تقویم محتوایی را دست کم نگیرید!
![کندو - تقویم محتوایی](https://www.candoosms.com/wp-content/uploads/2022/11/13-5.jpg)
اگر قصد دارید بازاریابی محتوای خود را استارت بزنید و به دنبال یک برنامه دقیق هستید که بتوانید محتواهای خود را براساس آن تولید و منتشر کنید و روند کاری خود را به طور منظم پیش ببرید، بهتر است در همین ابتدای کار به دنبال برنامه ریزی یک تقویم محتوا باشید.
شاید بگویید ما نیازی نداریم که برای آینده دور برنامه ریزی کنیم، ولی اینکه بدانیم در روزها و هفتههای آتی چه محتواهایی را تولید کنیم و از چه پستهایی برای وب سایت یا وب بلاگ خود استفاده کنیم، از استراتژیهای مهم بازاریابی دیجیتال است.
![کندو - تقویم محتوایی](https://www.candoosms.com/wp-content/uploads/2022/11/12-4.jpg)
تقویم محتوایی
تقویم محتوایی چیست
تعریف تقویم محتوایی بسیار ساده است، تقویم محتوا که به آن Content calendar یا Editorial calendar هم گفته می شود، یک ابزار زمان بندی است که شما را یاری میکند به راحتی متوجه شوید چه زمانی و در کدام شبکه اجتماعی چه محتوایی را باید منتشر کنید.
در واقع تقویم محتوا از همان شروع پروسه تولید محتوا شما را قادر میسازد تا بر اساس یک زمان بندی صحیح محتوا را تولید کنید و بر اساس زمانهای تعیین شده، محتواهای تولید شده را در شبکههای اجتماعی خود از جمله وبسایت، وبلاگ، اینستاگرام و… منتشر کنید تا به این وسیله کارهای شما طبق یک روتین منظم پیش برود و در باعث جلب رضایت مخاطبان و همراهان شما شود.
مزایای استفاده از تقویم محتوایی
همانطور که گفتیم وجود تقویم محتوایی در روند کاری به شما امکان میدهد تا از قبل برنامه ریزی کنید، کارهای خود را دستهبندی کنید و از انجام چند کار همزمان اجتناب کنید.
اگر نمیخواهید در روزهای کاری سر در گم باشید و با عجله به دنبال تیتر و محتوا بگردید، حتما از تقویم محتوایی استفاده کنید. برخی از ابزارهای مدیریت شبکههای اجتماعی به شما امکان میدهند تا پستهای شبکههای اجتماعی را زمانبندی کنید تا به طور همزمان در همه شبکههای اجتماعی منتشر شوند. تقویم محتوایی مزایای زیادی دارد که در ادامه به معرفی آنها خواهیم پرداخت.
تقویم محتوایی…
- به شما کمک می کند تا بتوانید یک برنامه تولید محتوای منسجم را دنبال کنید.
- ذهن شما را برای ایدههای جدید برای تولید محتوا آماده نگه میدارد.
- کار گروهی تیم تولید محتوا را کارآمد تر و مؤثرتر می کند.
- اعضای تیم را نسبت به تولید محتوا مسئولیت پذیرتر می کند.
- به شما کمک می کند تا راحت تر برای نوشتن کامنت های مربوط به هر فصل برنامه ریزی کنید و مناسبت هایی را که مربوط به شرکت شما است یا حتی مناسبت های ملی را فراموش نکنید.
- تقویم محتوا در واقع یک چارچوب کاری انعطاف پذیر است که به شما امکان می دهد خروجی محتوای خود را بر اساس تقاضا تغییر دهید.
- شما را یاری میکند طیف متنوعی از موضوعات محتوا، مانند اخبار، بخش نظرات یا برای نگارش محتوای جامع و کلی را برنامه ریزی کنید.
