4 اشتباهی که باعث شکست تبلیغات پیامکی میشود
در برخی مواقع تجربهها نشان میدهد که استفاده از بازاریابی پیامکی نتوانسته نتیجه مطلوبی را در اختیار کسب و کارها قرار دهد. انجام دادن بازاریابی به روش پیامکی مانند هر روش دیگر نیازمند رعایت یک سری اصول و قواعد خاص است. امروز استفاده از تلفنهای همراه به عنوان دریافت کننده پیامکهای تبلیغاتی در برخی از اوقات باعث ایجاد حس نارضایتی در مخاطب میشود زیرا این وسیله جزو دسته وسایل شخصی حساب میشود. برای جلوگیری از ارتکاب به اشتباه در بازاریابی پیامکی لازم است به چه مواردی دقت کنید؟ برای دریافت پاسخ به این سوال در ادامه با ما همراه شوید.
عدم انتخاب درست مخاطب پیامکوتاه
مهمترین دلیل برای ناکامی هرگونه فعالیت تبلیغاتی از جمله ارسال پیامکهای تبلیغاتی، انتخاب اشتباه مخاطب است. هر کسب و کار یا مجموعه اقتصادی در شروع فعالیت خود باید تصویر روشنی از مخاطب خود داشته باشد. دانش بازاریابی روز دنیا، تاکید میکند که هر شرکتی باید پرسونای مخاطب خود را به روشنی و به دقت طراحی کند. منظور از پرسونای مخاطب این است که یک اطلاعات یک مشتری فرضی مجموعه خود را که بیشترین شباهت با مشتریان دارد را یادداشت کند؛ اطلاعاتی شامل سن، شغل، علاقه مندیها، درآمد ماهیانه، میزان خرید اینترنتی در ماه و … ؛ هر فعالیت تبلیغاتی باید متناسب با پرسونای مشتری طراحی شود؛ در غیر این صورت محکوم به شکست است. به طور مثال اگر شما فروشگاهی با محصولات لوکس و گران قیمت دارید، هر چقدر هم پیامک تبلیغاتی برای کاربرانی با درآمد متوسط به پایین ارسال کنید، بازخورد مثبتی دریافت نخواهید کرد؛ حتی اگر شرایط فوق العاده ای را نیز برای فروش طراحی کنید.
سامانههای پیامکی بانکهای اطلاعاتی متنوعی را در اختیار شما قرار میدهند تا برای ارسال پیامک بتوانید بهترین و مناسب ترین گروه مخاطبی خود را انتخاب کنید؛ این اطلاعات به تفکیک سن، جنسیت، محل سکونت، شغل یا حرفه خواهد بود. دیتابیس هوشمند سامانه پیامکی کندو هر هفته به روز رسانی میشود.
این چه وقت پیامک فرستادنه؟
بهترین محتوای پیامکی را تنظیم میکنید؛ گروه مخاطب هدف خود را در لیست گیرندگان وارد میکنید؛ حالا همه چیز آماده است؛ اما پیامک را در بدترین ساعت ممکن برای مخاطب خود ارسال میکنید؛ تبریک میگویم! شما در بلک لیست مخاطب قرار گرفتید!
یکی از مواردی که در نارضایتی مخاطب از دریافت پیامک شما بسیار تاثیرگذار است، ارسال اس ام اس تبلیغاتی در ساعت و زمان مناسب است؛ این انتخاب نامناسب ساعت ارسال پیامکوتاه، حتی میتواند باعث شود که مخاطب شما در لیست سیاه یا بلک لیست پیامک قرار دهد. در این صورت دیگر راه ارتباطی شما با مخاطب مسدود میشود و شما یک مشتری بالقوه خود را از دست میدهید.
البته در بسیاری از موارد انتخاب نادرست زمان ارسال پیامک، منتهی به قرارگرفتن شما در لیست سیاه نمیشود؛ اما همینکه مخاطب به پیامک شما توجه نشان ندهد، آسیب بزرگی است. به عبارتی اگر در زمانی برای مخاطب پیامک ارسال کنید که او به شدت درگیر فعالیتهای روزانه است، احتمالا تنها پیامک شما را باز میکند و بدون توجه به اس ام اس تبلیغاتی شما، از آن خارج میشود و به ادامه فعالیتهایش میپردازد. بنابراین باید پیش از ارسال پیامک، با بررسی گروه مخاطب خود، بهترین ساعت و روز در هفته را شناسایی و اقدام به ارسال پیامک کنید.
