کاربرانی که با وردپرس سرکار دارند، می‌دانند که برای ساخت بهترین و کاربری‌ترین فرم‌ها می‌توانند از گرویتی فرم استفاده کنند. در واقع Gravity forms قابل اطمینان‌ترین افزونه برای ساخت انواع فرم با کاربردهای متفاوت است تنوع بسیار زیادی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. و شرط این فرم‌ساز کاربردی این است که می‌توان به ایجاد و ساخت انواع فرم‌های شرطی در وردپرس، ساخت فرم‌های خرید محصول در وردپرس، ساخت فرم تماس در وردپرس و سایر قابلیت ‌های متنوع آن پرداخت. در این مقاله قصد داریم به توضح و آموزش افزونه محبوب گرویتی فرم بپردازیم.

کندو - آشنایی با گرویتی فرم

آشنایی با گرویتی فرم

 آشنایی با گرویتی فرم

گرویتی فرمGravity forms درواقع تنها یکی از افزونه‌های تجاری مربوط به وردپرس است که کاربران می‌توانند به منظور ایجاد و ساخت فرم‌های تماس از آن استفاده کنند. همچنین این افزونه محبوب به کاربران و به صاحبین سایت‌ها اجازه می‌دهد، فرم هایی راجهت جمع آوری اطلاعات از مخاطبان خود ایجاد کنند. این فرم‌ها شامل: فرم‌های تماس، فرم‌های پیش‌نویس، فرم‌های محاسباتی، فرم‌های استخدام و… هستند. جهت رسترسی به افزونه گرویتی فرم می‌توان به آدرس https://www.gravityforms.com مراجعه کرد.

کندو - افزونه دیجیتس

آشنایی با قابلیت‌های گرویتی فرم

کاربران زیادی هستند که گرویتی فرم افزونه محبوب آنهاست و این محبوبیت به دلیل قابلیت هایی است که به آن‌ها درادامه اشاره خواهیم کرد:
• ظاهر دلخواه و شکل انتخابی برای طراحی پیشرفته فرم‌ها
• ارتباط و اطلاع رسانی از طریق ایمیل
• تایید شماره تماس کاربر پیش از ثبت نام
• ارسال پیامک به کاربران
امکان ارسال پیامک به مدیر
• قابلیت کنترل و محدود کردن فرم‌ها
• ایجاد فرم‌های مرحله‌ای
• ساخت فرم در وردپرس و قابلیت ساخت کد رهگیری
• پشتیبانی پرداخت آنلاین
• ساخت فیلدهای محاسبه کننده
• اضافه کردن فیلد در فرم‌های وردپرس
• امکان اتصال گرویتی فرم به ووکامرس
• قابلیت اتصال گرویتی فرم به درگاه پرداخت
• امکان ساخت فرم‌های شرطی برای انواع فیلد‌ها در وردپرس
اما تنها چنین قابلیت‌هایی نیستند که موجب محبوبیت گرویتی فرم در بین کاربران شده است، ویژگی‌هایی نظیر: زمان‌بندی در فرم‌ها، فرم‌های رسپانسیو، امکانات و ساخت فرم‌ها به تعداد محدود، شرطی و سفارشی، ساخت فرم‌های آپلود، طراحی‌های قدرتمند و امکاناتی مثل درج کپچای گوگل، نیز از جمله مواردی هستند که توجه کاربران را به این افزونه بسیار جلب کرده تا معایبی همچون، پیچیدگی در تنظیمات و عدم وجود نسخه رایگان را در نظر نگیرند.

آشنایی با نصب افزونه گراویتی فرم

همان‌طور که پیش از این گفته شد گرویتی فرم نسخه رایگان ندارد و باید جهت استفاده، آن‌را خریداری کرد. اما نسخه‌هایی نیز از این فزونه در گیت هاب وجود دارد کاربران می‌توانند از آن استفاده کنند با این تفاوت که در نسخه‌ها امکان پشتیبانی و به روز رسانی آن امکان پذیر نیست وکاربران باید هر دفعه به صورت تنظیمات دستی اقدام به آپدیت آن کنند. اما نکته بسیار مهمی که باید به آن توجه کرد خریداری نسخه اصلی از وب‌سایت‌های معتبر است.
در ادامه به آموزش فعال‌سازی گرویتی فرم خواهیم پرداخت:
1- ابتدا گرویتی فرمی را که از سایت‌های مجاز خریداری کرده‌اید را نصب و سپس روی گزینه «فعال کردن افزونه» کلیک کنید.
2- پس از فعال شدن این افزونه منویی با عنوان Forms در صفحه وردپرس اضافه می‌شود.

