طراحی استراتژی بازاریابی مبتنی بر مدل STP
هر فرد با راه اندازی کسب و کار به دنبال رسیدن به درآمد خوب است و مطمئناً هیچکس نمیخواهد در کسب و کار خود متضرر شود. یکی از بعدهای اصلی که باعث می شود هر شخص در کسب و کار خود موفق شود بازاریابی میباشد. در ابتدا باید ذکر کنیم که بازاریابی استراتژیهای مختلفی داردکه احتمالا شما اطلاعات کافی نسبت به تمام استراتژی ها ندارید. یکی از استراتژی های مهم بازاریابی، بازاریابی مبتنی بر مدل STP است. شاید این سوال برای شما مطرح شود که استراتژی بازاریابی STP چیست؟ لازم به ذکر است بدانید ما در این مقاله مواردی همچون بازاریابی STP چیست، مزایای بازاریابی STP و بسیاری از موارد دیگر را مورد بررسی قرار خواهیم داد و به طراحی استراتژی بازاریابی مبتنی بر مدل STP خواهیم پرداخت. به همین دلیل پیشنهاد میکنیم تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
بازاریابی STP چیست
در ایتدا بهتر است بدانید که STP مخفف واژه Segmentation, Targeting, Positioning می باشد. هر کدام از این عبارات به شما کمک میکنند تا کسب کار شما رشد بیشتری داشته باشد. برای مثال واژه Segmentation در بازاریابی مبتنی بر مدل STP به معنای تقسیم بندی است که به شما کمک میکند بازار محصولات را دسته بندی کنید. در ادامه بهتر است به سراغ بخش Targeting برویم، این بخش مربوط به هدف گذاری است. در واقع استفاده از این بخش بازاریابی STP به شما کمک میکند تا با دید باز یک یا چند بخش را به عنوان بازار هدف انتخاب کنید.
آخرین عبارت Positioning است که مربوط به جایگاه یابی می باشد. در این بخش از بازاریابی مبتنی بر مدل STP شما باید به بهترین نحو ممکن با مخاطبان خود تعامل برقرار کنید زیرا این مسئله میتواند درصد وفاداری آنها را افزایش دهد. به این نکته توجه داشته باشید در قسمت زیر سه بخش (بخش بندی مشتریان Segmentation، هدف گیری بازار Targeting و جایگاه یابی Positioning) را در پاراگراف های مجزا بررسی خواهیم کرد.
بخش بندی مشتریان Segmentation
در ابتدا طراحی استراتژی بازاریابی مبتنی بر مدل STP باید برای بخش بندی مشتریان خود اقدام کنید. شاید برای شما سوال پیش بیاید که چگونه باید مشتریان خود را بخش بندی کنیم؟ در پاسخ به سوال باید بیان کنیم افراد دارای ویژگیهایی هستند که باید بر اساس آن ویژگی ها گروه بندی شوند زیرا در این صورت راحت تر میتوان به آنها ارتباط بر قرار میگیرد و این مسئله بر روی فروش تاثیر مستقیم می گذارد. لازم به ذکر است بدانید برای دسته بندی مشتریان خود باید چهار فاکتور را در نظر بگیرید، فاکتور اول مربوط به جمعیت شناختی می شود. شاید این واژه برای شما گنگ و نامفهوم باشد به همین دلیل بهتر است بگوییم در این دسته بندی باید مشتریان خود را بر اساس شاخص هایی همچون سن، میزان تحصیلات، سطح درآمد، شغل، جنسیت و غیره دسته بندی کنید.
فاکتور دوم مربوط به دسته بندی جغرافیایی می باشد. همانطور که از نام این نوع دسته بندی مشخص است شما باید مشتریان خود را بر اساس مکان جغرافیایی مثل کشور، شهر یا منطقه دسته بندی نمایید. فاکتور سوم به دسته بندی روانشناختی مربوط می شود که در طراحی استراتژی بازاریابی مبتنی بر مدل STP این بخش از اهمیت زیادی برخوردار است برای دسته بندی روانشناختی باید مشتریان خود را از لحاظ شخصیتی، ارزش ها و اعتقادات و حتی سبک زندگی دسته بندی کنید. مبحث آخر به دسته بندی رفتاری مربوط می شود شما برای دسته بندی رفتاری مشتریان خود نباید به دنبال ویژگی های شخصیتی باشید باید رفتار خرید او را مورد بررسی قرار دهید و دسته بندی کنید.
