بازاریابی پیامکی روش نوینی است که توسط آن صاحبان مشاغل، کسب و کارها، سازمان‌ها و شرکت‌ها از طریق پیام‌های متنی بسیار خاص و هدفمند، مبتنی بر مجوزهای مربوطه، پیام‌های ویژه‌ای مثل: تبلیغات، جشنواره‌ها، اطلاع‌رسانی‌ها و… را به مشتریان خود ارسال می‌کنند. این پیام‌ها متنی می‌تواند حداکثر تا 160 کاراکتر باشد.

چرا بازاریابی پیامکی مهم است؟

برای اجرای کمپین‌های پیامک‌های تبلیغاتی نیاز است یک‌سری موارد از سوی صاحبان کسب و کارها رعایت شود. این امر به این معناست که برخی از مشترکین، امکان دریافت پیامک‌های تبلیغاتی خط خود را مسدود کرده‌اند، ارسال پیامک به این گروه (در ارسال اس ام اس بمبر امکان ارسال به این مشترکین وجود دارد) غیر قانونی بوده و باعث آزردگی مخاطبان می‌گردد. حال اگر موارد ارسالی به درستی انجام شود، بازاریابی پیامکی می‌تواند بسیار موفق عمل کرده و باعث جذب مشتری و مخاطبان بیشتری شود همچنین مشتریان از کسب و کار شما بیشتر حمایت می‌کنند.
پیامک‌های تبلیغاتی یک ابزار ارتباط جمعی است. می‌توان این‌گونه بیان کرد که تقریبا 80 درصد از بزرگ‌سالان در جهان دارای تلفن همراه هوشمند هستند و تقریبا در همه‌ی این تلفن‌ها امکان دریافت پیامک وجود دارد. بازاریابی پیامکی ابزاری قدرتمند در جهت دیده شدن خدمات و محصولات کسب وکارها، بهترین کارایی و را دارد.
ارسال پیامک‌های تبلیغاتی در لحظه اتفاق می‌افتد و هر زمان که شما بخواهید بسته به نوع پیامک و محصولات خود می‌توانید در ساعاتی از روز یا شب برای مشترکین خود پیامک تبلیغاتی ارسال کنید.
ارسال پیامک‌های تبلیغاتی این امکان را به صاحبان مشاغل می‌دهد تا میزان بازخورد پیامک‌های ارسالی خود را مشاهده کنند. این اطلاعات به آن‌ها کمک می‌کند تا بدانند، مشتری‌ها از چه محصولاتی در چه زمانی و با چه پیغامی ارتباط بیشتر و بهتری برقرار کرده‌اند.

اهمیت بازاریابی پیامکی

مزایای بازاریابی پیامکی چیست؟

بسته به نوع کسب و کار و خدماتی که ارائه می‌دهید مزایای ارسال پیامک‌های تبلیغاتی می‌تواند متفاوت باشد، در ادامه به برخی از مزایای مشترک در بین کسب و کارهای مختلف خواهیم پرداخت:

  • پایگاه اطلاعات مشتریان بیشتر می‌شود
  • هر روز به تعداد مشتری‌ها افزوده شده و میزان وفاداری در مشتری‌های قبلی بیشتر می‌شود
  • باعث می‌شود ارتباط قوی‌تر و صمیمی‌تری با مشتریان داشته باشید
  • در لحظه می‌توانید به درخواست مشتریان پاسخ دهید
  • مشتریان می‌توانند بدون هیچ نگرانی پیام تبلیغاتی خود رو برای خویشاوندان یا دوستان خود ارسال کنند
  • مشتری در جریان کسب کار و خدمات شما است
  • همچنین طبق آمار و تحقیقات به دست آمده، 95 درصد از پیامک‌های تبلیغاتی در 5 دقیقه‌ی ابتدایی از از زمان ارسال، باز و خوانده می‌شود.
  • ارسال پیامک‌های متنی با کیفیت می‌تواند به رشد کسب و کارها کمک کند؛ و با پیروی از بهترین شیوه‌های بازاریابی پیامکی می‌توان به این مهم دست یافت.