لازم به ذکر است که پس از نصب این افزونه کلیه گزینه‌های آن انگلیسی بوده که با نصب افزونه گرویتی فرم به زبان فارسی، تمامی منوها نیز به زبان فارسی تغییر می‌کنند. همچنین امکاناتی نظیر زبان فارسی، کد ملی، شهرها همچنین واحد پول، واحدهای اندازه‌گیری استاندارد کشور در گرویتی فرم برای کاربران فارسی نیز ارائه شده است.

کندو - افزونه Gravity forms

افزونه Gravity forms

آشنایی با منوهای گرویتی فرم

آشنایی با برخی از منوهای افزونه گرویتی فرم می‌تواند به کاربران کمک کنند تا با قابلیت‌ها و کاربردهای این فزونه محبوب بیشتر آشنا شوند، در ادامه به برخی از پرکاربردترین آن‌ها خواهیم پرداخت:
فرم جدید: با انتخاب این منو می‌توانید یک فرم را در وردپرس با استفاده از گرویتی فرم ایجاد کنید.
فرم‌ها: در زیر منو فرم‌ها به راحتی می‌توانید به مدیریت فرم‌هایی که تا کنون در گرویتی فرم ساخته‌اید بپردازید. این زیر منو امکان ویرایش، کپی کردن، پیش‌نمایش، حذف و همچنین مشاده صندوق ورودی را برای هر فرم امکان‌پذیر می‌کند.
صندوق ورودی یا همان اینباکس: همان طور که از نام این منو مشخص است، می‌توان فرم‌هایی که توسط کاربران نوشته شده است را در این قسمت ببینید. همچنین این منو مثل سایر افزونه‌ها نیست که تنها فرم‌های تکمیل شده به ایمیل ارسال شوند، همچنین نه تنها از داخل ایمیل بلکه در این منو هم امکان: مشاهده، علامت گذاری به عنوان پیام خوانده شده، انتقال به هرزنامه و همچنین انتقال به زباله دان هم می‌شود دسترسی داشت.
تنظیمات: همان‌طور که از نام این منو مشخص است امکان تنظیمات فرم‌سازها را در وردپرس فراهم می‌کند.
برون/درون‌ریزی: با استفاده از این منو می‌توانید کاربرد همان گزینه خروجی و درون‌ریزی در وردپرس را برای فرم‌ها استفاده کرده و همچنین از فرم‌های ساخته شده خود نیز در سایر سایت‌ها هم استفاده کنید. همچنین قابلیت خروجی گرفت در این منو برای فرم‌های ساخته شده نیز امکان پذیر است و درون‌ریزی برای ساخت فرم‌ها با استفاده از همان فایل درون‌ریز انجام می‌پذیرد.
افزودنی‌ها: در این منو همان طور که از نامش مشخص است به کاربران کمک می‌کند ویژگی‌ها و قابلیت‌ها ی بیشتری را با توجه به کاربردشان اضافه کنند. مثل درگاه پرداخت، اتصال به پنل یا حتی ترلو.
وضعیت سیستم: این منو اطلاعات کاملی در مورد گرویتی فرم وردپرس، همراه با اطلاعات وردپرس و سرور را در اختیار کاربران قرار می‌دهد، همچنین با استفاده از این منو در صورت وجود هر گونه خطا می‌توان با کمک این بخش آن‌ها را برطرف کرد.
راهنما: منویی که در همه برنامه‌ها وجود دارد و کاربران می‌توانند با مراجعه به این بخش به کلیه مستندات، راهنمایی‌ها و اطلاعات لازم را از وب‌سایت اصلی افزونه گرویتی فرم در جهت ساخت فرم‌ها را در ورد پرس مشاهده کرده و بخوانند.

