آموزش ریکاوری پیامکهای پاک شده
یکی از قابلیتهای سیستم عامل اندروید این است که اطلاعات در داخل آن به طور کامل پاک نمیشود و اطلاعات در حافظه نگه میدارد این امر در مورد ریکاوری پیامکهای پاک شده بسیار کارآمد است و میتوان به راحتی آنها را بازیابی کرد و به شرطی آن اطلاعات قابل بازیابی و ریکاوری هستند که اطلاعات دیگری روی آنها نوشته نشده باشد. لازم به ذکر است که این عملیات با توجه به روت بودن یا نبودن دستگاه متفاوت خواهد بود، به همین منظور در این مقاله قصد داریم به آموزش ریکاوری پیامکهای پاک شده در سیستمعاملهای اندرویدی هم به روش روت شده و هم به روش روت نشده بپردازیم.
پیش از آنکه بتوانید پیامکهای گوشی خود را با سیستم عامل اندروید ریکاوری یا بازیابی کنید باید به چند نکته توجه کنید. اول آنکه اطلاعات دیگری روی آن پیامکها ذخیره نشده باشد، دوم هر چه زمان بین پاک شدن پیامها و ریکاوری کمتر باشد، احتمال بیشتری برای بازیابی وجود دارد و لازم است گفته شود که بهتر است برنامهها و اپلیکیشنها بسته و همچنین توصیه میشود اتصال اینترنت خود را برای عدم اجرای شدن و ثبت اطلاعات جدید، قطع کنید. حتی بهتر است سیمکارت خود را از گوشی خارج کرده و یا دستگاه تلفن را به حالت خارج از سرویس تبدیل کنید. این کارها کمک میکند تا اطلاعات جدید روی اطلاعات قبلی شما نوشته نشود.
ریکاوری پیامکهای پاک شده در سیستمعاملهای اندرویدی و روت نشده
برای آنکه بتوانید پیامکهای پاک شده را ریکاوری کنید، ابتدا این برنامه SMS Recovery را روی گوشی نصب کنید. پس نصب این برنامه حالا باید ابزار مناسب را دانلود کنید. انتخاب ابزار مناسب که در ادامه به معرفی آنها خواهیم پرداخت بسیار حائز اهمیت هستند و میتوانند فرآیند ریکاوری و بازیابی پیامکها و اطلاعات پاک شده را آسانتر کنند.
DiskDigger از این ابزار جهت ریکاوری اطلاعات در سیستمعاملهای اندروید بوده که کاربران میتوانند به صورت رایگان از آن استفاده کنند، همچنین این ابزار برای دستگاههای روت نشده بسیار سازگار است.
7 – Data Recovery Suit در مورد استفاده از این ابزار لازم است که گفته شود، تا حجم یک گیگابایت اطلاعات در نسخه آزمایشی یا همان Trial در آن به صورت رایگان بوده و بیشتر از این حجم را باید خریداری کنید، اما اگر تنها برای ریکاوری پیامکهای پاک شده بخواهید از آن استفاده کنید این حجم کافی است. همچینی این ابزار نیز برای دستگاهیی اندرویدی که روت نشدهاند بسیار مناسب است.
برای ریکاوری پیامکهای پاک شده مراحل زیر را دنبال کنید
1- ابزار مورد نظر را روی کامپیوتر خود نصب کنید و سپس آن را اجرا کنید.
2- وارد بخش تنظیمات دستگاه اندروید خود شود و جهت فعالسازی USB debugging گزینه Developer Options را انتخاب کنید.
نکته قابل توجه آنکه امکان دارد در برخی از گوشیهای اندروید گزینه Developer Options وجود نداشته باشد. برای دسترسی به آن وارد بخش About Phone شده و روی گزینه Build Number کلیک کنید، شاید لازم باشد این کار را چندین مرتبه انجام دهید، سپس با مراجعه مجدد به بخش تنظیمات میتوانید گزینه Developer Options را پیدا کنید.
3- در مرحله بعدی پس از فعال کردن USB debugging، از طریق کابل، دستگاه اندرویدی را به کامپیوتر وصل کنید. در این مرحله ابزار ریکاوری، دستگاه متصل شده به کامپیوتر را شناسایی میکند.
4- در ابزار بازیابی که باز شده به دنبال اطلاعات ریکاوری اطلاعات یا پیامکها باشید، میتوان گفت روش کارکردن با این ابزارها تقریبا مشابه یکدیگر هستند اما شاید با جملهها و گزینههای متفاوتی همراه باشد.
5- پس از انتخاب گزینه مورد نظر خود جهت ریکاوری، باید گزینهای را انتخاب کنید که منجر به بازیابی اطلاعات شود، این گزینه میتواند، Scan، Start و … باشد. با کلیک روی آن فرآیند بازیابی اطلاعات آغاز میگردد.
6- در مرحله آخر پس از تمام شدن اسکن اطلاعات و در پنجرهای اطلاعات شناسایی شده توسط ابزار نمایش داده میشود با انتخاب آنها سپس گزینههای مرتبط مثل Recover، Restore و… میتوانید اطلاعات و پیامکهای مورد نظر خود را در دستگاه اندروید خود بازیابی و ریکاوری کنید.
لازم به ذکر است که پس از بازیابی اطلاعات پاک شده نسبت به نصب برنامه یا اپلیکیشنی جهت گرفتن بکآپ از دستگاه اندرویدی خود اقدام کنید.
