بسیاری از مخاطبان، از انبوه پیامک‌های تبلیغاتی که برایشان ارسال می‌شود، کلافه هستند. اما چرا با این وجود، هنوز هم شرکت‌های حرفه‌ای و بزرگ، از پیامک‌های تبلیغاتی بهترین استفاده را می‌کنند؟ پاسخ ساده است؛ اگر بتوانیم یک پیامک تبلیغاتی حرفه‌ای و جذاب را تنظیم کنیم، حتما موجب استقبال مخاطب خواهد شد. در این مقاله ترفندهایی ساده اما تاثیرگذار در این زمینه را آموزش می‌دهیم.

این پیامک، مخصوص شماست

مشغول کار با تلفن همراه هستیم که یک مرتبه نوتیفیکیشن پیامک روی صفحه گوشی ظاهر می‌شود؛ معمولا در این نوتیفیکیشن، ابتدای محتوای پیامک ظاهر می‌شود و اگر به اندازه کافی جذاب نباشد، از مشاهده پیامک در آن لحظه صرف نظر می‌کنیم و به ادامه کارمان مشغول می‌شویم؛ اما وجود برخی عبارات می‌تواند ما را میخکوب کند و مجاب به مشاهده پیام‌کوتاه کند. یکی از این عبارات اسم و فامیل خودمان است! البته این مساله بدین معنا نیست که ما زیادی خودشیفته هستیم، بلکه برایمان هیجان‌انگیز است که یک فرد یا کاربری که ما را می‌شناسد، برایمان پیامک ارسال کرده است.

خطاب قراردادن کاربران با مشخصات هویتی‌شان یعنی اسم و فامیل موجب جلب توجه آنان به پیام‌کوتاه می‌شود. مثلا احتمال توجه کاربر به یک اس ام اس که با عبارت «محسن جان سلام!» آغاز می‌شود، بسیار بالاست. این گونه پیامک‌ها، حس نا آشنایی را در مخاطب از بین می‌برد و موجب اعتماد وی به شناسه پیامکی شما می‌شود؛ همچنین در مخاطب شما این احساس شکل می‌گیرد که این پیامک تنها و تنها برای وی ارسال شده است و به عبارت دقیق‌تر موجب شخصی سازی پیامک برای مخاطب می‌شود.

استفاده از سوژه‌های روز در پیامک تبلیغاتی

مخاطب شما در طول روز با محتواهای خبری، حاشیه‌های اجتماعی و فرهنگی، مطالب ورزشی و … سروکار دارد. یعنی بسیاری از مطالب به چشم او آشناست. اگر در تولید محتوای پیامک تبلیغاتی خود، از سوژه‌های روز استفاده کنید و به آن‌ها اشاره کنید احتمالا مخاطب استقبال بیشتری از پیامک شما خواهد کرد. البته باید توجه داشته باشید که استفاده از این سوژه‌های روز، باید در راستای معرفی و تبلیغ محصول شما باشد؛ نه اینکه صرفا به یک مطلب جذاب ولی بی ارتباط با کسب‌وکارتان اشاره کنید. به طور مثال یک شرکت تولیدکننده نوشیدنی یا آبمیوه طبیعی می‌تواند در تبلیغات خود به گرمای طاقت فرسای تابستان اشاره کند و حتی با آن شوخی کند؛ و در این گرما، محصولات نوشیدنی خود را به مخاطبان پیشنهاد دهد.

استفاده از موضوعات و سوژه‌های آشنا برای مخاطب، سبب می‌شود که پیامک تبلیغاتی شما روح تازه پیدا کند؛ و مخاطب احساس یکنواختی و تکراری بودن به آن را نداشته باشد. البته بسیار واضح است که اگر از سوژه‌های روز برای تنظیم محتوای اس ام اس تبلیغاتی استفاده می‌کنید باید دائما آن‌ها را تغییر دهید و نمی‌توانید به صورت دائمی‌از آن‌ها استفاده کنید. یعنی با توجه به مثال قبل، شما نمی‌توانید برای ارسال پیامک تبلیغات محصولات نوشیدنی خود در فصل زمستان، به گرمای هوا اشاره کنید؛ چون زمان آن سوژه گذشته است.

