خشونت علیه بانوان امری روزمره و خاموش محسوب می‌شود. 90 درصد از بانوان مخصوصاً در کشورهای جهان سوم درگیر این نوع خشونت هستند بدون آنکه مشکل را بروز دهند و به دنبال حق خود باشند. چرا که اکثر بانوان ما حتی از حق و حقوق اولیه خود هم با خبر نیستند. 25 نوامبر روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان نام گذاری شده است و ما به همین بهانه قصد داریم پیرامون این درد اجتماعی کمی با شما صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

به چه دلیلی این روز، روز جهانی خشونت علیه زنان نام گذاری شد.

در روز 25 نوامبر سال 1960 سه خواهر میرابل، پس از سالها شکنجه توسط سازمان امنیت ارتش جمهوری دومینیکین به قتل رسیدند.

21 سال پس از قتل خواهران میرابل، یعنی در سال 1981 در همایشی در پایتخت کلمبیا پیشنهاد این روز به عنوان نهی به خوشونت علیه زنان نام گذاری شد.

خشونت علیه زنان به چه معناست

تا حرف از خشونت به میان می‌آید ناخداگاه دعوا و کتک خوردن و یا تجاوز جنسی به یک زن در ذهن ما نقش می‌بندد. اگر بخواهیم تعریف دقیقی از خشونت علیه زنان داشته باشیم باید بگوییم که:

طبق تعریف سازمان ملل متحد، هر گونه رفتاری که منجر بر آسیب بدنی، جسمی، جنسی و روانی زنان شود در حیطه‌ی خشونت جنسی علیه زنان جای می‌گیرد. درضمن این خشونت می‌تواند با تهدید، سلب آسایش، اختیار و آزادی زنان همراه باشد.

خشونت علیه زنان سبب می‌شود تا جامعه‌ای بیمارگونه شکل بگیرد. چرا که نیمی از جمعیت جامعه را زنان تشکیل می‌دهند و در ضمن مردانی که وارد اجتماع می‌شوند هم در دامن زنان تربیت می‌شوند. پس اگر این مشکل ریشه یابی و حل نشود سبب می‌شود که ریشه تبعیض و افسردگی در جامعه گسترش یابد.

طبق بررسی‌های انجام شده یک سوم زنان جهان خشونت را در زندگی خود تجربه می‌کنند. حدود 80 درصد این آمار مربوط به کشورهای جهان سوم از جمله اردن، افغانستان، عربستان و متاسفانه ایران است.

کندو - خشونت علیه زنان

خشونت علیه زنان

خشونت علیه زنان شامل چه مواردی می‌شود

خشونت علیه زنان گاهی آشکار است و گاهی پنهان. جالب است بدانید که طبق تحقیقات انجام شده زنان اروپایی و آمریکایی بیشتر به حق و حقوق خود آشنایی دارند و زنان جهان سوم متاسفانه نسبت به انواه خشونت ناآگاه هستند. در این قسمت برخی از خشونت‌ها که در سازمان ملل متحد تعریف شده را برایتان عنوان خواهیم کرد:

  • خشونت جنسی
  • خشونت جسمی
  • تهدیدات متعدد
  • خشونت کلامی
  • خشونت جنسی بدون تماس
  • تجاوز
  • تعرض
  • خشونت در زندان
  • تن فروشی اجباری
  • بارداری اجباری
  • سقط جنین اجباری
  • جدا کردن مادر از کودک و خانواده
  • خشونت توسط مدیران در محل کار
  • تجاوزهای سیستماتیک
  • و …

زنان افغانستان بزرگترین قربانیان خشونت در جهانی

متاسفانه زنان در افغانستان یکی از بالاترین آمار قربانیان خشونت را دارند، به صورتی که از هر 10 زن تقریباً 9 زن حداقل یک بار مورد تعرض از سوی همسر خود قرار گرفته‌اند.

زنان افغانستان بارها توسط پدر، برادران و همسر خود مورد خشونت قرار گرفته‌اند و  پس از بازگشت مجدد طالبان اوضاع بدتر هم شده است. به طوری که امروز، مسئله خشونت زنان در افغانستان به موضوعی مهم و قابل تامل در جهان تبدیل شده است. بسیاری از مددکاران اجتماعی بارها خشونت علیه زنان افغانی را فریاد زده‌اند و طلب کمک کرده‌اند.