- به کمک شما میاید ترکیبی متعادل تر از قالب های مختلف محتوا، مانند مقالات، فیلم ها و پست های اجتماعی ارائه دهید.
- به شما در به حداکثر رساندن بازده محتوای خود کمک خواهد کرد.
- با استفاده از ابزارهای تجزیه و تحلیل در کنار تقویم محتوا، می توانید وضعیت محتوا های تولید شده خود را کنترل و پیگیری کنید.
چگونه تقویم محتوایی بسازیم
حال که با تقویم محتوایی و مزایای آن آشنا شدیم، زمان آن رسیده است که به آموزش ساخت یک تقویم محتوی مناسب با روند کاری خود بپردازیم. البته در نظر داشته باشید شما میتوانید از میان این بخشها فقط قسمتهایی که به دردتان میخورند را انتخاب کنید و به این ترتیب، تقویم محتوایی ویژه خودتان را بسازید.
موضوعات خود را مشخص کنید.
در ابتدای کار باید موضوعاتی که قرار است در شبکههای اجتماعی و وبسایت خود منتشر کنید را مشخص کنید. برای انتخاب موضوعات ابتدا باید مخاطبان خود را بشناسید و بررسی کنید که جه موضوعاتی برای آنها سودمند است. این موضوع به شما کمک میکند تا با تولید محتواهای سودمند و جذاب برای مخاطبان آنها را ترغیب کنید تا متن شما را با دوستان و آشنایان خود به اشتراک بگذارند و مخاطبان سایت شما افزایش پیدا کند. همیشه به این نکته توجه داشته باشید پاسخ دادن به نیاز مشتری و مخاطبان سبب جلب اعتماد بیشتر آنها به شما شده و همین موضوع مشتریان شما را افزایش میدهد. به یاد داشته باشید در کنار توجه به نیازهای مشتری از اهداف بازاریابی خود جا نمانید و در کنار آن مزایای سایت خود را نیز برجسته کنید.
شبکه های اجتماعی که قرار است در آن به فعالیت بپردازید را مشخص کنید.
پس از مشخص کردن موضوعات محتوای خود شبکههای اجتماعی را که قرار است محتوای شما در آن منتشر شود را مشخص کنید.
در نظر داشته باشید هر کدام از شبکه های اجتماعی برای یک نوع از محتوا کارایی دارند پس با باید با توجه به نوع محتوای خود شبکههای اجتماعی را مشخص نمایید:
وبلاگ کاری: اگر قرار است محتوای شما در مورد معرفی کسب و کارها باشد و به توضیح چگونگی انجام کارها بپردازید بهترین بستر برای شما وبلاگ کاری است.
وب سایت: اگر بستر وب سایت را انتخاب کردهاید بهتر است در وب سایت خود صفحات فرود، فیلمهای ویدیویی و محتواهای آنلاینی که کاربر ناچار است برای دستیابی به آنها ثبت نام کند، قرار دهید، زیرا انجام این کار باعث افزایش اعتبار سایت شما شده و به روزرسانی مکرر محتوا باعث کمک میکند و رتبه شما را در موتورهای جستجو به حداکثر میرساند.
سایت های مخصوص به اشتراک گذاری ویدیو: این گونه سایتها برای اشتراک گذاری ویدیو ها، مصاحبه ها و تصاویر پشت صحنه ایده آل هستند.
شبکه رسانههای اجتماعی: رسانههای اجتماعی برای تبلیغ محتوای جدید و ایجاد آگاهی از برند عالی هستند.
ایمیل: شما میتوانید با ارسال ایمیل، بخشی از مخاطبان را با اطلاع رسانی توسط خبرنامهها، بیانیههای مطبوعاتی، نظرسنجیها و محتوای فصلی هدف قرار دهید.
تعیین تعداد پستهایی که قرار است در طی زمان مشخص منتشر کنید.