ریکاوری پیامکهای پاک شده در سیستمعاملهای اندرویدی و روت شده
شانس ریکاوری پیامکهای پاک شده در سیستمعاملهای اندرویدی روت شده بیشتر بوده و همچنین ابزارهای متنوعتری را در اختیار کاربران قرار میدهد و آنها میتوانند به دو روش جهت بازیابی اطلاعات خود اقدام کنند.
روش اول: نصب اپلیکیشنهای روت شده جهت بازیابی اطلاعات در دستگاههایی با سیستم عامل اندروید و عدم نیاز به وصل دستگاه به کامپیوتر.
روش دوم: نصب ابزارهای ریکاوری اطلاعات همچنین وصل کردن دستگاه اندرویدی به کامپیوتر (مثل روش ریکاوری دستگاههای روت نشده)
برای ریکاوری پیامکهای پاک شده به روش دوم در گوشیهای روت شده مراحل زیر را دنبال کنید:
همانند روش روت نشده نیز، سعی کنید دستگاهرا از اینترنت و همچنین آنتندهی خارج کرده و اقدام به نصب ابزارهای مخصوص ریکاوری دیتا و اطلاعات برای دستگاههای روت شده کنید. بر خلاف دستگاههای روت نشده که ابزارهای کمی را در اختیار کاربران میگذارد، ابزارهای روت شده، متنوعتر و همچنین نسخههای آزمایشی آنها حجم بیشتری را پشتیبانی میکنند. نمونههایی از این ابزارها که میتوانید از آنها استفاده کنید شامل:
ابزارهایی که میتوانید استفاده کنید Wondershare،FonePaw Android Data Recovery و… هستند. در مرحله اول یکی از این ابزارها را روی کامپیوتر نصب و سپس اجرا کنید، سپس دستگاه اندرویدی خود را به کامپیوتر وصل کنید. در مرحله بعدی، اطلاعاتی که قصد بازیابی آنها را دارید انتخاب کنید معمولا برای بازیابی پیامک گزینه SMS است، پس از اتمام فرآیند بازیابی، اطلاعات را انتخاب کرده و گزینههایی مانند Recover، Restore و… وجود دارند که با انتخاب آن عملیات بازیابی اطلاعات به داخل گوشی انجام میشود.
لازم به ذکر است که در دستگاههای روت شده نیز، هرچه فاصله بین اطلاعات پاک شده و بازیابی آن کمتر باشد شانس بیشتری برای ریکاوری اطلاعات وجود دارد.
روت در سیستم عاملهای اندروید به چه معناست؟
همانطور که از معنی کلمه روت مشخص است، میتوان اینگونه تعریف کرد که روت کردن به معنای دسترسی به تنظیمات بنیادی و ریشهای دستگاههای تلفن همراه اندرویدی است. به این معنا که هنگامی که برای اولین مرتبه گوشی را روشن میکنید در قسمت Settings یا همان تنظیمات میتوانید گزینهها را به دلخواه تغییر دهید اما این تغییرات شامل مواردی هستند که سیستم عامل به کاربر اجازه تغییرات در آنها را داده است.
با روش روت کردن میتوانید تغییرات را به صورت دلخواه بر روی گوشی تلفن همراه خود اعمال کنید اما لازم به ذکر است که روت کردن به معنای ابطلال گارانتی دستگاه است که مجدد نیز میتوانید آن را به حالت روت نشده یا همان آنروت نیز تنظیم کنید. اما چه دلیلی وجود دارد که کاربران ترجیح میدهند دستگاههای خود را روت کنند؟ برخی از اپلیکیشنهایی که کاربرد بیشتری دارند و کارایی دستگاه را بالا میبرند مثل: افزایش سرعت و عمر شارژ، افزایش سرعت مموری کارت و… با گوشیها روت شده سازگارتر هستند و به این دلیل است که کاربران ترجیح میدهند گوشی تلفن همراه خود را روت کنند.
کلام پایانی
در دنیای کنونی اطلاعات از ارزش بالایی برخوردار است، خیلی از کاربران نسخههای پشتیبان مختلفی را روی دستگاههای هوشمند خود مثل، لپتاپ، گوشیهای تلفن همراه و … نصب میکنند که فقط از اطلاعات آنان محافظ کرده و نسخه پشتیبان تهیه کند. با این حال مواردی وجود دارد که کاربران به طور عمد یا اتفاق اطلاعات خود را پاک میکنند و سپس به آن احتیاج پیدا میکنند. از این رو سیستم عامل اندروید امکانی را فراهم آورده است که کاربران میتوانند با استفاده از آنان به ریکاوری و بازیابی اطلاعات مخصوصا پیامکهای شخصی خود دسترسی مجدد پیدا کنند. در این مقاله با استفاده از ابزارها و تکنیکهای مختلف به آموزش بازیابی ریکاوری پیامکهای پاک شده مخاطب پرداختیم.
دیدگاهتان را بنویسید
ببخشید، برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید
سلام
سال نو مبارک
توی نرم افزار diskdigger از کدوم قسمت میتونم پیامک های پاک شده رو بازیابی کنم؟ تا اونجایی که من دقت کردم فقط عکس و فیلم رو میشه بازیابی کرد. ممنون میشم اگر راهنماییم کنید.