بهترین روش‌های بازاریابی اس ام اسی که باید بدانید

در سطوح مختلف بازاریابی و تبلیغات پیامکی و اس ام اسی، مواردی بسیار موفق مشاهده شده است که به عنوان ستون اصلی این روش شناخته می‌شوند، در ادامه به یازده نکته طلایی در مورد روش‌های بازاریابی اس ام اسی که باید از آن اطلاع داشته باشید را به شما معرفی خواهیم کرد:

1. تعداد پیامک‌های تبلیغاتی را که ارسال می‌کنید طبق برنامه‌ریزی باشد.
برخی از صاحبان مشاغل و کسب و کارها، عقیده دارند اگر تعداد پیامک‌های ارسالی از سوی آنان از یک حدودی بیشتر باشد تبدیل به هرزنامه می‌شود و این امر باعث آزردگی مشترکین می‌گردد؛ لازم به ذکر است که این طرز فکر غلط است. در واقع اگر مشترکین علاقه‌ای به دریافت پیامک از سوی کسب و کار شما را نداشتند، اصلا شماره‌ی خود را در اختیار پایگاه داده‌ی شما نمی‌گذاشتند. آن‌ها انتظار دارند حداقل در طول ماه از سوی شما دو تا چهار پیامک دریافت کنند. پس با در نظر گرفتن یک استراتژی مناسب زمانی، برای مشترکین خود پیامک‌های مناسب ارسال کنید.

2. از اضافه کردن یک عنصر انحصاری در متن پیامک‌های خود غافل نشوید.
در انتخاب متن‌های ارسالی خود دقت بسیار داشته باشید. اگر متن پیامک شما حاوی اطلاعاتی باشد که در طول روز مشتری در دیگر شبکه‌های اجتماعی(اینستاگرام، تلگرام و…) با آن مواجه است، دیگر پیامک شما برایش جذابیتی ندارد. در نظر داشته باشید که متنی که ارسال می‌کنید دارای یک ارزش بسیار مهم در جهت معرفی محصول باشد. پس در نظر داشته باشید هر متون باید مرتبط و منحصر به لیست پیامک‌های محصولات شما باشد. این نکته در ارسال اولین پیامک و فروش ویژه و معرفی محصول بسیار حائز اهمیت است.

کندو

3. پاسخ‌گوی مشتریان باشید.
طبق اطلاعات به دست آمده 20 درصد از مشترکان در دقیقه اول دریافت پیامک آن‌را باز کرده و می‌خوانند. اگر متنی که ارسال می‌کنید همراه با لینک و یا امکان پاسخ‌گویی مشتری را دارد، مطمئن شوید که این ارتباط دو طرفه بوده و اگر از سوی مشترکان پیامی دریافت می‌کنید همان لحظه پاسخ‌گو باشید. اگر فکر می‌کنید تیم‌تان در برخی از ساعات نمی‌تواند با مشتری همکاری لازم را داشته باشد، پس زمان مناسب‌تری را جهت ارسال پیامک انتخاب کنید.

4. شخصی سازی برند و محصول را در استراتژی خود بگنجانید.
بازاریابی پیامکی و اس ام اسی، منحصر به فرد، برند و یا محصول است. این یک مزیت حساب می‌شود که شما می‌توانید با مشتری بیشتر ارتباط برقرار کرده و به راحتی از ویژگی‌های برند خود به مشتری اطلاع رسانی کنید.

5. رضایت کتبی از مشتری داشته باشید.
هر کمپین پیامکی تبلیغاتی که می‌خواهد به مشترکین خود پیامک ارسال کند، باید مطمئن باشد آن‌ها از دریافت پیامک رضایت قلبی دارند. چندین روش برای این کار وجود دارد. یکی از آن‌ها دریافت فرم کتبی از سوی مشترکان در هنگام خرید محصول یا دریافت خدمات از شما است. که مشترکان می‌توانند با وارد کردن شماره‌ی خود در خصوص دریافت پیامک از سوی شما رضایت دهند. دومین روش استفاده از کلمات کلیدی است. هنگام ارسال پیامک به مشتریان می‌توانید با قرار دادن یک کلمه کلیدی و ارسال آن از طریق مشتری به پایگاه اطلاعاتی خود، شماره‌ی آنان را از لیست خود پاک کنید.

