نگاهی کوتاه به تاریخچه اولین پیامک ایران و جهان
مطمئناً روزانه دهها پیامک به خط تلفن همراه شما ارسال میشود که هر کدام حاوی متنی است. از تبلیغات بگیرید تا احوال پرسی دوستان. تا حالا به این فکر کردهاید که اولین پیامک را چه کسانی به هم ارسال کردند؟ با ما همراه باشید تا در این مقاله نگاهی کوتاه به تاریخچه پیامک در ایران و جهان داشته باشیم.
اولین کسی که ایده پیامک را مطرح کرد، چه کسی بود؟
یک مهندس فنلاندی به نام ماتی ماکونن، در سال 1984 اولین شخصی بود که ایده پیامک یا SMS به ذهنش خطور کرد. اما چون ایده خود را جایی ثبت نکرد، موفق به اجرای آن نشد.
بعدها در سال 1992 نوکیا گوشی تلفن همراهی را به بازار ارائه داد که مدل 1011 نام داشت و یک گوشی بسیار ساده بود. تنها 99 شماره در این تلفن همراه قابلیت ذخیره شدن داشتند. و شب کریسمس همان سال توسط پاپ وورس پیامکی به کارمندان ارسال شد که حاوی این متن بود
“کریسمس مبارک”. در واقع این تبریک شروع استفاده از متنی 160 کاراکتری جهت ارسال پیامک بود که خیلی زود جای خود را به تماسهای کوتاه گرفت.
تاریخچه ارسال پیامک در ایران، از چه زمانی بود؟
طبق بررسیها و آمارهای ارائه شده در ابتدای سال 1383، 3/449/ 876 مشترک تلفن همراه در ایران ثبت شده شده است که در آخر همین سال 5/102/749 مشترک دیگر اضافه شدهاند. یعنی طی یک سال 47/91 درصد افزایش کاربر اعلام شده است.
در سال 1385 با اضافه شدن سرویس پیامک رشد بسیار شگفت انگیزی در افزایش مشترکین به چشم میخورد. در این سال حدود 8 میلیون پیامک بین مشترکین رد و بدل شد.
و در نهایت در سال 1387 این رقم به اوج خود در دهه هشتاد رسید چرا که روزانه 20 میلیون پیامک ارسال و دریافت میشد و صد البته این رقم در اعیاد و روزهای خاص بسیار بیشتر بوده است.
چه مواردی باعث شده است که پیامک پرطرفدار باشد؟
کاربردها و ویژگیهای منحصر به فرد پیامک باعث شده است که خیلی از افراد به این سرویس جذاب علاقه مند شوند. اجازه بدهید در این قسمت به صورت مختصر به برخی از این موارد بپردازیم.
-
پیامک بهترین جایگزین برای تماسهای کوتاه
اجازه بدهید با مثالی پیرامون این موضوع صحبت کنیم. فکر کنید قرار است از کسی شماره کارت بانکی بگیرید تا پولی برای او واریز کنید. اگر بخواهید تماس تلفنی بگیرید، باید کلی زمان برای احوال پرسی و … هدر دهید. اما با استفاده از پیامک تنها با یک یا دو جمله میتوانید خواستهی خود را مطرح کنید. بنابراین پیامک یکی از بهترین جایگزینها برای تماسهای کوتاه میباشد.
-
هزینه کم و مقرون به صرفه
بی شک هزینه ارسال پیامک در مقابل تماس تلفنی بسیار کمتر و مقرون به صرفه میباشد. دریافت و ارسال پیامک یک روش بسیار پر سود و کم هزینه در حوزهی تبلیغات و اینترنت محسوب میشود. بسیاری از کسب و کارهای بزرگ و کوچک، ارسال پیامک انبوه را در برنامه ریزی تبلیغاتی مجموعه خود قرار میدهند که طرفدارن زیادی را به خود اختصاص داده است.
مزایای ارسال پیامک تبلیغاتی
بارها پیرامون ارسال پیامک تبلیغاتی در مقالههای مختلف مطالبی مفصل نوشتهایم. اما خالی از لطف نیست که در این مقاله هم اشارهای به مزایای ویژه آن داشته باشیم.
