7 علت رایج برای کاهش بازده پیامک

بازاریابی پیامکی یکی از کانالهای تبلیغاتی مهم و تأثیرگذار در افزایش آگاهی از برند و ترغیب مشتریان به خرید بیشتر و اطلاعرسانی تخفیفات و کمپینهای ویژه است. به همین دلیل است که اگر درست استفاده نشود، میتواند به برند شما آسیبهای زیادی وارد کند.
مهمترین قسمت بازاریابی پیامکی چیست؟ خود پیامکها! اکثر مواقع شکست بازاریابی پیامکی نه به دلیل مدیریت و برنامهریزی نادرست، بلکه به دلیل مشکلات مرتبط با پیامکها است. به همین دلیل در این مقاله قصد داریم 7 مورد از اشتباهات رایج که میتواند باعث شکست اس ام اس مارکتینگ و یا کاهش بازده آن شود را بررسی کنیم.
7 دلیل رایج کاهش بازده پیامکهای تبلیغاتی
1. هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد
برخی برندها دوست دارند خاص بودن خود را حتی در مورد زمان ارسال پیامک هم رعایت کنند. به همین دلیل به جای ساعتهای متعارف، پیامک خود را نیمههای شب یا اوایل صبح میفرستند و این یعنی یک اشتباه مرگبار!
مخاطبان برندی را که برای آنها ارزشی قائل نیست بهسرعت جایگزین میکنند؛ بنابراین اگر نمیخواهید نام برند شما در ذهن مخاطبان بهعنوان یک برند مزاحم ثبت شود، بهتر است پیامکهای خود را بین ساعت 9 صبح تا 9 شب ارسال کنید.
2. ارسال بیش از حد
استمرار یکی از کلیدهای موفقیت در تمام زمینهها است. اما اگر از آن طرف بام بیفتید، نهتنها موفق نمیشوید، بلکه با سر داخل چاه میروید. درست است که اگر مخاطب نام برند شما را به طور مداوم ببیند با آن آشنا میشود و به آن بیشتر اعتماد میکند، اما اگر بخواهید برند خود را فقط از طریق بازاریابی پیامکی به مخاطب معرفی کنید، به برند منفور او تبدیل خواهید شد.

دلایل کاهش بازده پیامک
3. محتوای تکراری پیامها
خلاقیت یک آهنربای قوی برای جلبتوجه مخاطبان است. از اینکه پیامهای جدید خلق و آنها را امتحان کنید نترسید! درست است که همه پیامکهای شما قرار نیست بهاندازه هم موفق باشند، اما اگر محتوای جدید تولید نکنید، چطور میتوانید بهترین خود را پیدا کنید؟
بهعلاوه وقتی متن پیامکها تکراری باشند، مخاطب با یک نگاه آن را میشناسد و دیگر حس کنجکاویاش تحریک نمیشود تا پیام را باز کند؛ بنابراین بازاریابی پیامکی شما بعد از مدتی محکوم به شکست است.
4. عدم وجود فراخوان عمل و نامحدود بودن زمان
تعامل دوطرفه کلید موفقیت در بازاریابی پیامکی است. برای اینکه مخاطب را درگیر کنید، باید از او بخواهید در پاسخ به پیامک شما کاری انجام دهد (به عنوان مثال عددی را برای شما ارسال کند تا کد تخفیف را دریافت کند.)
یکی دیگر از عواملی که باعث میشود پیامک شما مؤثر نباشد، نداشتن تاریخ انقضا است. معمولاً پیامکهای تبلیغاتی میخواهند شروع یک جشنواره ویژه یا تخفیفهای فصلی را به اطلاع مشتریان برسانند. اگر این تخفیفها مدت زمان مشخصی نداشته باشند و مخاطب فکر کند که میتواند هرزمانی که دلش بخواهد از آنها استفاده کند، استفاده از تخفیفها را دائماً پشت گوش میندازد و در نهایت هم آن را به طور کامل فراموش میکند.
5. شناسایی غلط مخاطبان هدف
بهتر است سعی کنید پیامکهای خود را بهصورت هدفدار ارسال کنید. معمولاً پیامکهایی که برای تمامی افراد فارغ از سن، جنسیت و سطح سواد آنها فرستاده میشود، بازدهی پایینتری نسبت به پیامکهایی دارند که برای یک گروه خاص فرستاده میشوند.
یکی از بهترین روشها برای پیداکردن مخاطبان هدف، برگزاری کمپینهایی است که افراد را تشویق میکند تا اطلاعات تماس خود را در اختیار شما قرار دهند. در نتیجه این کمپینها شما میتوانید لیست بلند بالایی از افرادی را پیدا کنید که به برند و محصولات شما علاقهمند هستند.
6. لحن نامناسب و متن طولانی
در دنیای امروز صمیمیت حرف اول را میزند. متنهای رسمی و تکراری مانند “مشتری عزیز” یا ” آقا/ خانم محترم” مخاطبان را جذب نمیکنند. بهتر است پیامک خود را با اسم کوچک مشتری آغاز کنید.

استفاده از متن تکراری در پیامک
پیشنهاد میشود که تعداد کلمات پیامکهای تبلیغاتی 70 کلمه باشد. این روزها مردم وقت و حوصله آن را ندارند که متنهای تبلیغاتی طولانی را بخوانند و معمولاً آنها را نخوانده پاک میکنند. پس اگر نمیخواهید بازار را به رقبای خود واگذار کنید، متن پیامکهای خود را کوتاه نگه دارید!
7. نداشتن وبسایت یا صفحه مجازی مناسب
در دنیای امروز اکثر محصولات یا خدمات برندهای مختلف یا در صفحههای مجازی و یا در وبسایتهای آنها به فروش میرسد و تعداد برندهایی که حضور مجازی نداشته باشند، بسیار کم است.
بنابراین اکثر پیامکهای تبلیغاتی مخاطبان را دعوت میکنند تا از وبسایت یا صفحههای مجازی آنها دیدن کنند. حالا اگر وبسایت شما برای با تلفنهای همراه سازگار نباشد یا صفحه مجازی مناسبی نداشته باشید، مقبولیت خود را در نگاه مخاطب از دست خواهید داد.
نتیجهگیری
پیامکها تنه اصلی بازاریابی پیامکی هستند و کوچکترین اشتباهی در محتوا و شیوه نگارش آنها و یا نحوه و زمان ارسالشان میتواند روند موفقیت بازاریابی پیامکی را با شکست مواجه کند.