب سرویس
برای اتصال به وب سرویس ها باید از 2 روش Rest و Soap استفاده کرد.
1. وب سرویس REST
این نوع وب سرویس از اتصال یک سبک معماری وب پیاده سازی می شود. در این مدل برای ارائه APIها و سرویس های عمومی بر بستر اینترنت از فرآیند HTTP استفاده می شود.
در مورد مزیت نوع وب سرویس Rest وب سرویس های می توان گفت، بیشک باید به استفاده از HTTP به جای شیوه ی پیچیدهتری مثل SOAP اشاره کرد. به همین دلیل است که کلیه کاربران قادر خواهند بود به منابع با سرعت بالاتری دسترسی پیدا کنند. از طرفی، با بهرهگیری از REST و HTTP دیگرنیازی به منابع زیادی جهت انتقال دادن داده و همینطور ویژگیهای سخت افزاری سرویسSOAP نخواهد بود. از دیگر مزیت های این نوع وب سرویس، استفاده از فرمتهای متفاوت از قبیلXML، متن ساده، HTML و … است که دست برنامه نویس و توسعه دهنده را برای استفاده از وب سرویس باز می کند.
2. وب سرویس SOAP
این روش نوعی از فرآیند انتقال پیام بوده که به برنامه های در حال اجرا روی یک سیستم که ارتباطی با هم ندارند، اجازه میدهد تعامل مورد نیاز را ایجاد نمایند.
از مزایای این روش می توان به میزان امنیت آن که WS Security نام دارد، اشاره کرد. علاوه بر این موضوع، برنامه نویسان به راحتی قادر خواهند بود که ازاین نوع از وب سرویس پیامکی در مدل های مختلفی از زبان های برنامه نویسی و هر پلتفرمی استفاده کنند.
از معایب Soap می توان به سرعت پایینش اشاره کرد. استفاده از فرمت XML و اصرار برای خوانده شدن این فرمت دلیل برای کندی این سرویس است. باید گفت کهXML استانداردهای زیادی را تعریف کرده که می بایست در حین توسعه برنامه ها رعایت شود. دقیقا همین موضوع، علتی برای کند شدن این وب سرویس پیامکی شده و آن را به داشتن پهنای باند زیاد نیازمند می کند.
در کل به دلیل عدم نیاز به ارسال پیامک در ابعاد بزرگ، ضعف های مطرح شده در روش Soap در 90 درصد موارد به چشم کاربر نمی آید بلکه، به دلیل رابط کاربری راحت تر این مدل از وب سرویس بسیار حرفه ای و پرطرفدارتر به نظر می رسد.
همچنین برای خواندن مطالب بیشتر در این مورد پیشنهاد ما به شما خواندن مقاله وب سرویس SOAP در مجله کندو میباشد.
مراحل دسترسی به وب سرویس
در ابتدا باید به انتخاب سرویس دهنده براساس مواردی که تاکنون مطرح کرده ایم پرداخته شود. بعد از انتخاب باید مراحل ثبت نام در سامانه سرویس دهنده را طی کرد تا بتوان از خدمات و امکاناتش استفاده نمود. بعد از ثبت نام می توان به ابزارها و امکانات ارائه شده توسط سرویس دهنده دسترسی پیدا کرد. این امکانات شامل دستورات و کدهای مورد نیاز برنامه نویس تحت هر زبانی و افزونه های مهمی که توسعه دهنده به آنها نیاز دارد، می شود. حالا می توان سایت را به یک وب سرویس متصل کرد تا پیام های لازم به صورت خودکار به سمت کاربر ارسال شود.