یک کسب و کار کوچک و نوپا، چگونه می‌تواند وارد بازاری شود که غول‌های بزرگ تجاری با سرمایه گذاری نجومی‌در حال فعالیت در آن هستند؟ جواب هرچه باشد، قطعا رقابت کردن با این مجموعه‌ها، پاسخ صحیح نیست؛ به این دلیل که شاید هزینه تبلیغات یکی از غول‌های بزرگ تجاری، بیشتر از تمام سرمایه یک کسب و کار کوچک در چندسال باشد. به همین خاطر بهترین گزینه برای این کسب و کارها، ورود به گوشه دنج و امن بازار است. این شاید ساده‌ترین تعریف از مفهوم عمیق «نیچ مارکتینگ» باشد؛ این عبارت در فارسی به «گوشه بازار» یا «بازاریابی گوشه ای» ترجمه می‌شود.

منظور از گوشه بازار چیست؟

گوشه یا دنج بازار جایی است که مجموعه‌های بزرگ تجاری در آنجا فعال نیستند؛ به همین سبب مجموعه‌های کوچک می‌توانند به راحتی در آنجا آغاز به فعالیت کنند و بدون نیاز به رقابت، مشتریان خود را پیدا کنند و به آن‌ها خدمات دهند. شاید این سوال مطرح شود که چرا شرکت‌های بزرگ تجاری وارد فعالیت در این «گوشه‌ها» نشده‌اند؟ با یک مثال تاریخی موافق هستید؟ تصور کنید نادرشاه در حال لشکرکشی به هندوستان، برای به دست آوردن الماس کوه نور است؛ در گوشه و کنار مسیر این کاروان، شاید چند سکه نقره یا حتی طلا قرار داشته باشد؛ اما برای کاروانی به این عظمت که به دنبال الماس ارزشمند و گران قیمتی است، اصلا منطقی نیست که برای به دست آوردن چند سکه، متوقف شود. اما برای یک رهگذر عادی این مساله کاملا توجیه منطقی و اقتصادی دارد. در فضای کسب و کار مدرن امروز نیز همین گونه است؛ بسیاری از گوشه‌های کوچک بازار با وجود سودآوری بالا، توجیه اقتصادی برای شرکت‌های عظیم تجاری ندارد. به همین خاطر کسب و کارهای کوچک می‌توانند با خیال آسوده وارد آن حوزه شوند.

ویژگی اصلی نیچ مارکتینگ؟

مهمترین ویژگی نیچ مارکتینگ، کوچک بودن یا به عبارت دقیق تر محدود بودن است؛ محدودیت در تنوع محصولات و محدودیت در مشتریان. دلیل این مساله هم ساده است؛ امکانات، سرمایه و منابع انسانی یک مجموعه نیچ مارکت محدود است؛ به همین خاطر این مجموعه‌ها باید تمام توان خود را محدود به محصولات کمی‌کنند تا بتوانند به نتیجه موردنظر خود دست پیدا کنند. به طور مثال یک مجموعه خدمات طراحی سایت اگر بخواهد به شیوه نیچ مارکت فعالیت کند تنها باید در یک یا چند زمینه به طراحی سایت بپردازد؛ به طور مثال فقط سایت آموزشی دانشگاه‌ها را طراحی کند.

بهترین شیوه تبلیغات در نیچ مارکتینگ

کندو - ارسال پیامک، ابزار مناسب تبلیغاتی برای نیچ مارکت ها

ارسال پیامک، ابزار مناسب تبلیغاتی برای نیچ مارکت ها

همان طور که گفته شد در نیچ مارکتینگ، هم محصولات محدود است و هم مشتریان. این محدودیت محصول و محدودیت مخاطب ایجاب می‌کند که به جای استفاده از شیوه‌های تبلیغات عمومی، روی به تبلیغات ارزان با مخاطب محدود آورده شود. به عبارت دیگر برای یک کسب و کار که با شیوه نیچ مارکت فعالیت می‌کند به هیچ وجه منطقی نیست که از بیلبوردهای شهری یا تیزرهای تلویزیونی برای تبلیغات استفاده کند. بلکه پیشنهاد می‌شود از روش‌هایی برای تبلیغات استفاده شود که در آن، پیام تبلیغاتی به طور مستقیم به دست مخاطب می‌رسد. از این رو ارسال پیامک تبلیغاتی، یکی از مرسوم ترین شیوه‌های تبلیغاتی در نیچ مارکتینگ است.

