پرفورمنس مارکتینگ چیست و چه مزایایی دارد؟
تبلیغات و بازاریابی دو مقوله اساسی برای رشد هر کسب و کار هستند. با این که مفاهیم تبلیغات و بازاریابی تفاوت بسیاری دارند، اما این دو عنصر جداییناپذیر، نقش موثری در توسعه تجارت دارند. مطمئنا همه ما روزانه از کنار بنرهای تبلیغاتی عبور میکنیم. اما سوال اصلی اینجاست که آیا به همه بنرها توجه میکنیم؟ احتمالا نه! از طرفی این نوع از تبلیغات هیچ اطلاعاتی از بازدهی تبلیغات را به کارفرما منتقل نمیکند. بنابراین نوع دیگری از بازاریابی با نام بازاریابی پرفورمنس مطرح میشود. اما پرفورمنس مارکتینگ چیست و استفاده از آن چه مزایایی دارد؟ با ما همراه باشید.
پرفورمنس مارکتینگ چیست
دنیای بازاریابی و تبلیغات، پا به پای علم و تکنولوژی و در جهت بهبود تجربه مشتری و کارفرما در حال پیشرفت است. اما با این حال تغییر خاصی به جز پیشرفت جلوههای گرافیکی، در تبلیغات محیطی دیده نمیشود. همچنین یکی از معایب بزرگ تبلیغات محیطی این است که، تاثیر تبلیغ قابل اندازهگیری نبوده و انتقال اطلاعات برند به مشتریان در آن، محدود است. پس با این توصیف، کارفرما هیچ اطلاعاتی از تاثیر تبلیغ و بازخوردهای آن از طرف بازدیدکنندگان، دریافت نخواهد کرد. اما چگونه یک کارفرما از اثر بخش بودن تبلیغات خود اطمینان حاصل کند؟ راه حل این مشکل تنها استفاده از پرفورمنس مارکتینگ است.
امروزه، با گسترش استفاده از اینترنت و پلتفرمهای اجتماعی، نوع دیگری از بازاریابی به نام پرفورمنس، به وجود آمده است. پرفورمنس مارکتینگ یا بازاریابی عملکرد، مجموعهای از فرآیندهای تبلیغاتی با چاشنی برندینگ است. این نوع از بازاریابی در فضای آنلاین اتفاق میافتد و به همین دلیل تمامی نتایج آن قابل اندازهگیری هستند. اما این تکنیک بازاریابی چگونه عمل میکند؟
عملکرد پرفورمنس مارکتینگ چگونه است
همانطور که میدانید، همه مدیرها و بازاریابها در صورتی حاضر به سرمایهگذاری در تبلیغات میشوند که بتوانند نتیجه آن را ببینند. همچنین اغلب کارفرمایان به دنبال راهی هستند که با هزینه کم، بیشترین بازدهی را از تبلیغ دریافت کنند. پرفورمنس مارکتینگ، در حقیقت روشی است که در آن کارفرما با توجه به عملکرد تبلیغ و در ازای فروش محصول یا خدمات، هزینه پرداخت میکند. این تبلیغات در بستر آنلاین به مخاطبان هدف شما نشان داده میشود و نسبت به تبلیغات محیطی مزایای زیادی دارد که در ادامه خدمتتان توضیح میدهیم.
استفاده از بازاریابی عملکرد چه مزایایی دارد
بازاریابی پرفورمنس به اندازهای برای برندهای مختلف مزیت دارد که بیشتر افراد، استفاده از این تکنیک را در الویت برنامههای تبلیغاتی خود قرار میدهند. پرفورمنس مارکتینگ علاوه بر افزایش آگاهی برند و ایجاد تعامل بین برند و مشتری احتمالی، میزان ریسک تبلیغات را نیز کاهش میدهد. از آنجایی که تاثیر این نوع بازاریابی در قالب داده ارائه میشود و به طور کامل قابل ردیابی است، این فرصت را به کارفرما میدهد که رفتار مشتریان را تحلیل کند و تجربه آنها را بهبود ببخشد. اما مزایای برجسته بازاریابی عملکرد عبارتند از:
1- هدفمند بودن تبلیغات با پرفورمنس مارکتینگ
یکی از مزایای پرفورمنس مارکتینگ، استفاده از تبلیغات آنلاین است. از آنجایی که در این بازاریابی، مخاطبان هدف شما مدت زمان زیادی از اینترنت استفاده میکنند، این نوع تبلیغات تاثیر بیشتری بر کسب و کار شما میگذارد. همچنین در این نوع بازاریابی، این امکان برای شما وجود دارد که مخاطبان هدف خود را بر اساس علاقهمندی، جنسیت و لوکیشن موردنظرتان انتخاب کنید.
