این روزها کپی رایتینگ و کپی رایتر دو واژه‌ای است که نه تنها در استارتاپ‌ها بلکه در مجموعه‌های سنتی که به تبلیغات نوین روی آورده‌اند هم شنیده می‌شود. در واقع همین دو عنوان ذکر شده به تنهایی می‌توانند انقلابی در بازاریابی و فروش مدرن ایجاد کنند. با ما در این مقاله همراه باشید؛ تا بیشتر در مورد این شغل و صد البته پوزیشن شغلی جدید صحبت کنیم.

کپی رایتینگ

اجازه بدهید توضیح این واژه را با یک مثل آغاز کنیم. حتما تا به حال برای شما پیش آمده است که تبلیغاتی را در قالب پیامک یا ایمیل دیده باشید و ناخودآگاه میخکوب متن آن شده باشید.

در واقع Copy Writing یا همان کپی رایتینگ هنری استفاده از کلمات برای نوشتن یک متن جذاب است که مخاطب هدف را مجذوب خود کند. شاید در نگاه اول کپی رایتینگ خیلی ساده به نظر برسد اما در واقعیت این طور نیست؛ چرا که باید با ظرافت و دقت خاصی کلمات کنار هم قرار گیرند تا یک اثر خلاق و ماندگار خلق شود.

کندو - کپی رایتینگ

کپی رایتینگ

اهمیت کپی رایتینگ در کسب و کارهای اینترنتی چقدر است

در زمان گذشته همین که محصولی کیفیت ایده‌آل و مطلوبی داشت، بس بود تا در بازار حرف اول را بزند و فروش بالایی داشته باشد. اما آیا با وجود تنوع و رقابت شدید در قرن 21 باز هم کیفیت عالی محصول کافیست؟ جواب کاملا واضح است: خیر!

در اصل ارتباطات، که فروش اینترنتی حرف اول را می‌زند؛ شما تنها با چند کلیک در خانه یا محل کار قادر خواهید بود خرید میلیونی داشته باشید. در واقع امروزه همه‌ی ما از طریق تبلیغات، محصول را می‌شناسیم و به دنبال خرید آن می‌رویم. در نتیجه کپی رایتینگ در فروش و بازاریابی اینترنتی حرف اول را می‌زند.

کپی رایتینگ با کانتنت مارکتینگ چه تفاوتی دارد

کانتنت مارکتنیگ یا همان تولید محتوای خودمان، حوزه‌ای است که در آن محتوای صوتی، نوشتاری یا تصویری تولید می‌شود، در اختیار مخاطب هدف قرار می‌گیرد و مخاطب را به مشتری تبدیل می‌کند. در واقع مخاطبی که به دنبال محتوای تبلیغاتی می رود، خریدار است و به دنبال اطلاع از آن محصول است. اما حوزه‌ی کپی رایتنیگ کاملا متفاوت است، در این روش تبلیغاتی نویسنده تنها با چند جمله یا یک تصویر خاص روی بیلبورد مشتری را جذب می‌کند و خرید انجام می‌گیرد در حالی که خریدار شاید اصلا قصد خرید هم از قبل نداشته است. یکی دیگر از تفاوت‌های اصلی این دو روش تبلیغاتی این است که کپی رایتینگ بیشتر برای معرفی برند مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کندو - تفاوت کپی رایتینگ با کانتنت مارکتینگ

تفاوت کپی رایتینگ با کانتنت مارکتینگ

ارتباط مستقیم کپی رایتینگ، کانتنت مارکتینگ و دیجیتال مارکتینگ

این یه واژه‌ی نام برده شده در حوزه‌ی تبلیغات به نوعی مکمل هم هستند. یعنی هر کدام دیگری را کامل می‌کنند و سه بخش جدا نشدنی از تبلیغات دیجیتالی به حساب می‌آیند. شاید بتوان گفت دیجیتال مارکتینگ در تبلیغات مجازی مادری است که مابقی حوزه‌ها به عنوان فرزندانش تلقی می‌شوند. هر کدام نباشند به نوعی کاری دیگری با مشکل مواجه می‌شود و همچنین در پلن برنامه ریزی باید هر سه در یک راستا فعالیت نمایند.