این کاملا اختیاری است که شما انتخاب کنید چه تعداد پست را در روز به اشتراک بگذارید، اما قبل از برنامه ریزی باید به این نکته توجه کنید که آیا به منابع کافی دسترسی دارد یا خیر؟
تقویم محتوایی خود را کامل کنید.
پس از این که هدف، بستر و تعداد متنهایی که باید در طول روز اشتراگذاری کنید را مشخص کردید، زمان تکمیل تقویم محتوایی فرا میرسد. یکی از ویژگیهای مهم تقویم محتوایی، انعطاف پذیری آن است. معمولاً محتواهای فصلی جایشان در تقویمهای محتوایی ثابت است ولی بقیه محتواها بر اساس جدول برنامه ریزی و اهداف بازاریابی شما قابل تغییر است.
در نظر داشته باشید، تعداد محتوایی که تولید میکنید به تعداد افراد تیم شما بستگی دارد؛ البته این نکته را در نظر داشته باشید آنچه از کمیت مهمتر است، کیفیت است و بهتر است بیشتر تمرکز خود را روی کیفیت محتوا بگذارید.
![کندو - ابزارهای مفید برای ساخت تقویم محتوایی](https://www.candoosms.com/wp-content/uploads/2022/11/11-4.jpg)
ابزارهای مفید برای ساخت تقویم محتوایی
ابزارهای مفید برای ساخت تقویم محتوایی
در ادامه مطلب به معرفی 3 ابزار مفید برای ساخت تقویم محتوایی پرداختهایم تا به راحتی بتوانید محتواهای خود را برنامه ریزی کنید.
Google Drive
با استفاده از Google Drive تیم میتواند از Google Calendar برای ردیابی تقویمهای سرمقاله و رسانههای اجتماعی خود استفاده کند تا مطمئن شود پستها را با محتوای وبلاگ جدید همسو میکند. این تقویمها را میتوان به راحتی با چندین تیم به اشتراک گذاشت تا از چالش بر سر زمانبندی جلوگیری به عمل آید و از همسو بودن کمپین ها اطمینان حاصل شود.
Trello
Trello، یکی دیگر از ابزارهای مؤثر برای کار تیمی است. این ابزار یک نمای مناسب از یک تقویم را دراختیار شما و به آسانی میتوانید متوجه شوید که چه کارهایی در جریان است. این ابزار از اجزایی مانند بردها، فهرستها و کارتها برای سازماندهی به کارها استفاده میکند.
Hubspot CRM
اگر یک تیم برای فروش محصولات در نظر گرفتهاید، تیم فروش شما باید دائماً با تیم تولید محتوای شما در ارتباط باشند؛ بنابراین لزوم برخورداری از یک تقویم محتوایی با رویکرد مدیریت ارتباط با مشتریان احساس میشود تا تمام فعالیتهای فروش تیم شما ثبت شود و محتواهایی که می تواند در فروش بیشتر مؤثر باشند، پیشنهاد شوند و تمام افراد درگیر در پروسه تولید محتوا و فروش از آن اطلاع یابند.
سخن پایانی
طبق آمار به دست آمده امروزه 90 درصد شرکتهای کوچک و بزرگ از تقویم محتوایی بهره میبرند و از مزایای آن برای رشد و ترقی کسب و کار خود استفاده میکنند.
همانطور که اشاره کردیم، یک تقویم محتوا، جدول انتشار محتوای مورد نظر شما را برای هفتهها و ماههای آینده مشخص میکند و از آن جایی که معمولاً تقویم های محتوا بین اعضای تیم تولید محتوا به اشتراک گذاشته میشوند، هر یک از اعضا با استفاده از تقویم محتوا میتواند در جریان وظایف خود و جدول زمان بندی برای تحویل متن قرار بگیرد.
ابزارهای فراوانی برای ساخت یک تقویم محتوای متناسب با کسب و کارهای مختلف وجود دارد که در این نوشته به اجمال آن ها اشاره شده است.