هدف گیری بازار Targeting
هدف گیری بازار بعد از بخش بندی مشتریان باید صورت بپذیرد. یکی از اصلی ترین بخش های طراحی استراتژی بازاریابی مبتنی بر مدل STP به هدف گذاری بازار مربوط می شود. در واقع شما باید بازار هدف خود را مشخص کنید و بر روی بازار هدف خود تمرکز نمایید.
جایگاه یابی Positioning
آخرین بخش از طراحی استراتژی بازاریابی مبتنی بر مدل STP مربوط به جایگاه یابی می باشد. این بخش از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است زیرا به شما کمک میکند تا برند خود را در ذهن مشتریانتان حک کنید. بکذارید این مسئله را با ذکر یک مثال شفاف سازی کنیم. زمانی که نام کنسول بازی به میان می آید اکثر افراد برند سونی (پلی استیشن) را در ذهن خود تداعی می کنند. در صورتی که برند هایی همچون مایکروسافت هم کنسول بازی تولید میکند و کنسول های بازی این شرکت هم از کیفیت بسیار بالایی برخوردارند. اما جایگاهی که شرکت سونی برای خود ایجاد کرده است باعث میشود شما حس کنید کنسول بازی پلی استیشنبهتر از کنسول بازی Xbox است.
مزایای بازاریابی STP چیست
استراتژی بازاریابی STP مزایای بسیار زیادی دارد زیرا این استراژی طراحی شده است تا باعث رشد و پیشرفت کسب و کار شما گردد. در ابتدا بهتر است بدانید طراحی استراتژی بازاریابی مبتنی بر مدل STP میتواند باعث کاهش چشمگیر هزینه های شما شود. همانطور که میدانید مبحث هزینه برای اکثر شرکت ها در اولویت قرار دارد. از سوی دیگر بازار یابی STP به شما کمک می کند تا مشتریان جدید جذب کنید و همین مسئله باعث افزایش سود می گردد. در ادامه بهتر است ذکر کنیم شرکت هایی که از بازاریابی مبتنی بر مدل STP استفاده می کنند در اکثر موارد سهم زیادی از بازار را به خود اختصاص می دهند.
اهمیت طراحی استراتژی بازاریابی مبتنی بر مدل STP در بازاریابی دیجیتال
طراحی استراتژی بازاریابی مبتنی بر مدل STP در بازاریابی دیجیتال و سنتی تاثیر مثبت میگذارد اما این بهتر است بدانید بیشتر بازخود در استفاذده از استراتژی بازاریابی STP مربوط به بازاریابی دیجیتال است. این نکته را در نظر داشته باشید دنیا دیجیتال هر روز در حال پیشرفت است و شما میتوانید با استفاده ار روش های بازاریابی آنلاین بهترین مخاطبین را برای کسب کار خود پیدا کنید و با دقت بالاتری بازار مورد نظر خود را هدف بگیرید.
سخن آخر
مطمئنا تا قبل از مطالعه این مقاله اطلاعات دقیقی نسبت به طراحی استراتژی بازاریابی مبتنی بر مدل STP در اختیار نداشته اید. اما در حال حاضر میدانید بازاریابی STP چیست؟ و از مزایای بازاریابی STP مطلع شده اید. این نکته را در نظر داشته باشید ما در این مقاله استراتژی بازاریابی مبتنی بر مدل STP که از سه قسمت (بخش بندی مشتریان Segmentation، هدف گیری بازار Targeting و جایگاه یابی Positioning) تشکیل می شود را مورد بررسی قرار دادیم. حتی اهمیت طراحی استراتژی بازاریابی مبتنی بر مدل STP در بازاریابی دیجیتال را هم برای شما روشن کردیم. در نهایت امیدواریم مطالب موجود در این محتوا تواسنته باشد شما را طور کامل با استراتژی بازاریابی STP آشنا کند.