استراتژی تبلیغاتی را می‌توان نقشه‌ی راهی تعریف کرد که طبق آن قدم به قدم به مشتریانتان نزدیک می‌شوید تا برای خرید محصولتان متقاعدشان کنید. یک استراتژی تبلیغاتی خوب تنها فواید استفاده از یک محصول را به مشتری منتقل نمی‌کند بلکه مشتری را به مسیر خرید راهنمایی می‌کند تا در انتها محصول شما را نسبت به محصول رقبایتان برگزیند.

یک استراتژی تبلیغاتی مؤثر، بازگشت سرمایه‌ی حداکثری با خود به همراه دارد. بنابراین الزامی است برای مترقی ساختن محصولتان، استراتژی تبلیغاتیِ درست را انتخاب کنید. استراتژی تبلیغاتی کارآمدِ گذشته، الزاماً همچنان کارآمد نخواهد بود چراکه در طول زمان مردم تغییر می‌کنند و این تغییر خود باعث عوض شدن نیازها و راه‌های برطرف کردن آن‌ها می‌شود.

کندو - مزایای بازاریابی پیامکی

روند پیشرفت و توسعه‌ی استراتژی

ساخت استراتژی تبلیغاتی مسیری خلاقانه است. در این مسیر نیاز است که همواره تغییرات اندازه‌گیری شود و روند کارآمدی، پیشرفت و توسعه‌ی استراتژی تبلیغات زیر نظر قرار گیرد. برای دستیابی به این مهم به درک دقیقی از کسب‌وکار و جامعه‌ی هدف نیاز است تا استراتژی تبلیغاتی مؤثری خلق شود و فروش حداکثری در پی داشته باشد. بدون زیر نظر داشتن پیشرفت و توسعه‌ی استراتژی ممکن است زیانی چندجانبه در کمین کسب‌وکار باشد. مدیران کسب‌وکار با نادیده گرفتن بررسیِ روند پیشرفت و توسعه‌ی استراتژی تبلیغاتی، کسب‌وکار را مورد آماج ضررهایی چون ضررهای مالی، هدر رفت زمان، تضییع برند و غیره قرار می‌دهند.

مراحل تدوین استراتژی تبلیغاتی

  1. تعیین هدف از تبلیغات
  2. تعیین جامعه هدف
  3. تعیین بودجه برای هزینه‌های تبلیغات
  4. تعیین رسانه‌ی موردنظر و برنامه‌ریزی

تعیین هدف از تبلیغات

اولین قدم در تدوین استراتژی تبلیغاتی تعیین هدف است. متناسب با شرایط ممکن است اهداف متفاوتی از تبلیغات مدنظر باشد. به‌عنوان‌مثال: افزایش فروش، معرفی محصول جدید، جذب مشتری حضوری در فروشگاه، افزایش بازدید سایت و … داشتن هدفی روشن از تبلیغات، قدمی رو به جلو در مسیر دستیابی به اهداف تبلیغاتی است.

تعیین جامعه‌ی هدف

دومین قدم حیاتی در خلق استراتژیِ تبلیغاتی مؤثر تعیین جامعه‌ی هدف است. شناخت جامعه‌ی هدفی که می‌خواهید بر آن متمرکز شوید باعث می‌شود تا استراتژی تبلیغاتی مؤثرتر واقع شود. در چنین شرایطی محتوایی در تبلیغات تولید خواهد شد که توجه جامعه‌ی هدف را بقاپد. اما تعیین جامعه‌ی هدف چنان‌که به نظر می‌رسد ساده نیست. مسیر پیچیده‌ای سد راه شناخت جامعه‌ی هدف قرار دارد. مشتریِ هدف کسی است که نهایتاً محصول شما را خریداری خواهد کرد. شما می‌توانید جامعه‌ی هدف را پیرامون مشتری هدف شکل دهید. برای این کار می‌توانید با ساخت پروفایلی از مشتری هدف، تأثیر افراد پیرامون مشتریِ هدف را ارزیابی کنید. افرادی چون خانواده، همکاران، دوستان و …

چه کسی در تصمیم‌گیری مشتری هدف شما تأثیرگذار است؟ به‌عنوان‌مثال اگر شما فروشنده‌ی اتومبیل هستید، جامعه‌ی هدفتان افرادی با سطح درآمدی متوسط است. کسانی که مشاغل با ثبات دارند و یا کسب‌وکار موفقی را مدیریت می‌کنند. تصمیم این افراد تحت تأثیر از نظرات همکاران، دوستان و خانواده خواهد بود. بنابراین در زمان خلق استراتژی تبلیغاتی فراموش نکنید که این افراد پیرامونی را در جامعه‌ی هدف خود لحاظ کنید.