آشنایی با تنظیمات افزونه گرویتی فرم

پس از نصب افزونه گرویتی فرم لازم است که به منوی تنظیمات رفته و آن‌را با توجه به نیازهای خود شخصی‌سازی کنید. در ادامه به معرفی برخی از گزینه‌های منو تنظیمات خواهیم پرداخت:
گزینه CSS خروجی: با روشن یا خاموش کردن این گزینه و درواقع همان فعال و غیرفعال کردن آن می‌توانید CSS خروجی را که در فرم‌های وردپرس موجود است را فعال یا غیرفعال کرد. در صورت غیرفعال کردن این گزینه افزونه‌هایی هم که در CSS وجود دارد غیرفعال شده و فرم‌ها نیز از همان قالب CSS استفاده خواهند کرد.
گزینه HTML 5 خروجی: این گزینه هم همانند گزینه قبلی بوده و در صورت فعال یا غیرفعال کردن آن در خروجی صفحات فرم ساز گرویتی اگر از HTML5 استفاده شده باشد نمایش داده نخواهد شد.
گزینه No-Conflict یا بدون تداخل: با فعال کردن این گزینه می‌توانید میزان تداخل‌های احتمالی افزونه‌ها با دیگر افزونه‌ها یا سایر قالب‌ها را در هنگام لود کردن به حداقل برسانید.
واحد پول: انتخاب واحد درگاه پرداخت گرویتی فرم انتخاب می‌شود.
به‌روزرسانی خودکار: این گزینه برای نسخه‌های اورجینال این افزونه اگر در حالت روشن باشد به صورت خودکار به روزرسانی می‌شود. در صورتی که نسخه نصب شده از گیت‌هاب این گزینه را غیرفعال کنید.
منوی نوارابزار: از این منو جهت دسترسی سریع به برخی از فرم‌های گرویتی فرم امکان پذیر است. در واقع با فعال کردن منوی نوار ابزار امکان مشاهده فرم‌ها از نوار ابزار مدیریتی پنل وردپرس امکان پذیر خواهد بود.
گزینه سیستم لاگ: اگر این گزینه روی حالت فعال باشد، امکان ذخیره کردن خطاها در افزونه گرویتی فرم در قالب دیباگ وردپرس امکان پذیر خواهد بود که کاربران می‌توانند جهت بررسی و رفع اشکال از آن استفاده کنند.
گزینه تنظیمات reCAPTCHA : با فعال کردن این گزینه قابلیت گرفتن کپچا برای گرویتی فرم فراهم می‌گردد.
در ادامه تنظیمات انجام شده را ذخیره کرده و تب REST API را انتخاب کنید.

کندو - تنظیمات Gravity forms

تنظیمات Gravity forms

با انتخاب این تب یا همان زبانه، کاربان می‌توانند از API گرویتی فرم از طریق JSON RESET API برای توسعه هرجایی که نیاز به ساخت فرم‌های گرویتی است استفاده کرد. همچنین می‌توان با نصب افزونه فارسی‌ساز گرویتی فرم پارسی اضافه می‌گردد که کاربران می‌توانند قابلیت‌هایی را که در نسخه فارسی افزونه فرم ساز گرویتی وجود دارد را جهت استفاده تنظیم کنند. امکانات افزونه پارسی‌ساز شامل موارد زیر می‌شوند:
• اضافه شدن شهرها و استان‌ها داخل کشور در وردپرس
• اضافه شدن فیلد کد ملی
• همگام سازی زبان و تقویم ایرانی در گرویتی فرم
• فعال یا غیرفعال کردن کد رهگیری
لازم به ذکر است که با انتخاب گزینه حذف نیز، کلیه تنظیماتی که انجام شده است حذف می‌گردد. همچنین با انتخاب زیانه یا همان تب حذف نیز می‌توانید افزونه ورا به صورت کامل حذف کنید.

آشنایی با ساخت فرم در افزونه گرویتی فرم

از آنجایی که افزونه گرویتی بسیار کاربردی و محبوب کاربران است، از این رو کارکردن با آن بسیار ساده و لذت بخش است، در ادامه قصد داریم به نحوه ساخت یک فرم جدید در افزونه گرویتی فرم بپردازیم:
1- در منو فرم‌ها روی منوی فرم جدید کلیک کنید.
2- در پنجره باز شده، نام فرم دلخواه خود را وارد کرده و دکمه ایجاد فرم را انتخاب کنید.
3- در صفحه باز شده می‌توانید هر آنچه که برای فرم خود نیاز دارید را کشیدن و الصاق (درگ اند دراپ) کردن به فرم خود اضافه کنید.
در سمت چپ پنل، پنج منو از فیلد‌ها با نام‌های: فیلدهای استاندارد، فیلد‌های پیشرفته، فیلدهای ارسال نوشته، فیلد‌های قیمت‌گذاری و فیلدهای گرویتی فرم پارسی وجود دارد که هر یک گزینه‌های مختلفی را شامل می‌شود.