بهترین زمان برای ارسال پیامک کدام است؟
حال این سوال مطرح میشود که بهترین گزینه برای ارسال پیامک کدام است؟ این پرسش، پاسخ واحد و یکسانی ندارد؛ و بسیار وابسته به نوع کسبوکار شما و همچنین مخاطبان یا مشتریان شما دارد. به عنوان مثال اگر بیشتر مخاطبان شما از گروههای کارمندان یا مشاغل دولتی هستند، ارسال پیامک در ساعات اولیه صبح به هیچ وجه انتخاب مناسبی نیست؛ زیرا مخاطبان شما، در این ساعت یا در حال رفتن سرکار و یا مشغول انجام امور محوله هستند. برای انتخاب ساعت مناسب برای ارسال پیامک، پیشنهاد میشود که پرسونای مخاطب خود را طراحی کنید و جدولی از زمان بندی فعالیتهای احتمالی او تهیه کنید. البته پس از ارسال هر پیامک و دریافت بازخورد آن، میتوانید نسبت به اصلاح و ویرایش این جدول اقدام کنید.
ارسال پیامک با خط میخی
تصور کنید یک پیامک با خط میخی یا با زبان ژاپنی برای شما ارسال شود. واکنش شما چیست؟ احتمالا حالت متعجبی به خود میگیرید و بعد از کمیبالا و پایین کردن پیامک دریافتی، آن را حذف میکنید. حتی اگر آن پیامک، حاوی یک کد تخفیف 99 درصدی خرید از یک فروشگاه اینترنتی باشد. مشابه همین حس به مخاطب شما نیز دست خواهد داد، وقتی که برای او پیامکی با لحن نامناسب ارسال کنید و یا کلماتی را در پیامک به کار ببرید که مخاطب با آن نامانوس است.
انتخاب لحن نامناسب برای ارسال پیامک، نه سبب عدم توجه مخاطب به اس ام اس تبلیغاتی شما میشود، بلکه میتواند اعتماد آنها به مجموعه شما را نیز کمرنگ کند. باید تلاش کنید مخاطب خود را بشناسید و از لحن و کلماتی استفاده کنید که برای او آشناست و در گفتگوهای روزانه خود از آنها استفاده میکند. اجازه بدهید با یک مثال ساده موضوع را روشن کنم؛ مثلا یک فروشگاه لوازم ورزشی میتواند به جای ارسال این پیامک: «به اطلاع مشتریان محترم میرساند، کتانی مدل کوهستان به موجودی فروشگاه اضافه شد.» این پیامک را ارسال کند: «سلام. مدل جدید کتونی کوهستان رو اگه ببینی حتما عاشقش میشه. این هم لینک تصاویرش:»
البته همیشه لحن صمیمیو عامیانه برای ارسال پیامک پیشنهاد نمیشود؛ اتفاقا اگر مخاطبان شما از لحاظ سنی میانسال یا حتی کهنسال هستند و یا اینکه عضو گروههای رسمیمانند مدیران و کارمندان ادارات دولتی یا خصوصی هستند، حتما باید از لحن رسمیتر استفاده کنید. در صورتی که گروههای متنوعی از مخاطبان، در میان مشتریان شما هستند میتوانید گروه مخاطبی با جمعیت بیشتر را ملاک قرار دهید؛ و یا اینکه برای هر گروه مخاطب، پیامک متفاوتی را ارسال کنید.
ارسال پیامک بی نام و نشان
تصور کنید داخل یک قایق وسط یک دریای بزرگ نشسته اید و یک مرتبه یک بطری حاوی یک نامه به چشمتان میخورد؛ نامه از یک گنج ارزشمند صحبت میکند؛ اما بدون هیچ نشانی از گنج یا حداقل نامیاز فرستنده. چاره چیست؟ احتمالا بطری و نامه را به دریا برمیگردانید و به مسیر خود ادامه میدهید. ارسال پیامک بی نام و نشان هم دقیقا چنین سرنوشتی خواهد داشت؛ یعنی به صورت کوتاه توجه مخاطب را جلب میکند و اما لحظاتی بعد سر از سطل آشغال گوشی در میآورد.