مخاطب شناسی در ارسال اس ام اس تبلیغاتی

کندو - توجه به مخاطب برای ارسال پیامک تبلیغاتی

توجه به مخاطب برای ارسال پیامک تبلیغاتی

هیچ استندآپ کمدینی پیش از اجرای خود، نمی‌تواند نسبت به استقبال مخاطبان از شوخی‌هایش اطمینان داشته باشد؛ حتی اگر آن اجرا را بارها و بارها در جمع‌های مختلف به صورت موفق انجام داده باشد. دلیل این مساله هم کاملا روشن است. مخاطبان مختلف، سلایق و روحیات مختلف دارند. این مثال در مساله تبلیغات نیز کاملا حکم فرما است. یعنی خلاقانه‌ترین پیامک‌های تبلیغاتی نیز احتمالا برای دسته‌ای از مخاطبان، کسل کننده و غیر جذاب باشد. به همین خاطر هرچقدر بتوانید پیش از ارسال یک اس ام اس تبلیغاتی، نسبت به مخاطبان و گیرندگان پیامک، شناخت دقیق تری پیدا کنید، درصد استقبال مخاطبان از پیامک تبلیغاتی شما بیشتر خواهد شد. اما در این راستا باید به چه عواملی توجه کرد؟

  1. تطابق لحن پیامک با شخصیت مخاطب

شاید تصور کنید که استفاده از لحن صمیمی‌و عامیانه، یا به کارگیری شوخی‌های مختلف در محتوای پیامک، همیشه موجب جذاب‌تر شدن پیامک تبلیغاتی شما و به تبع استقبال بیشتر مخاطبان خواهد شد. اما اگر بدانید به طور مثال بدانید که این پیامک شما قرار است به مدیران عامل کارخانجات بزرگ ارسال شود، احتمالا نظرتان تغییر خواهد کرد. به عبارتی رسمی‌یا صمیمی‌بودن لحن پیامک تبلیغاتی و نوع کلماتی که در آن به کار می‌برید بسیار وابسته به گروه مخاطبی است که قصد ارسال اس ام اس برای آن‌ها دارید.

  1. توجه به علاقمندی‌های مخاطب

شاید اغراق نباشد اگر بگوییم که مهمترین عاملی که موجب استقبال مخاطب از پیامک تبلیغاتی می‌شود، تطابق محتوای پیامک با علاقمندی‌های وی است. منظور این است که با توجه به خریدهای قبلی مشتریان، محصولات موردعلاقه وی را پیش بینی کنید، می‌توانید این محصولات را در پیامک‌های تبلیغاتی به او پیشنهاد دهید. در این شرایط احتمال توجه مخاطب این پیامک بسیار بالا خواهد بود.

گام آخر؛ از پیامک‌های تبلیغاتی بازخورد بگیرید

کندو - اهمیت بازخوردگرفتن پس از یک کمپین پیامک تبلیغاتی

اهمیت بازخوردگرفتن پس از یک کمپین پیامک تبلیغاتی

تا این جای مقاله درباره اصول تاثیرگذار در توجه مخاطب به پیامک تبلیغاتی صحبت کردیم. اما در نهایت باید بدانیم که بهترین پیامک تبلیغاتی، پیامکی است که مخاطب از آن استقبال می‌کند. یعنی اگر در یک پیامک تبلیغاتی، هیچ کدام از اصول بازاریابی و محتوایی در آن رعایت نشود، ولی با استقبال ویژه مخاطبان روبرو شود، نتیجه موردنظر حاصل شده است؛ پس دیگر اهمیتی ندارد که این پیامک طبق اصول انجام نشده است و می‌توانیم به ارسال این پیامک ادامه دهیم. البته این روی خوب ماجراست؛ طرف تلخ این اتفاق این است که شما پیامکی تبلیغاتی را با درنظرگرفتن تمام جوانب فنی برای مخاطبان ارسال می‌کنید اما به هیچ وجه نتیجه موردنظرتان حاصل نخواهد شد. بنابراین پس از اجرای یک کمپین پیامکی، تهیه آمار مربوط به این پیامک‌ها و بررسی آن‌ها بسیار اهمیت دارد. آماری از قبیل تعداد کلیک‌های مخاطبان روی لینک، میزان فروش حاصل از پیامک‌های تبلیغاتی و … . این آمار و اطلاعات به شما می‌فهماند که آیا توانسته‌اید به اهداف کمپین تبلیغاتی خود دست یابید یا خیر؛ این بازخوردها باید در اجرای کمپین‌های بعدی مورد توجه قرار بگیرد تا شکست‌ها و نواقص قبلی دیگر تکرار نشوند.

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۴ رای
📝 مقالات تخصصی بیش از 1000
📮 هدف آموزش بازاریابی پیامکی
📈 ماموریت رونق کسب و کار
⚙️ آموزش +20 ابزار پیامکی