 

کندو - روز جهانی خشونت علیه زنان

روز جهانی خشونت علیه زنان

چرا می‌گوییم خشونت علیه زنان خاموش است

خشونت علیه زنان در اکثر مواقع خاموش محسوب می‌شود؛ همان طور که گفتیم اکثر بانوان ما متاسفانه حق و حقوق خود را به وضوح نمی‌شناسند. و دلیل بعدی این است که زنان ما خشونت را پنهان و گاهاً انکار می‌کنند. فرهنگ و تفکر سنتی و غلط باعث می‌شود که زنان از ترس اینکه رها نشوند، سکوت کنند؛ چرا که بیشتر آنها پشتوانه مالی و امنیتی ندارند. همین امر باعث می‌شود که سکوت زنان روز به روز بیشتر شود و خشونت علیه آنها نیز افزایش یابد. تا جایی که گاهاً می بینیم میزان خشونت به حدی رسیده است که خطر جانی برای زنی به همراه داشته است.

ما به عنوان یک شهروند چگونه می‌توانیم به مبارزه علیه خشونت زنان کمک کنیم

در گام اول باید بگوییم که فرهنگ سازی بیشترین کمک را به نسل‌های آینده ما خواهد کرد. نوشتن کتاب، آموزش در دانشگاه‌ها حتی مدارس کشور، تمامی اینها باعث می‌شود که دخترهای ما به عنوان مادران آینده از حق و حقوق خود مطلع باشند و پسرهای ما به عنوان مردهای آینده جنس زن و حق و حقوق او را به خوبی درک کنند.

گام دوم مربوط به زنان ما است. باید یاد بگیرند که تحت هیچ شرایطی در مقابل خشونتی که به آنها اعمال می‌شود سکوت نکنند و در صورت نیاز به مراجع قانونی مراجعه کنند.

گام سوم مربوط به تراپیست‌ها و روانشناسان ما می‌شود. روانشناسان و روانپزشکان به نوعی یکی از ستون‌های اصلی برای مبارزه علیه خشونت زنان محسوب می‌شوند. آنها با اطلاع رسانی و راه‌های درمانی می‌توانند به حل مشکلات جدی در جامعه کمک کنند.

ارسال پیامک در روز جهانی مبارزه علیه خشونت در برابر زنان

گاهی چند کلمه یا چند جمله قادر خواهد بود تا روند زندگی یک نفر را عوض کند. روانشناسان، روانپزشکان و حتی وکلا می‌توانند با ارسال پیامک انبوه در روز جهانی مبارزه علیه خشونت در برابر زنان، آنها را به داشتن حق و حقوق خود آگاه کنند و به آنها این نوید را بدهند که اگر مورد خشونت قرار گرفته‌اند، تنها نیستند و به آنها کمک خواهند کرد تا درد خود را التیام بخشند.

کندو - 4آذر روز علیه خشونت زنان

4آذر روز علیه خشونت زنان

مزایای ارسال پیامک انبوه در روز جهانی مبارزه علیه خشونت زنان

  • کم هزینه و مقرون به صرفه بودن
  • عدم نیاز به اینترنت (خیلی از بانوان بنا به هر دلیلی شاید اختیار این را نداشته باشند که به اینترنت متصل باشند)
  • عدم نیاز به طراحی بنر یا کلیپ خاص
  • آگاهی سازی پیرامون این روز تنها در چند خط
  • آسان بودن برقراری ارتباط برای مخاطب با فرستنده پیامک
  • ارائه کد تخفیف
  • اعلام مشاوره رایگان در این روز خاص در قالب پیامک

سخن آخر

خشونت علیه زنان متعلق به دیروز و امروز نیست. زنان جزو قشری از تاریخ بودند که هر بار به نحوی مورد ظلم و خشونت قرار گرفته‌اند. شاید در طول تاریخ با آموزش‌ها و آگاهی دادن‌های متعدد، این خشونت کمتر شده باشد. اما باز هم شاهد انواع خشونت در جامعه هستیم. داشتن جامعه‌ای آرمانی و به دور از هر خشونتی حق تمام مردم دنیاست و همگان به آن امید دارند. به شرط اینکه از همین امروز از خودمان شروع کنیم و به یاری هم بشتابیم.

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
📝 مقالات تخصصی بیش از 1000
📮 هدف آموزش بازاریابی پیامکی
📈 ماموریت رونق کسب و کار
⚙️ آموزش +20 ابزار پیامکی