فلش اس ام اس چیست؟ مهمترین کارکرد فلش اس ام اس‌ها کدام است؟ با توجه به محدودیت فلش اس ام اس‌ها، آیا می‌توان از جایگزین مناسبی برای این نوع پیامک‌ها استفاده کرد؟

فلش اس ام اس چیست؟

عبارت «فلش اس ام اس» در فارسی به پیامک‌های «برق آسا» یا «ناگهانی» ترجمه می‌شود. همانطور که از ترجمه بر می‌آید منظور از این پیامک‌ها، پیام‌هایی است که در یک لحظه روی صفحه تلفن همراه مخاطب ظاهر می‌شود و بعد از اینکه کاربر آن را مشاهده کرد، از بین می‌رود. به عبارتی فلش اس ام اس‌ها در تلفن همراه مخاطب ذخیره نمی‌شود و کاربر نمی‌تواند مجددا آن را مشاهده کند.

چطور از اس ام اس به عنوان ابزاری برای ریتارگتینگ استفاده کنیم

به طور خلاصه فلش اس ام اس‌ها سه خاصیت و ویژگی مهم دارند:

  1. در لحظه ارسال، روی صفحه تلفن مخاطب ظاهر می‌شوند. به همین خاطر به احتمال بسیار زیاد، کاربر به صورت فوری آن را مشاهده می‌کند.
  2. روی تلفن همراه مخاطب ذخیره نمی‌شود.
  3. هویت فرستنده در فلش اس ام اس‌ها نامشخص است. یعنی گیرنده فقط محتوای پیام را مشاهده می‌کند و نمی‌تواند متوجه شود که چه کسی یا چه مجموعه‌ای این پیام را ارسال کرده است.

2 کاربرد مهم فلش اس ام اس‌ها

با توجه به دو ویژگی مهم فلش اس ام اس‌ها، یعنی «ظاهر شدن روی صفحه تلفن همراه» و «عدم ذخیره شدن»، می‌توان دو کارکرد مهم برای این دسته از پیامک‌ها برشمرد:

ارسال پیام‌های محرمانه مانند رمزیکبارمصرف

با توجه به اینکه فلش اس ام اس‌ها در تلفن همراه کاربران ذخیره نمی‌شوند، می‌توان از این دسته از پیام‌ها، برای ارسال اطلاعات محرمانه یا رمزهای عبور – مانند رمزیکبارمصرف – استفاده کرد. به عبارت دیگر زمانی که فرستنده یا گیرنده یک پیام، به دلایل محرمانه تمایلی برای ذخیره سازی و حفظ محتوای آن پیام نداشته باشند، بهترین گزینه استفاده از فلش اس ام اس‌هاست؛ به ویژه آنکه در فلش اس ام اس، اطلاعات فرستنده پیام نیز نامشخص است. مراکز امنیتی و اطلاعاتی، بانک‌ها (برای ارسال رمزیکبارمصرف) و سازمان‌های مختلف برای ارسال پیام‌های محرمانه برای کارکنان خود می‌توانند از فلش اس ام اس‌ها استفاده کنند.

ارسال اطلاع رسانی‌های ضروری و فوری

کارکرد مهم دیگر فلش اس ام اس‌ها، ارسال اطلاع رسانی‌های فوری است. یعنی هنگامی‌که قصد داشته باشیم اطلاعیه یا پیامی‌را به صورت فوری و سریع به مخاطبان خود اطلاع رسانی کنیم، می‌توانیم از ظرفیت فلش اس ام اس‌ها استفاده کنیم. زیرا همانطور که گفته شد، فلش اس ام اس به محض ارسال شدن، روی صفحه تلفن همراه مخاطب ظاهر می‌شود؛ و مخاطب مشغول هر فعالیتی در تلفن همراه خود اعم از تماشای فیلم و سریال، بررسی شبکه‌های اجتماعی و … باشد، به سرعت این پیام را مطالعه می‌کند. اطلاع رسانی درباره شرایط بحرانی مانند زلزله یا سیل، یا اعلام تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها به خاطر آلودگی هوا، دستورالعمل‌های بهداشتی در رابطه با بیماری کرونا و … از جمله مواردی است که می‌توان به عنوان کارکرد فلش اس ام اس‌ها نام برد.

در چه مواردی نمی‌توان از فلش اس ام اس استفاده کرد؟

کندو- مواردی که نمی توان از فلش اس ام اس استفاده کرد.

مواردی که نمی توان از فلش اس ام اس استفاده کرد.

