پشاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که وقتی محصولی را خریداری یا خدماتی را دریافت می‌کنید، از طرف آن شرکت یا برند به روش‌های مختلف با شما ارتباط برقرار کرده و نظر شما را در مورد آن محصول یا خدمات جویا می‌شوند. انجام نظرسنجی از مشتریان، یکی از ویژگی‌های بسیار خوب برند‌ها و شرکت‌های خصوصی و دولتی است. چرا که نظر سنجی از مشتریان باعث می‌شود، نیاز جامعه هدف مشخص شود و همچنین نیاز مشتریان در اولویت قرار گیرد، کیفیت محصول و خدمات بالا می‌رود و از همه مهم‌تر باعث رضایت و تعامل بیشتر با مشتریان می‌شود. از این رو مشاغل و کسب‌وکارهای مختلف می‌توانند از روش‌های مختلف نظرسنجی استفاده کرده و با مشتریان خود در ارتباط باشند. انتخاب این روش‌ها با توجه به نوع محصول و خدمات متفاوت است. اما کسب‌وکارها باید در نظر داشته باشند که استفاده از روش‌های سریع‌تر مثل نظرسنجی‌های آنلاین و پیامکی می‌تواند بازده سریع‌تری را به همراه داشته باشد. چراکه اگر بازه زمانی طولانی از زمانی که مشتری محصول را خریداری می‌کند تا زمانی که با او جهت نظرسنجی ارتباط برقرار شود، خیلی زیاد شود، درواقع وشتریان دیگر تمایلی به شرکت در نظرسنجی ندارند.

آشنایی با انواع روش‌های نظرسنجی

در ادامه به 10 تا از بهترین روش‌های نظرسنجی که کسب‌وکارها می‌توانند برای ارتباط با مشتریان خود از آن‌ها استفاده کنند خواهیم پرداخت:

• نظرسنجی چهره به چهره

در این روش از نظرسنجی، مصاحبه شوندگان در زمان مقرر در مکانی که از پیش تعیین شده است حضور پیدا کرده و مصاحبه کننده سوالاتی از پیش تعیین شده را از او خواهد پرسید. حتی در برخی موارد نیازی نیست شرکت کننده خودش فرمی را پر کند که این امر برای نظرسنجی کردن از افرادی که دارای سواد کمتری هستند بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این روش از نظرسنجی سوالات با توضیحات بیشتری پریسده می‌شود و شرکت کننده می‌تواند به صورت عمیق‌تر و بدون هیچ اضطرابی به سوالات پاسخ دهد.
اما اگر بخواهیم در مورد معایب نظرسنجی چهره‌به‌چهره بگوییم می‌توان به این نکته اشاره کرد که، این روش نظرسنجی نسبتا هزینه زیادی دارد و فرد مصاحبه کننده باید بسیار در کارش متخصص باشد که استخدام چنین افرادی می‌تواند هزینه بالایی را به همراه داشته باشد. مسئله دیگر طولانی شدن زمان مصاحبه است که می‌تواند به تردید شرکت کننده در طول مصاحبه و همچنین تغییر نظر او منجر شود.

• نظرسنجی گروه محور

این روش نظرسنجی نیز به گونه‌ای مثل نظر سنجی چهره به چهره است با این تفاوت که فرد مصاحبه کننده باید با گروه 6 الی 10 نفری نظر سنجی را انجام دهد. این روش نظرسنجی نیز هزینه زیاد و زمان طولانی را می‌طلبد و از طرفی، صحبت‌های برخی شرکت کنندگان می‌تواند باعث تغییر نظر سایر شرکت کنندگان شود.