کاربرد پیامک‌ها در نیچ مارکتینگ

پیامک‌ها به عنوان یک ابزار رسانه ای ارزان، وسیع و در دسترس کاربردهای متعددی برای تبلیغات یک مجموعه نیچ مارکت دارند که در ادامه برخی از آن‌ها را معرفی می‌کنیم:

تبلیغ محصولات محدود با ارسال پیامک

همان طور که گفته شد در نیچ مارکت به جای اینکه دامنه وسیعی از محصولات را انتخاب کنیم، تنها روی تعداد محدودی از محصولات برای فروش تمرکز می‌کنیم. پیامک‌های تبلیغاتی ظرفیت خوبی در این زمینه – تبلیغ و فروش محصولات مشخص – دارند. کسب و کارها می‌توانند با ارسال پیامک‌های تبلیغاتی، یک یا دو محصول خود را به مخاطبان خود معرفی کنند و آن‌ها را دعوت به خرید محصول کنند. برای این کار هم می‌توان لینک خرید محصول را در پیامک ارسال کرد و هم می‌توان این امکان را برای مخاطبان فراهم کرد که با ارسال پیامک برای مجموعه، درخواست تماس تلفنی از سوی کارشناسان را ارسال کنند. این فرایند می‌تواند به رفع ابهام مشتریان برای خرید محصول و جلب اعتماد آن‌ها بسیار موثر باشد.

ارسال پیامک برای مخاطبان خاص

در نیچ مارکتینگ به جای استفاده از شیوه‌های تبلیغاتی عمومی، روی مخاطب هدف خود سرمایه گذاری می‌کنیم. بانک‌های اطلاعاتی قدرتمند سامانه‌های پیامکی این امکان را در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد تا گروه مخاطب موردنظر خود را به تفکیک سن، جنسیت، محل سکونت، گروه صنفی یا شغلی و … انتخاب و برای آن‌ها پیامک ارسال کند.

ارسال پیامک از روی نقشه گوگل

بسیاری از کسب و کارهای کوچک اگر بتوانند مشتریان در همسایگی خود را به خوبی تحت پوشش خدمات خود قرار دهند می‌توانند به موفقیت‌های چشمگیری دست پیدا کنند؛ برخی از پنل‌های اس ام اس، این امکان را در اختیار کاربران خود قرار می‌دهند تا از روی نقشه گوگل و برای مخاطبان ساکن در یک منطقه مکانی، پیامک ارسال کنند. به این طریق که کافی است منطقه موردنظر را از روی نقشه گوگل انتخاب کنند تا به تعداد دلخواه برای این مخاطبان پیامک تبلیغاتی ارسال شود.

کندو - تعامل پیامکی با مشتریان

تعامل پیامکی با مشتریان

تعامل پیامکی با مشتریان با خط اختصاصی

اگر کسب و کارهای بزرگ، فرصت یا امکان تعامل زیاد با مشتریان را ندارند، در عوض یک کسب و کار که با شیوه نیچ مارکتینگ فعالیت می‌کند، فرصت و توان کافی برای این کار را دارد. هرچه بتوانید تعامل بیشتری با مشتریان خود برقرار کنید، اعتماد آن‌ها بیشتر جلب می‌شود و درصد تجربه‌های منجر به خرید افزایش پیدا می‌کند. استفاده از خطوط اختصاصی برای ارسال پیامک این امکان را فراهم می‌کند تا علاوه بر ارسال پیامک، بتوانید پیامک مشتریان را نیز دریافت کنید. یعنی با همان شماره‌ای که پیام کوتاه ارسال می‌کنید، مشتریان می‌توانند برای شما اس ام اس ارسال کنند و از این طریق شما در جریان نظرات، علاقمندی‌ها و سوالات آن‌ها قرار بگیرید. همچنین با استفاده از قابلیت ارسال پاسخ خودکار پیامک، می‌توانید به پیامک‌های آن‌ها پاسخ مرتبط بدهید.

نیچ مارکتینگ یکی از بهترین شیوه‌ها برای ورود مجموعه‌ها و کسب و کارهای کوچک به بازار است. همانگونه که اصول اقتصادی نیچ مارکت‌ها با مجموعه‌های دیگر متفاوت است، تبلیغات و بازاریابی این مجموعه‌ها نیز، شرایط خودشان را دارند؛ مهمترین مساله در تبلیغات نیچ مارکت‌ها، تمرکز بر مخاطبان است. به همین خاطر پیامک‌ها ابزار بسیار مناسبی برای تبلیغات نیچ مارکت‌ها هستند. شما چه ابزار رسانه ای یا تبلیغاتی دیگری جز ارسال پیامک پیشنهاد می‌کنید؟

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۴ رای
📝 مقالات تخصصی بیش از 1000
📮 هدف آموزش بازاریابی پیامکی
📈 ماموریت رونق کسب و کار
⚙️ آموزش +20 ابزار پیامکی