در دنیای مدرن امروزی با پشرفت عصر ارتباطات و ابزار تبادل بین افراد، ارسال پیامک یکی از پرطرفدارترین و صد البته آسان‌ترین راه‌های ارتباطی محسوب می‌شود. چرا که تنها ابزاری است که همیشه در دسترس بوده و هیچ نیازی به اینترنت ندارد.هرچند باید بگوییم که در محیط پیامک هم مانند شبکه‌های اجتماعی ممکن است مشکلات و موارد غیر اخلاقی پیش آید.آیا از طریق قانون می‌شود چنین مواقعی اقدام کرد؟

بله ارسال پیامک غیر اخلاقی جرم است و ما در این مقاله قصد داریم اطلاعاتی در اختیار شما قرار دهیم تا در صورت نیاز سریعاً اقدام نمایید.

پیامک تورهای لحظه آخری

آیا پیامک سند محکمه پسند محسوب می‌شود؟

حتما برای شما رخ داده و یا در اطراف خود دیده‌اید که از طریق پیامک برای شما و یا دوستانتان تهدید، توهین و مزاحمت پیش آمده است. و سوال برایتان مطرح شده است که آیا من می‌توانم از طریق مراجع قضایی و قانونی اقدام به حل مشکل و شکایت از طرف مقابل داشته باشم؟ آیا این پیامک ها در دادگاه سندیت دارند؟

باید بگوییم بله پیامک به عنوان سند و دلیل ارتکاب به جرم محسوب می‌شود و می‌توان اقداماتی انجام داد. هرچند هنوز کمی در قانون کشور ما این دسته از پرونده‌ها سخت‌تر پیگیری می‌شوند اما این بدان معنا نیست که شخص مزاحم را به امان خود رها کنید تا مزاحمتهای خود را بارها تکرار کند. پس لطفا از حق خود دفاع کرده و اقدام به حل قانونی مشکل نمایید.

آیا پیامک محکمه پسند است

آیا پیامک محکمه پسند است

گرفتن پرینت پیامک‌ها از مخابرات

خیلی از عزیزان سوال دارند که آیا می‌توان پرینت پیامک هایمان را از مخابرات بگیریم و یا مخابرات تا چه مدت پیامک‌ها را ذخیره می‌کند؟

در پاسخ باید بگوییم که شما به عنوان مالک می‌توانید درخواست پرینت پیامک کنید اما آنچه به شما تحویل می‌دهند تنها ساعت، تاریخ و شماره‌ای است که به آن پیامک داده‌اید. اگر بخواهیم به متن پیامک‌هایی که ارسال کرده‌اید و یا به شما فرستاده شده‌است؛ دسترسی پیدا کنید تنها می‌توانید با درخواست قاضی و نامه‌ی مهر و موم شده‌ی قوه‌ی قضاییه اقدام نمایید. در مورد مدت زمان ذخیره پیامک هم باز دستور قاضی مطرح است که پرینت متن پیامک چند ماه و یا حتی چند سال را از مخابرات استعلام کند. پس در نتیجه شما اگر مالک سیم کارت هم باشید باز هم نمی‌توانید بدون دستور قوه‌ی قضاییه اقدام به دریافت متن پیامک‌هایتان کنید.

آیا گرفتن عکس و یا اسکرین شات از پیامک‌ها سند محسوب می‌شود؟

در جواب باید بگوییم خیر. هر کسی می‌تواند از پیامکی اسکرین بگیرد و به وسیله‌ی فتوشاپ متن پیامک را تغییر دهد. البته این را بگوییم که درست است داشتن عکس از پیامک ها سند محسوب نمی‌شود اما می‌تواند به روند پرونده کمک کند. به این ترتیب که قاضی با دیدن آنها می‌تواند سریعا حکم درخواست پرینت دهد و به محض دریافت با عکسی که شما در دادگاه ارائه دادید، مطابقت دهد. پس داشتن عکس و اسکرین از پیامک ها در روند شکایت شما بی تاثیر نخواهد بود.

در چه مواردی ارسال پیامک غیر اخلاقی، مستقیماً جرم محسوب می‌شود؟

در این قسمت برای آنکه مسئله را برایتان به خوبی شرح دهیم اجازه بدهید با مثال پیش برویم.

  • تصور کنید پسری به دختری که او را نمی‌شناسد و یا نسبت دوری با او دارد پیامک دهد و مزاحم او شود و وی را تهدید کند که اگر خواسته‌ی او را برآورده نکند آبروی او را پیش خانواده خواهد برد؛ در حالی که دختر هیچ ارتباطی با او برقرار نکرده است و پسر فقط قصد اخاذی دارد.

در این گونه مواقع قاضی سریعاً حکم برای پرینت پیامک‌ها را صادر می‌کند. پس از اثبات جرم؛ اقدام به جلب شخص می‌نماید. باید بگویم که موضوع مطرح شده؛ جزو سند مستقیم محسوب می‌شود.

  • حال فرض کنید دو نفر با هم رابطه‌ی نامشروع دارند و به مشکل می‌خوردند و از طریق ارسال پیامک غیر اخلاقی برای هر کدام از طرفین مزاحمت ایجاد می‌گردد. با مراجعه به دادگاه و مطرح نمودن مشکل، قاضی نیاز به بررسی موضوعات جانبی در این پرونده خواهد داشت و صرفا فقط پیامک های غیر اخلاقی سند اصلی این پرونده به حساب نمی‌آیند.
ارسال پیامک با گوشی دزدی

ارسال پیامک با گوشی دزدی

ارسال پیامک غیر اخلاقی از طریق گوشی دزدی

همان طور که در جریان هستید روزانه میلیون ها گوشی از صاحبانشان در سطح شهر ربوده می‌شود. ممکن است دزد با گوشی در دست خود هر کاری انجام دهد. ارسال پیامک‌های غیر اخلاقی، ایجاد مزاحمت تلفنی برای دیگران، فاش کردن اطلاعات شخصی درج شده در گوشی و … . حال سوالی که مطرح می‌شود این است که ما از تمام این مسائل بی خبریم! اما اگر مشکلی پیش آید از نظر قانونی به مشکل خواهیم خورد؛ چرا که سیم کارت به نام ماست.

یادتان باشد به محض ربوده شدن گوشی سریعاً به امور مشترکین رفته و اقدام به مسدود کردن سیم کارت نمایید. و همچنین به کلانتری جهت پرونده سازی مراجعه کنید. در نتیجه اگر جناب دزد مشکلی برای شما ایجاد کند، می‌توانید با ارائه مدارکی که دارید به قاضی اثبات کنید که بی گناه هستید و در تاریخ وقوع جرم گوشی اصلا در اختیار شما نبوده است.

سخن آخر

پیامک هم مانند تمامی ابزار ارتباطی دیگر می‌تواند برایمان مفید باشد و همچنین مشکلاتی هم ایجاد کند اما اگر با قوانین آشنا باشیم، قادر خواهیم بود هنگام مواجهه با مشکل به درستی اقدام کنیم. در این مقاله سعی کردیم اطلاعات اولیه در مورد مجرمیت ارسال پیامک غیر اخلاقی را در اختیار شما قرار دهیم. اگر به صورت تخصصی تر نیاز به بررسی این مشکل داشتید؛ به شما پیشنهاد می‌کنیم که حتما با یک وکیل دادگستری مشورت کنید.

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۴ رای
📝 مقالات تخصصی بیش از 1000
📮 هدف آموزش بازاریابی پیامکی
📈 ماموریت رونق کسب و کار
⚙️ آموزش +20 ابزار پیامکی