در بخش قبلی به کارکردهای فلش اس ام اس‌ها اشاره شد. اما با توجه به 2 محدودیت فلش اس ام اس، یعنی «عدم نمایش مشخصات فرستنده» و «عدم ذخیره سازی در تلفن همراه» در بسیاری از موارد نمی‌توان از فلش اس ام اس‌ها استفاده کرد که به چند نمونه از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

1.     ارسال کد تخفیف

اگر یک فروشگاه اینترنتی می‌خواهد برای کاربران خود کدتخفیف ارسال کند، نمی‌تواند از فلش اس ام اس استفاده کند. زیرا این پیام‌ها بدون ذخیره سازی از بین می‌روند و در صورتی که کاربر بخواهد بعدا به آن مراجعه کند تا از کدتخفیف موجود در پیامک استفاده کند، این امکان برای او وجود ندارد.

2.     ارسال لینک در پیامک

با توجه به اینکه فلش اس ام اس‌ها فقط قابلیت مشاهده دارند و نمی‌توان روی آن‌ها کلیک کرد، ارسال لینک‌های مختلف مانند لینک صفحه خرید، یا لینک شبکه‌های اجتماعی یک مجموعه در این پیام‌ها عملا بی معنی است.

 

3.     پیام‌های طولانی

فلش اس ام اس به هیچ وجه گزینه مناسبی برای ارسال پیام‌های طولانی نیست. زیرا این پیام‌ها هم محدودیت کاراکتر دارند و هم به خاطر عدم ذخیره سازی، مخاطب نمی‌تواند حجم طولانی پیام را به خاطر سپرد. همچنین توصیه می‌شود برای ارسال پیامک‌هایی که مخاطب نیاز به مراجعه مجدد به آن‌ها جهت یادآوری دارد (مانند اطلاعات بلیط قطار) از گزینه دیگری غیر از فلش اس ام اس‌ها استفاده شود.

ممنوعیت فلش اس ام اس؛ شایعه یا واقعیت؟

با اعلام مجید حقی، معاونت سازمان رگولاتوری کشور از سال 1397 ارسال هرگونه فلش اس ام اس توسط اپراتورهای مختلف ممنوع است و در صورتی یک اپراتور اقدام به ارسال این پیامک‌ها کند، با آن برخورد می‌شود. از آنجایی که در فلش اس ام اس، هویت فرستنده به درستی مشخص نیست و به سرعت روی تلفن همراه مخاطب نمایش داده می‌شود، این پیام‌ها نقض حریم خصوصی کاربران تشخیص داده شده است. در حال حاضر حتی ارسال اعلان‌های ضروری و سراسری از طریق فلش اس ام اس‌ها ممنوع است. البته استفاده غیرقانونی هکرها از فلش اس ام اس‌ها، به منظور ارسال اطلاعات مخرب از دلایل مهم ممنوعیت ارسال فلش اس ام اس است.

پنل پیامکی، جایگزین مناسب فلش اس ام اس

کندو- پنل پیامکی جایگزین مناسب پیامک فلش

پنل پیامکی جایگزین مناسب پیامک فلش

با توجه به ممنوعیت ارسال فلش اس ام اس، استفاده از پنل‌های پیامکی جایگزین بسیار مناسبی برای اس ام اس فلش است؛ به ویژه آنکه استفاده از یک پنل اس ام اس برای ارسال پیامک انبوه، محدودیت‌های فلش اس ام اس از جمله عدم ذخیره سازی در تلفن همراه مخاطب، محدودیت ارسال اطلاعات، عدم نمایش شناسه فرستنده و … را نیز ندارد.

البته باید توجه داشته باشید که هر پنل پیامکی نمی‌تواند انتخاب مناسبی برای مجموعه شما باشد. برای انتخاب سامانه پیامکی مناسب باید اطلاعات کاملی درباره ظرفیت ارسال پیامک در آن سامانه، سرعت ارسال پیامک، کیفیت دیتابیس هوشمند سامانه و … به دست آورید. به عنوان نمونه پنل پیامکی کندو قادر است در مدت زمان 60 دقیقه، حدود 10 میلیون پیامک برای مخاطبان ارسال کند؛ این ظرفیت فوق العاده، امکان ارسال پیامک‌های انبوه و سراسری را در مدت زمان کوتاهی فراهم می‌کند.

به نظر شما، یک پنل پیامکی مناسب که قابلیت جایگزینی با فلش اس ام اس‌ها را داشته باشد کدام است؟ در انتخاب این سامانه‌ها کدام معیار برای شما اولویت بیشتری دارد؟ نظرتان را با ما در میان بگذارید.

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
📝 مقالات تخصصی بیش از 1000
📮 هدف آموزش بازاریابی پیامکی
📈 ماموریت رونق کسب و کار
⚙️ آموزش +20 ابزار پیامکی