کپی رایتر کیست

Copy Writer به زبان ساده، فردی است که وظیفه‌ی کپی رایتنیگ را بر عهده دارد. اما اگر بخواهیم تعریف تخصصی داشته باشیم باید بگوییم: فردیست که وارد حوزه‌ی تبلیغات شده است که با ظرافت و قدرت بالای نویسندگی خود، متن‌های تبلیغاتی خلق کند تا با بهره‌مند از این مهارت بازاریابی و فروش را به حداکثر برساند. اما یک کپی رایتر موفق باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد؟

  • مخاطب خود را به خوبی بشناسد

اولین ویژگی یک کپی رایتر خوب این است که مخاطب هدف و مشتری را به خوبی بشناسد. باید دقت داشته باشد که با چه کسانی، چه رنج سنی و چه جایگاه اجتماعی رو به رو است. و طبق همین اطلاعات اولیه شروع به تولید محتوا نماید.

  • قدرت نویسندگی بالایی داشته باشد

یکی از مهمترین و اصلی‌ترین ویژگی یک کپی رایتر حرفه‌ای و موفق داشتن قدرت تویسندگی بالاست. این که جنس کلمات را به خوبی بشناسد و کاربرد آنها را بداند. دستور زبانی را کاملا یاد گرفته باشد و صد البته مطالعه‌ی زیادی داشته باشد. باید بتواند شعارهای تبلیغاتی جذاب و جنجالی بنویسد. محتوایی که ذهن مخاطب را درگیر خود کند.

کندو - کپی رایتر چه کاری انجام میدهد

کپی رایتر چه کاری انجام میدهد

  • ساده نویسی و در عین حال اختصاصی نویسی را بلد باشد

این روزها زبان تبلیغات زبانی ساده است. گذشت آن زمانی که از کلمات سخت و واژه‌های آنچنانی برای جذب مخاطب استفاده می‌شد. مشتری امروز زبان ساده و به قول معروف مینیمال را می‌پسند. پس کپی رایتر باید به ساده نویسی مسلط باشد. اما آنچه که در این قسمت بسیار حائز اهمیت است؛ اختصاصی نویسی در کنار ساده نوشتن است. فرد حرفه‌ای باید آموزش دیده باشد که چگونه در عین ساده نویسی به صورت اختصاصی برای یک مجموعه شعار تبلیغاتی بنویسد.

  • تجربه‌ی کافی و اطلاعات لازم

به طور کلی فرد کپی رایتر باید طی سالیانی که در حوزه‌های مختلف فعالیت می‌کند، تجربه‌های زیادی کسب کند اما آنچه مهم است، استفاده از همین تجربه‌هاست. بهتر است اطلاعات لازم در مورد محصولی که قرار است تبلیغات روی آن صورت گیرد، داشته باشد.

  • توانایی عنوان نویسی جذاب داشته باشد

عنوان نویسی مهم‌ترین اصل یک نوشته است. اگر عنوان خوب انتخاب نشود، بهترین مقاله‌ها هم دیده نخواهد شد. پس کپی رایتر باید به عنوان نویسی کاملا مسلط باشد. عنوانی که انتخاب می‌شود باید احساس نیاز را در مخاطب ایجاد کند تا متن یا کپشن بعدی خوانده شود .

سخن آخر

تبلیغات مجازی و دیجیتال مارکتینگ این روزها به نیاز اساسی جهت بقای کسب و کارهای بزرگ و کوچک تبدیل شده است. شاخه‌ی کپی رایتینگ یکی از مهم‌ترین قسمت‌های دیجیتال مارکتینگ محسوب می‌شود. پس بسیار به جاست که بهترین نیروها را برای این حوزه استخدام کنیم. چرا که کپی رایتر حرفه‌ای کلید فروش بالای شماست.

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
📝 مقالات تخصصی بیش از 1000
📮 هدف آموزش بازاریابی پیامکی
📈 ماموریت رونق کسب و کار
⚙️ آموزش +20 ابزار پیامکی