ریتارگتینگ چیست + ایده جذاب افزایش فروش با تبلیغات
خرید آنلاین همانند خرید حضوری، همیشه دردسرهای خاص خودش را برای کارفرمایان دارد. با اینکه به نظر میرسد که فروش آنلاین ساده است، اما افزایش نرخ فروش همواره یکی از دغدغههای اصلی صاحبان کسب و کار آنلاین است. از آنجایی که سبدهای خرید رها شده توسط بازدیدکنندگان، یکی از مشکلات وبسایتهای فروشگاهی است؛ پلتفرمهای تبلیغاتی، راهکاری با عنوان ریتارگتینگ برای تعامل مجدد با مشتریان از دست رفته، ابداع کردهاند. اما تبلیغات ریتارگتینگ چیست و چه مزایایی برای کسب و کار شما دارد؟
ریتارگتینگ چیست؟
احتمالا تا به حال این اتفاق برای شما پیش آمده است که، محصولی از یک سایت فروشگاهی را برای خرید انتخاب کردید، اما به هر دلیلی سفارش خود را تکمیل نکردهاید. بعد از چند روز هنگامی که در حال گشت و گذار بین وبسایتهای مختلف هستید به یکباره تبلیغ همان محصول یا بنری از آن برند را میبینید. این تکنیک که ریتارگتینگ نام دارد، یکی از روشهای بازاریابی برای جلب توجه مشتریان است. در واقع این تکنیک نوعی از تبلیغات اینترنتی هدفمند است که در آن، تبلیغات بر اساس رفتارها و علایق مشتریان، به آنها نشان داده میشود. در ادامه با مزایای انواع تبلیغات بازیابی مجدد مشتری آشنا میشوید.
ریتارگتینگ محصول چیست؟
ریتارگتینگ محصول با هدف افزایش فروش محصول یا خدمات طراحی شده است. این تکنیک بازاریابی، تبلیغات محصولی که کاربر قبلا در وبسایت شما مشاهده کرده است را، در وبسایتهای دیگر به او نشان میدهد. برای درک بهتر تصور کنید که شما قصد داشتید از یک وبسایت فروشگاهی یک کیف خریداری کنید؛ اما تصمیم گرفتید تا برای مقایسه محصولات به وبسایتهای دیگر نیز سر بزنید. با باز کردن صفحه سایت بعدی، تبلیغات همان محصول از برند قبلی به شما نمایش داده میشود. به این نوع تبلیغات که بر اساس علاقهمندی کاربر به یک محصول طراحی شدهاند، تبلیغات ریتارگتینگ محصول گفته میشود.
ریتارگتینگ محصول، تنها محصولی که کاربر قصد خرید آن را داشته است، در غالب تبلیغ به کاربر نشان میدهد؛ ولی در برخی از تبلیغات ممکن است چندین محصول مشابه که ممکن است کاربر هدف از آنها نیز خوشش بیاید، به نمایش گذاشته شوند. این تبلیغات پیشرفته به صاحبان کسب و کار کمک میکنند تا بتوانند رفتار مشتریان خود را، بهتر از قبل آنالیز کنند.
انواع تبلیغات ریتارگتینگ
تکنیک ریتارگتینگ از جمله تاثیرگذارترین روشهای تبلیغات در دنیای آنلاین است. همانطور که میدانید، تبلیغات بازیابی مجدد مشتری، به وسیله کوکیهایی که توسط وبسایت شما بر روی سیستم مخاطب ذخیره میشوند، انجام میگیرد. اما این تبلیغات در پلتفرمهای مختلفی به کاربران هدف نمایش داده میشوند. از این رو انواع تبلیغات ریتارگتینگ با توجه به پلتفرم تبلیغاتی به چند دسته زیر تقسیم میشوند.
1- وبسایت ریتارگتینگ (Website retargeting)
یکی از منابع درآمد وبسایتهای پربازدید، اجرای تبلیغات برای سایتهای دیگر است. در تبلیغات ریتارگتینگ، مشتریان شما که سبد خرید خود را قبل از نهایی کردن رها کردهاند، به محض ورود به وبسایتهای پذیرای تبلیغات Retargeting، بنرهای تبلیغاتی شما را مشاهده میکنند. این تبلیغات ممکن است هفتهها برای مخاطبان هدف نمایش داده شده و منجر به ترغیب آنها به نهایی کردن خرید شود.
2-ایمیل ریتارگتینگ (Email retargeting)
یکی از ابزارهای محبوب دنیای مارکتینگ، ایمیل است. طبق آمارهای ارائه شده، ایمیلها بیشترین نرخ تبدیل در تبلیغات را به خود اختصاص میدهند. ایمیلها علاوه بر ایمیل مارکتینگ، در تبلیغات بازیابی مجدد مشتری نیز نقش مهمی ایفا میکنند. به این گونه که در ایمیل ریتارگتینگ، کوکیها از طریق ایمیل به کاربران هدف ارسال میشوند و در صورتی که کاربر ایمیل را باز کند، کوکی در سیستم آنها ذخیره میشود. به این ترتیب تبلیغات ریتارگتینگ محصولات و خدمات وبسایت شما برای این دسته کاربران، در پلتفرمهای مختلف نشان داده میشود.