 کندو- نظرسنجی گروه محور

نظرسنجی گروه محور


• نظرسنجی آنلاین

یکی از متداول‌ترین روش‌های نظرسنجی که این روزهای مشاغل و کسب‌وکارها از آن استفاده می‌کنند، نظرسنجی‌های آنلاین است. چراکه هم بسیار مقرون‌به‌صرفه و هم روشی بسیار است. نظرسنجی آنلاین با استفاده از فرم‌سازها در وب‌سایت‌ها امکان پذیر است و مشتریان می‌توانند به سرعت فرم‌های نظرسنجی را پر کنند. اما اگر بخواهیم از معایب آن بگوییم، می‌توان به عدم دسترسی برخی مشتریان و از همه مهم‌تر عدم آگاهی از دانش پر کردن فرم‌ها اشاره کرد و نکته حائز اهمیت بعدی این است که اگر سوالی دارای ابهام باشد مصاحبه کننده‌ای وجود ندارد که توضیحاتی را به شرکت کننده بدهد.

• نظرسنجی نمونه برداری

در نظرسنجی به روش نمونه برداری، گروهی از افراد به صورت تصادفی تنها برای شرکت در نظرسنجی انتخاب می‌شوند و در چندین دوره در نظرسنجی‌ها شرکت می‌کنند. در طی این روش نظرسنجی‌های مشابه برای گروه هدف چند مرحله در طی هفته ها و ماه ها تکرار می‌شوند و تغییرات یک متغیر در طول زمان مورد بررسی قرار می‌گیرد.

 کندو - نظرسنجی آنلاین

نظرسنجی آنلاین


• نظرسنجی تلفنی

تقریبا می‌توان گفت که همه با نظرسنجی‌های تلفنی آشنا هستند. در این روش مصاحبه کننده با شماره مشتری تماس گرفته و از او می‌خواد که به چند سوال پاسخ دهد. اما این روش معایبی دارد. زمان مناسب تماس بسیار حائز اهمیت است و همچنین شاید مشتری زمان زیادی برای پاسخ‌گویی نداشته باشد در بهترین حالت به سوالات سریع و بی‌دقت پاسخ می‌دهد و در بدترین حالت حاضر به همکاری نیست. نکته بعدی این سات که شایدبرخی از مشتریان اصلا پاسخ شماره‌های ناشناس را ندهند. بزرگ‌ترین عیب نظرسنجی تلفنی این است که گاهی مشتری آن‌را با بازاریابی تلفنی اشتباه می‌گیرد.

• نظرسنجی پستی

همان‌طور که از نام این روش نظرسنجی مشخص است، مشاغل و کسب‌وکارها فرم‌ای نظرسنجی را برای مشتریان خود از طریق پست ارسال می‌کنند. در این روش شاید مشتریان به دلیل مشغله زیاد فرم‌ها را اصلا پر نکنند و همچنین به دلیل ارسال مجدد از طریق پست زمان کافی برای انجام این کار نداشته باشند. همچنین در این روش نظرسنجی، هزینه پست با مشتریان است.

• باجه یا کیوسک نظرسنجی

احتمالا در مراکز خرید با کیوسک‌های نظرسنجی در مورد محصولات و خدمات مواجه شده‌اید. یک سری از این باجه‌ها به صورت آنلاین فرم‌های نظرسنجی را در اختیار کاربران قرار می‌دهند و برخی دیگر افرادی درون آن وجود دارند که از مشتریان می‌خواهند فرم‌های نظر سنجی را پر کنند. اما ایراد این روش نظرسنجی این است که بیشتر مشتریان به این باجه‌ها توجهی نشان نمی‌دهند و دوم آنکه اگر مشکل فنی مثل قطعی اینترنت به وجود بیاید مشتریان از نظر سنجی منصرف می‌شوند.

• فرم‌های نظرسنجی کاغذی

بله هنوز هم کسب‌وکارهایی وجود دارند که از فرم‌های نظرسنجی کاغذی استفاده می‌کنند و در بزنگاه‌های مختلف از مشتریان خود می‌خواهند که فرم‌های نظرسنجی را پر کنند. این نوع از نظرسنجی مزایا و معایبی را دارد. مزایای آن این است که برای استفاده از آن نیازی به اینترنت و رمز عبور و آگاهی مردم از چگونگی استفاده از آن وجود ندارد و از معایب آن می‌توان به هزینه بالا جهت چاپ و همچنین استفاده از کاغذهای زیاد است که دوست‌داران محیط زیست از این روش اجتناب خواهند کرد.