ارسال پیامک از طریق وب سایت

گزینه‌های فیلدهای استاندارد

فیلد استاندارد دارای یازده گزینه است که به معرفی هریک خواهیم پرداخت:
متن تک خطی: برای وارد کردن مقدار ورودی تک کلمه‌ای (نام، نام خانوادگی و…)
متن پاراگرافی: وارد کردن بیشتر از یک کلمه ( تضیحات، نشانی و …)
لیست بازشو: امکان انتخاب یک گزینه از بین چند گزینه (انتخاب نام استان، منطقه و…)
چند انتخابی: قابلیت انتخاب چند گزینه را به کاربر می‌دهد.
عددی: وارد کردن داده‌های اعدادی (سن، شماره تلفن و…)
چک باکس: امکان انتخاب چندین گزینه را به کاربر می‌دهد.
دکمه‌های رادیویی: انتخاب تنها یک گزینه ( جنسیت، بله یا خیر و …)
مخفی: قرار دادن این فیلد در هر قسمت از فیلد به این معناست که گزینه‌ها بعدی نمایش داده نخواهند شد.
HTML: از طریق کردهای HTML می‌تواند ساخت فرم‌ها را به صورت سفارشی انجام داد.
جداکننده: این فیلد می‌تواند بخش‌های مختلف یک فرم را از یکدیگر جدا کند.
برگه: جهت صفحه‌بندی فرم‌ها از این فیلد استفاده می‌شود.

گزینه‌های فیلدهای پیشرفته

گزینه‌های فیلدهای پیشرفته بسیار متداول بوده و با توجه با نام آن کاربرد آن‌ها مشخص می‌شود، این فیلد‌ها شامل: نام، تاریخ، زمان، تلفن، آدرس، وب‌سایت، ایمیل، بارگذاری فایل، کد امنیتی و لیست است. که از گزینه لیست جهت دریافت اطلاعات چند بخشی مثل: سوابق تحصیلی یا کاری مورد استفاده قرار می‌گیرد.
گزینه‌های فیلدهای ارسال نوشته
عنوان: عنوان و موضوعی که قرار است کاربران در آن مطلبی را درج کنند با این گزینه انتخواب می‌شود.
متن نوشته: نوشته و متنی که قرار است توسط کاربر ارسال گردد.
چکیده: بخشی جهت نوشتن توضیحات مختصر در مورد نوشته.
برچسب‌ها: نوشته‌هایی که قرار است ارسال شوند.
دسته‌بندی: گروه‌بندی مطلب که در کدام دسته قرار می‌گیرد.
عکس نوشته: امکان اضافه کردن تصویر به نوشته را می‌دهد.
زمینه دلخواه: انتخاب پس زمینه با توجه به متن.

گزینه‌های فیلد‌های قیمت‌گذاری

گزینه‌های فیلد قیمت گذاری برای فروش محصولات یا کالا کاربرد دارد و گزینه‌های آن شامل: محصول: تعداد، انتخاب‌ها، هزینه حمل‌ونقل و مجموع است.

گزینه‌های فیلد گرویتی فرم پارسی

این فیلد تنها یک گزینه دارد آن‌هم کد ملی است که با توجه با استاندارهای ایران ورودی آن یعنی 10 شماره را دریافت می‌کند.
برای استفاده از هر یک از این فیلد‌ها می‌توانید به راحتی آن را داخل فرم درگ اند دراپ کنید. لازم به ذکر این که کلیه فرم‌های ساخته شده را می‌توانید در منو Forms ببینید. همچنین می‌توانید به برگه یا نوشته مورد نظر خود مراجعه کرده، روی دکمه Form در نوار ابزار ادیتور کلیک کرده و آن‌را برای درج در صفحه یا نوشته‌ای انتخاب کنید.

کلام پایانی

گرویتی فرم یک افزونه حرفه‌ای است که امکان ساختن فرم‌های مختلف جهت دریافت اطلاعات از کاربران را در در وردپرس امکان پذیر می‌کند. این افزونه محبوب و کاربردی دارای گزینه‌های بسیار متنوع برای طراحی فرم‌های سفارشی است همچنین این افزونه رسپانسیو بوده و درواقع می‌توان گفت که نسخه رایگان کاربردی ندارد. درواقع اگر این افزونه محبوب به صورت نسخه اصلی نصب شود امکان به روز رسانی خودکار را دارد. در این مقاله سعی کردیم به معرفی افزونه گرویتی فرم، نحوه نصب، تنظیمات، همچنین ساخت یک فرم و گزینه‌های مربوط به آن بپردازیم.

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
📝 مقالات تخصصی بیش از 1000
📮 هدف آموزش بازاریابی پیامکی
📈 ماموریت رونق کسب و کار
⚙️ آموزش +20 ابزار پیامکی