2- ارائه اطلاعات کاربردی به مشتریها
مطمئنا تا به حال بنرهای زیادی را در بیلبوردها دیدهاید که در تبلیغ خود به یک شعار بسنده کردهاند. در این صورت ممکن است کسانی که بنر را میبینند، متوجه هدف آن نشوند. اما یکی از مزایای بازاریابی عملگرا این است که میتوانید اطلاعات کافی در مورد محصول یا خدمات خود را به مشتری شرح دهید.
3- قابل اندازهگیری بودن دادهها در تبلیغات آنلاین
در بازاریابی سنتی، اگر برای تبلیغات از تیزرهای تلویزیونی و یا تبلیغات محیطی بنری استفاده کنید، هیچ آماری از افرادی که به واسطه تبلیغ اقدام به خرید میکنند، نخواهید داشت. اما در تبلیغات پرفورمنس مارکتینگ، ابزارهایی برای مشخص کردن تعداد بازدیدکنندههای کمپین و آنالیز رفتار مشتریان، اطلاعات موردنیاز را به شما ارائه میدهند.
4- کاهش هزینهها با پرفورمنس مارکتینگ
همانطور که میدانید در تبلیغات بنری شهری، قیمت بیلبوردها، براساس تعداد تقریبی شهروندهای که از کنار آن بیلبورد عبور میکنند، تعیین میشود. این درحالی است که ممکن است رهگذرها به تبلیغات شما توجه نکنند. تبلیغات شهری به بودجه زیادی نیاز دارند و ممکن است بازدهی مورد نظر را نداشته باشند؛ اما یکی از خواستههای کارفرمایان، بازدهی بیشتر تبلیغ در عین ارزان بودن آن است. در تکنیک پرفورمنس مارکتینگ، وجود ابزارهای مختلف تحلیل داده، به شما کمک میکند تا مخاطبان هدف را به درستی انتخاب کنید و از این طریق هزینههای تبلیغ را کاهش دهید.
5- امکان تغییر دادن استراتژی تبلیغ در بازاریابی عملگرا
یکی از قابلیتهای مفید در تبلیغات بر پایه پرفورمنس مارکتینگ، امکان تغییر دادن استراتژی تبلیغ است. به این صورت که کارفرما با تحلیل دادههای به دست آمده از یک بازه زمانی تبلیغ، میتواند برخی پارامترهای کمپین را بهینهسازی کند و شیوه تبلیغ خود را عوض کند؛ در حالی که در تبلیغات محلی و تلویزیونی، این امکان برای تبلیغ دهنده وجود ندارد و درصورت امکان نیز، تغییر دادن استراتژی، هزینه بر خواهد بود.
روشهای پرداخت هزینه در پرفورمنس مارکتینگ چگونه است
همانطور که قبلا اشاره کردیم، هزینههای تبلیغات آنلاین و پرفورمنس مارکتینگ با توجه به عملکرد تبلیغ متفاوت است. روشهای پرداخت در بازاریابی عملگرا عبارتند از:
1- پرداخت به ازای کلیک (PPC)
PPC مخفف عبارت Pay Per Click، یکی از روشهای پرداخت هزینه در تبلیغات کلیکی و بنری تحت وب است. در این روش پرداختی پرفورمنس مارکتینگ، تبلیغ دهنده به ازای تعداد کلیک مخاطبان، بابت تبلیغ هزینه پرداخت میکند.
2- هزینه به ازای هر هزار نمایش (CPM)
اصطلاح Cost Per Mille، یکی از سادهترین روشهای پرداخت هزینه در بازاریابی عملگرا است. در این روش، تبلیغ دهنده به ازای نمایش تبلیغ به هزار نفر، هزینه پرداخت میکند
3- پرداخت به ازای مشتری احتمالی (CPL)
COST PER LEAD یا پرداخت هزینه به ازای سرنخ فروش یا مشتری، یکی از روشهای پرداخت هزینه کمپین تبلیغاتی است. در این شیوه از تبلیغات آنلاین، تبلیغ دهنده به ازای تعداد کاربری که برای درخواست محصول یا خدمات، فرم اطلاعات پر میکنند، هزینه پرداخت میکند. cpl، یک روش ایدهآل با بازدهی عالی برای تبلیغات آنلاین است که در آن میتوانید لیستی از مشتریان احتمالی تهیه کنید و در تبلیغات بعدی از آن استفاده کنید.
نتیجهگیری
به انتهای مقاله معرفی تکنیک پرفورمنس مارکتینگ و بررسی مزایای آن رسیدیم. امیدواریم این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد. همانطور که در مقاله توضیح دادیم، این تکنیک یک گزینه مطلوب برای کارفرمایانی است که به دنبال نتیجهگرایی بوده و به دنبال روشی هستند که هزینههای تبلیغات موثر واقع شود. به نظر شما کدام کدام یک از روشهای cpc و cpl برای کسب و کارها مناسبتر است؟