3- ریتارگتینگ جستجو (Search retargeting)
ریتارگتینگ جستجو یکی از روشهای بازیابی و جذب مشتری است. پس با این تعریف، این تکنیک با انواع دیگر تبلیغات ریتارگتینگ تفاوتهایی دارد. در این روش، تبلیغات بر اساس کلمات کلیدی مرتبط با کسب و کار شما انجام میشود. به عبارتی این تکنیک، علاوه بر بازیابی بازدیدکنندگان قبلی وبسایت شما، امکان جذب مشتریان جدیدی که پتانسیل بالایی برای سفارش محصول یا خدمات شما دارند، را نیز فراهم میکند.
4-استفاده از فهرست ریتارگتینگ برای تبلیغ در نتایج جستجو (Remarketing lists for search ads)
یکی از پلتفرمهای محبوب ریتارگتینگ، کمپانی گوگل است. در سرویس ریتارگتینگ گوگل، تبلیغات متنی شما، در نتایج google ads، به نمایش درمیآید. اما تبلیغات Retargeting گوگل تفاوت اندکی با روشهای دیگر دارد. در تبلیغات گوگل، برخلاف انواع دیگر، نمیتوان از بنرهای گرافیکی استفاده کرد. همچنین سرویس ریتارگتینگ گوگل، برخلاف ریتارگتینگ جستجو، تبلیغات را به مشتریانی که سفارش خود را تکمیل نکردهاند نشان داده میشود و در این روش مخاطب جدیدی به وبسایت شما جذب نمیشود.
5- ریتارگتینگ در شبکههای اجتماعی (Social media retargeting)
شبکههای اجتماعی معروف مثل لینکدین، اینستاگرام، فیسبوک و توییتر، بستر مناسبی برای تبلیغات ریتارگتینگ به حساب میآیند. در این روش، اطلاعات کوکیهای وبسایت خود را به پلتفرم اجتماعی مورد نظر متصل کرده و تبلیغات دلخواه خود را در معرض نمایش کاربران هدف قرار میدهید. البته بخاطر تحریمهای لحاظ شده برای کاربران ایرانی، این روش در کشور ما نسبت به روشهای دیگر کمتر استفاده میشود.
retargeting چه مزایایی برای کسب و کار شما دارد؟
دنیای دیجیتال مارکتینگ، تکنیکهای زیادی برای بازاریابی به کارفرمایان پیشنهاد میکند. اما در این میان انتخاب تکنیک مناسب برای اهدافی مثل افزایش نرخ تبدیل یا جذب ترافیک، از اهمیت زیادی برخوردار است. تبلیغات ریتارگتینگ به کسب و کارهایی که برای افزایش فروش خود برنامه ریزی میکنند کمک میکند. مزایای تبلیغات ریتارگتینگ عبارتند از:
1. کاهش هزینه تبلیغات
همانطور که میدانید، صاحبان کسب و کار در تبلیغات بنری و کلیکی، به ازای هر نمایش یا کلیک، هزینه تبلیغات پرداخت میکنند. این درحالی است که در این تبلیغات ممکن است بازدیدکنندگان جدید خریدی از وبسایت انجام ندهند. اما استفاده از تکنیک ریتارگتینگ، با هدفگذاری دقیقتر و حذف مشتریان احتمالی، باعث کاهش هزینه تبلیغات و افزایش فروش میشوند.
2. افزایش نرخ تبدیل مشتریها
مشتریان احتمالی پس از بررسی محصول شما، برای تحقیق و مقایسه به زمان نیاز دارند. در صورتی که در این مدت به صورت پیوسته تبلیغات شما را مشاهده کنند، ممکن است باعث افزایش اعتماد آنها به برند شما شده و منجر به نهایی کردن خرید شود. درواقع این تکنیک باعث افزایش احتمال خرید کاربران شده و نرخ تبدیل را بالا میبرد.
3. افزایش آگاهی برند یا برندینگ
مردم همواره از طریق تبلیغات با برندهای مختلفی آشنا میشوند و در این میان ممکن است برند شما را فراموش کنند. اما تبلیغات بازیابی مجدد مشتری، با یادآوری برند شما به مخاطب، به افزایش آگاهی برند شما کمک کرده و بر فروش شما تاثیر مستقیم میگذارد.
به انتهای مقاله معرفی تکنیک بازاریابی ریتارگتینگ رسیدیم. در این مقاله سعی کردیم تا در مورد انواع ریتارگتینگ و مزایای آن برای کسب و کارها توضیحات کاملی ارائه دهیم. همانطورکه اشاره کردیم، تبلیغات ریتارگتینگ تاثیر مستقیمی بر فروش وبسایتها میگذارند و از این رو برای هر کسب و کار آنلاینی مفید هستند. به نظر شما، آیا کمپینهای ریتارگتینگ میتواند در آینده سهم بزرگی از بازاریابی اینترنتی را به خود اختصاص دهند؟