• نظرسنجی ایمیلی

یکی از روش‌های مرسومی که این روزها برای نظرسنجی استفاده می‌شود، ایمیل است. مشاغل و کسب‌وکارهای فرم‌های نظرسنجی خود را برای مشتریان ارسال کرده و از آنان می‌خواهند که در این نظرسنجی شرکت کنند. این روش بسیار سریع است و همان موقع نظر مشتریان در سرور ثبت می‌شود اما این روش را می‌توان تنها برای نسل جدی و آن دسته از افرادی ارسال کرد که می‌دانند چطور باید آنلاین شد و این فرم‌ها را پر کرد.

• نظرسنجی پیامکی

یکی از سریع‌ترین و پرطرفدارترین روش‌های نظرسنجی استفاده از پیامک است. در این روش به محض خرید، پیامک نظرسنجی برای مشتریان ارسال می‌شود و آن‌ها می‌توانند یا از طریق ارسال عدد میزان رضایت خود را اعلام کنند و یا اسنکه با کلیک روی لینک به صفحه فرم نظر سنجی وارد شده و پاسخ سوالات را بدهند. از آن‌جایی که ارسال پیامک‌های نظرسنجی به صورت انبوه مقرون‌به‌صرفه است و سریع بازخورد مشتریان مشخص می‌شود و همچنین زمان زیادی از مشتریان برای پاسخ‌گویی گرفته نمی‌شود. بسیار مورد استقبال مشاغل و همچنین مشتریان است.

 کندو - نظرسنجی ایمیلی و پیامکی

نظرسنجی ایمیلی و پیامکی

نمونه پیامک ‌های نظرسنجی برای مشاغل و کسب‌وکارها در تهران

• با شرکت در نظرسنجی، به ما در ارائه خدماتی بهتر یاری رسانید
لینک ورود به صفحه نظرسنجی
لغو عدد2

کندو - نظرسنجی با پیامک

• مشتری گرامی ضمن تشکر از خرید شما
با شرکت در نظرسنجی، در خرید بعدی از امتیاز تخفیف 10 درصدی بهره‌مند شوید


• نظر شما چراغ راه ما
به منظور بالا بردن سطح کیفی شرکت خدماتی، لطفا در نظرسنجی ما شرکت کنید


• هم نظرسنجی هم جایزه
مشتریان عزیز، با شکرت در نظرسنجی‌های ما، شماره شما در لیست قرعه‌کشی جوایز نیز ثبت می‌شود.


• قابل توجه هنرجویان عزیز
برای بالا بردن سطح کیفی کلاس‌های لطفا در نظر سنجی آموزشگاه نقاسی لنا شرکت فرمایید

کلام پایانی

روش‌های جذب مشتری دیگر مثل زمان‌های گذشته نیست، مشاغل و کسب‌وکارها باید هموراه به دنبال راه‌ها و روش‌هایی باشند که بتوانند با مشتریان خود تعامل بیشتری برقرار کنند. یکی از روش‌هایی که کسب‌وکارها می‌توانند در مورد نیاز مشتریان مطلع شده و همچنین تعامل خود را با آنان حفظ کنند استفاده از روش‌های متععد نظرسنجی است که با توجه به نوع محصولات، خدمات و همچنین استقبال مشتریان می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند. از معمول‌ترین روش‌هایی که این روزها بیشتر کسب‌وکارها از آن استفاده می‌کنند ارسال پیامک و ایمیل است چراکه هم مقرون‌به‌صرفه‌تر بوده و هم زودتر به نتیجه می‌رسند و می‌توانند با استفاده از اطلاعات به دست آمده از نظرسنجی‌ها کیفیت محصولات و خدمات خود را بالا برده و باعث رضایت مشتریان شوند.

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۴ رای
📝 مقالات تخصصی بیش از 1000
📮 هدف آموزش بازاریابی پیامکی
📈 ماموریت رونق کسب و کار
⚙️ آموزش +20 ابزار پیامکی