-
ارسال فوری در کوتاهترین زمان ممکن
افرادی که تبلیغات در شبکههای مجازی مانند تلگرام یا اینستاگرام را داشتهاند، با خبر هستند که برای تبلیغ خود، باید تیزر و یا بنری جذاب طراحی و تهیه کنند. و این موضوع هم زمان بر است و هم هزینهی زیادی را باید صرف آن شود.
در صورتی که برای ارسال پیامک کافیست، یک متن خوب و جذاب داشته باشید. ظرف چند دقیقه میتوانید هزاران پیامک برای مخاطبان خود ارسال کنید.
-
دریافت عکس العمل بسیار سریع از مخاطب
اگر متن پیامک ارسالی حاوی لینک و یا شماره تلفن باشد. مخاطب در صورت نیاز خیلی راحت میتواند با کلیک روی لینک و یا شماره با مجموعه ارتباط برقرار کند. جالب است بدانید که این روند کمتر از 10 ثانیه زمانبر خواهد بود.
-
شمارهی شخصی برای ارسال پیامک خود داشته باشید
شما به راحتی قادر خواهید بود، شماره شخصی برای ارسال پیامک تعریف کنید. چنانچه شماره اختصاصی خود را داشته باشید، هر گاه پیامکی ارسال کنید، مخاطب شما را میشناسد و سریع پیامک مربوط به مجموعه شما را مطالعه میکند.
-
ارسال پیامک و کمک به محیط زیست
با ارسال پیامک تبلیغاتی به دوست داران محیط زیست بپیوندید. طراحی و چاپ تراکت علاوه بر داشتن هزینهی زیاد، باعث مصرف انرژی (چوب و کاغذ) نیز میگردد. چرا که برای چاپ تراکتها نیاز به مصرف کاغذ داریم. با ارسال پیامک نیازی به هیچ منبع انرژی نیست و هیچگونه آلودگی برای محیط زیست هم نخواهید داشت.
احراز هویت از طریق پیامک ارسالی
برای ثبت نام در اپلیکیشنهایی مانند اینستاگرام، واتساپ، تلگرام و … ، ابتدا باید شماره تلفن همراه خود را ثبت کنید، سپس کدی به شمارهی موبایل شما ارسال میشود که از طریق آن احراز هویت شما انجام میگیرد. در واقع سیم کارت هر شخص بهترین منبع اطلاعاتی برای احراز هویت میباشد. چرا که هنگام خرید سیم کارت، امور مشترکین از افراد کپی شناسنامه و کارت ملی دریافت میکند و سیم کارت را به نام میزند. پس در نتیجه شماره موبایل، سندی تمام عیار جهت احراز هویت در فضای مجازی محسوب میشود.
مزایای احراز هویت پیامکی
- هکرها به هیچ عنوان توانایی این را ندارند که به کد اس ام اسی شما دسترسی پیدا کنند؛ قطعاٌ به همین دلیل است که بانکها کد یکبار مصرف را فقط از طریق پیامک برای ارسال میکنند.
- پیامک کد احراز هویت از اسکن QR کدها و سایر روشهای دیگر بسیار آسانتر و قابل دسترستر است.
- چنانچه برای ورود به سایتی کد احراز هویت تعریف شده باشد، فقط خود شخص قادر خواهد بود به سایت وارد شود.
- از طریق پیامک احراز هویت مدیران سایت خیلی راحت میتوانند امنیت سایت و همچنین امنیت کاربران را بالا ببرند.
سخن آخر
اس ام اس یا پیامک یک تکنولوژی بسیار محبوب در بین مردم سراسر دنیا محسوب میشود. درست است که امروزه انواع پیام رسانها وارد بازار شدهاند، اما هیچ کدام با ظاهر دلفریب خود نتوانستهاند که جای پیامک با ظاهری ساده را بگیرند. تبلیغات پیامکی یکی از روشهایی است که به جرات میتوان گفت بزرگترین یاری را برای کسب و کارها داشته است.