منظور از پیامک بی نام و نشان چیست؟ هر پیامک تبلیغاتی باید مخاطب را دعوت به اقدام مشخصی کند. این اقدام میتواند شامل کلیک کردن روی یک لینک باشد، یا برقراری تماس با یک شماره تلفن یا ارسال یک کلمه یا عدد مشخص به همان شناسه پیامکی. در همه این حالتها، باید مسیر کاملا روشن و مشخص باشد. به طور مثال اگر پیامکوتاه تبلیغاتی شما، حاوی یک کدتخفیف برای محصول خاصی است، باید حتما در انتهای پیامک لینک صفحه خرید آن محصول را درج کنید. در غیر این صورت احتمال اینکه مخاطب وبسایت شما در اینترنت جستجو کند و بعد از پیدا کردن فروشگاه اینترنتی شما، به دنبال آن محصول بگردد بسیار ضعیف است. یعنی تا میتوانید باید مشخص کنید که خواسته شما از مخاطب چیست؛ و مسیر این خواسته در کوتاهترین و سادهترین حالت ممکن در اختیار او بگذارید.
عدم استفاده از نشانه ها در متن
عدم استفاده از نشانههای فارسی در تولید محتوای پیامک تبلیغاتی باعث میشود تا میزان احساسات کمتری به مخاطب انتقال یابد. برای جلوگیری از این موضوع لازم است از انواع علامتهای تعجب یا پرسش در متن پیامک بازاریابی و تبلیغاتی استفاده کنید. ممکن است برخی از این موارد کوچک و جزئی به نظر برسند؛ اما در بازاریابی پیامکی شما تاثیر بینظیری خواهند داشت.
لینکهای طولانی در پیامک
برای درج لینک در متن پیامک خود سعی کنید لینکهای کوتاه و مختصر را انتخاب نمایید. استفاده از لینکهایی که طولانی هستند باعث درج کاراکترهای بیمعنی در متن پیامک شما میشود.
پاسخگو نبودن
قبل از توضیح این بخش باید بگوییم بهتر است فرض را بر این بگذارید که حتّی اگر مخاطب پیامک شما ترغیب به خرید محصولتان شود، اما ممکن است توضیحات پیامکی شما برای اقناع او کافی نباشد و همچنان ابهاماتی مانع تصمیمگیری وی برای خرید شود؛ پس باید راههای ارتباطی مانند تلفن تماس، پیامک، چت در پیامرسانها و شبکههای اجتماعی و… را برای ارتباط مخاطب با خود درنظر بگیرید تا اگر مخاطب ابهام و سؤالی درمورد محصولتان داشت از شما بپرسد. حال اگر شما در پیامک تبلیغاتی راهی برای ارتباط مخاطبین با خود قرار دادهاید، پس باید پاسخگو باشید. برای تأثیرگذاری تبلیغات، لازم است که مخاطب به شما اعتماد کند. اگر شما بهترین محصول را با بهترین تبلیغ ارائه دهید، اما حاضر نباشید در سریعترین زمان ممکن به سؤالات و ابهامات مخاطب پاسخ دهید، قطعاً اعتماد مخاطب و متعاقباً یک مشتری را از دستدادهاید.
عدم مشخص کردن روش انصراف
همانطور که در قسمت بالا هم اشاره کردیم تلفن همراه حریم خصوصی افراد تلقی میشود و وارد شدن به این حریم از حساسیت بالایی برخوردار است. برای جلوگیری از ایجاد حساسیت و نارضایتی در مشتریان خود لازم است، راهی را برای انصراف از دریافت پیامکهای تبلیغاتی مشخص کنید. مخاطب با اطلاع یافتن از این مورد علاقه بیشتری به برند شما نشان خواهد داد. به عنوان مثال در متن پیام خود درج کنید که در صورت عدم علاقه به دریافت پیامکهای بعدی عدد ۱۰ را به این شماره ارسال نمایید.
مشاوره رایگان با کارشناسان پنل پیامک کندو
بازاریابی پیامکی این روزها جای خود را در صنعت بازاریابی و تبلیغات پیدا کرده است؛ به گونهای که یکی از ارکان مهم تبلیغات در شرکتهای بزرگ ایران و جهان، پیامکهای تبلیغاتی هستند. با این وجود اما اگر به جزئیات فنی و محتوای این ابزار ارتباطی بی توجه باشیم، نتیجه موردنظر خود را از اس ام اس مارکتینگ دریافت نخواهیم کرد. کاربران و صاحبان مجموعهها و کسبوکارهای مختلف، این امکان را دارند که به صورت رایگان با کارشناسان سامانه پیامکی کندو که مسلط بر دانش فنی این صنعت ارتباطی و تبلیغاتی هستند، ارتباط برقرار کنند و از مشاورههای ایشان استفاده کنند.
همچنین شما میتوانید سوالات خود را درباره عوامل موثر بر موفقیت پیامکهای تبلیغاتی، در بخش نظرات این محتوا مطرح کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
ببخشید، برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید
خوب بود
خوب بود
👍🏾👌🏾
مطالب خوب و کاربردی ذکر شد ممنون