6. از بازخورد پیامک‌های تبلیغاتی خود غافل نشوید.
پیش از این توضیح داده شد که برخی صاحبان مشاغل برای جلوگیری از آزردگی مشترکان سعی می‌کنند پیامک‌های کمی ارسال کنند. سعی کنید طبق استراتژی زمان‌بندی مناسب پیامک ارسال کنید و از بازخورد اطلاعات پس از ارسال غافل نشوید و در نظر داشته باشید، کدام پیامک با کدام متن در چه زمانی بیشترین توجه را از سوی مشتریان داشته است.

7. اطلاعات و قوانین درست را به اطلاع مشتریان برسانید.
هنگامی که مشتریان قصد دارند شماره‌ی خود را در اختیار پایگاه داده شما قرار داده و با کسب و کار و خدمات شما در ارتباط باشند لازم است از اطلاعات لازم و کافی برخوردار باشند. این اطلاعات شامل: شما در طول ماه چه تعداد پیامک برای آن‌ها ارسال می‌کنید؟ در مورد چه مواردی اطلاع رسانی می‌کنید؟ آیا مشتری باید در قبال دریافت پیامک هزینه پرداخت کند؟ و همچنین امکان حذف شماره او وجود دارد یا خیر؟

8. روشی راحت و آسان برای انصراف در اختیار مشترکین قرار دهید.
صاحبان مشاغل و کسب و کارها همیشه سعی می‌کنند پیامک‌هایی با بهترین کیفیت در زمان‌های مناسب برای مشترکین خود ارسال کنند. اما هیچ تضمینی وجود نخواهد داشت تا افراد همیشه با آن‌ها همکاری داشته باشند، زمانی می‌رسد که مشتری دیگر تمایل ندارد از سوی کسب و کاری پیامک تبلیغاتی دریافت کند. در این زمان صاحبان مشاغل باید روش راحتی را در اختیار مشتریان قرار داده تا بتوانند دریافت پیامک خود را مسدود کنند. یکی از این روش‌ها می‌تواند ارسال یک کلمه‌ی کلیدی از سوی مشتری باشد. با این کار به پایگاه اطلاعات شما اطلاع می‌دهد که دیگر نمی‌خواهد شماره‌اش در لیست مشترکین باشد.

9. زمان‌بندی درستی داشته باشید.
زمان مناسب جهت ارسال پیامک‌های تبلیغاتی برای هر کسب و کاری متفاوت است. اما ذکر این نکته بسیار حائز اهمیت است که برای ارسال پیامک باید زمان مناسب را در نظر بگیرید. به طور مثال زمان‌هایی که کارمندان کارشان تمام می‌شود و در ترافیک هستند، ارسال پیامک تبلیغاتی می‌تواند برای آن‌ها آزار دهنده باشد. همچنین زمان اوج کاری، مشتریان نمی‌توانند بازخورد مناسب و یا حتی پاسخی برای پیامک تبلیغاتی شما ارسال کنند. پس در استراتژی بازاریابی پیامکی خود زمان‌بندی درستی را در نظر بگیرید.

10. به کیفیت متن توجه کنید.
پیش از این گفته شد که در هر پیام متنی امکان ارسال 160 کاراکتر( با توجه به نوع اپراتور یا کشور) وجود دارد. حال زمانی را در نظر بگیرید، برای آن‌که کاراکترهای شما از حد مجاز بیشتر نشوند فاصله‌ی بین کلمات را رعایت نکنید. این امر باعث می‌شود کیفیت پیام شما مطلوب نبوده و مشتری حاضر نشود متن ارسالی شما را بخواند.

11. پیام ارزشمند ارسال کنید.
ارسال پیامک‌های تبلیغاتی از سوی کسب و کارها برای مشتریان بسیار منحصر به فرد است، یعنی صاحبان مشاغل می‌توانند اطلاعات ارزشمندی را در خصوص کالا یا خدمات خود به مشتری ارائه دهند که فقط به خودشان اختصاص دارد. پس بسیار مهم از که برای ارسال این متون ارزش تولید کنید و ببینید متن نوشته شده از سوی شما گزینه‌های استانداردSMART (خاص، قابل اندازه گیری، قابل اجرا، مرتبط و به موقع) را دارد یا خیر.

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۸ رای
📝 مقالات تخصصی بیش از 1000
📮 هدف آموزش بازاریابی پیامکی
📈 ماموریت رونق کسب و کار
⚙️ آموزش +20 ابزار پیامکی