تعیین بودجه برای هزینه‌های تبلیغات

قدم مهم بعدی تعیین بودجه برای کمپین تبلیغاتی است. پیش از آنکه تصمیمی برای استراتژی تبلیغاتی خود بگیرید، ابتدا در مورد میزان هزینه کرد در این زمینه تصمیم‌گیری کنید. اگر تناسبی بین استراتژی تبلیغاتی و هزینه‌‌ی در نظر گرفته‌شده برای آن نباشد، انتظاری نمی‌رود اثر مثبتی عاید کسب‌وکار شود.

گاهی اوقات حتی تبلیغات با بودجه‌ی کم می‌تواند اثرات شگرفی برای کسب‌وکار به همراه داشته باشد منتهی اگر آن تبلیغات درست و متناسب با بودجه انتخاب شوند.

تعیین رسانه‌ی موردنظر و برنامه‌ریزی

پس‌ ازآنکه محصول و جامعه‌ی هدف را تعیین کردید، قدم بعدی انتخاب پلتفرم، رسانه و یا گونه ایست که از طریق آن می‌خواهید توجه جامعه‌ی هدف را جذب نمایید. پلتفرم‌های زیادی برای تبلیغات وجود دارد از جمله:

الف. چاپ تبلیغات – روزنامه، مجله، پوستر، بنر و …

ب. رسانه‌های دیجیتالی – تبلیغات در سایت، شبکه‌های اجتماعی، تلویزیون و …

ج. تبلیغات در راه و ترابری – بیلبوردها و بر روی وسایل حمل‌ونقل عمومی مانند اتوبوس

هرکدام از موارد بالا مزایا و معایب خاص خود را دارد. می‌توانید تنها از یک یا تعداد متنوعی از گزینه‌های بالا برای پیاده‌سازی میدانیِ استراتژی تبلیغاتی خود استفاده کنید. به‌عنوان‌مثال اگر جامعه‌ی هدف شما افراد مسن هستند، رسانه‌هایی مانند تلویزیون و روزنامه انتخاب درستی است با مزایای بیشتر و معایب کمتر.

از طرفی دیگر اگر جامعه‌ی هدف شما افراد جوان‌تر است، رسانه‌های اجتماعی انتخاب بهتری از تلویزیون و روزنامه است. چراکه این افراد زمان بیشتری را صرف اینترنت می‌کنند تا تلویزیون و روزنامه.

بنابراین انتخاب درست پلتفرم می‌تواند کمک بسزایی در بازگشت سرمایه‌ی هزینه شده در استراتژی تبلیغاتی بکند.

اجرای استراتژی تبلیغات

  1. پیاده‌سازی مسیر برنامه‌ریزی‌شده
  2. اندازه‌گیری تأثیرات تبلیغات

پیاده‌سازی مسیر برنامه‌ریزی‌شده

قدم بعدی پیاده‌سازی استراتژی تبلیغاتی طبق برنامه است. پیاده‌سازی استراتژی  تبلیغاتی توسط کمپین تبلیغاتی صورت می‌گیرد. کمپین تبلیغاتی مفهوم متفاوتی است که در آن تحت استراتژی تبلیغاتی راهنمایی آن کمپین تبلیغاتی متولد می‌شود. هرچه که جزئی از کمپین تبلیغاتی باشد از جمله موسیقی، کارهای هنری، تصاویر و … همه باید همان‌گونه باشد که در استراتژی تبلیغاتی تصمیم‌گیری شده است. اینکه در تبلیغات در پلتفرم‌های مختلف بتوانید پیوستگی و همبستگی داشته باشید اصلی حیاتی است. برای انسجام بیشتر از یک شعار، عکس و موسیقی استفاده کنید.

اندازه‌گیری تأثیرات تبلیغات

درنهایت، آخرین قدم ارزیابی و اندازه‌گیری تأثیرات استراتژی تبلیغاتی است. موفقیت‌آمیز بودن یا نبودن تبلیغات بستگی به میزان بازگشت سرمایه‌ی هزینه شده در پیاده‌سازی استراتژی تبلیغاتی دارد. بررسی کنید که آیا به اهدافتان رسیده‌اید یا خیر. به‌عنوان‌مثال اگر افزایش فروش را هدف قرار داده بوده‌اید، ارزیابی کنید گه آیا استراتژی تبلیغاتی شما موفقیت‌آمیز بوده است و یا خیر.

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
📝 مقالات تخصصی بیش از 1000
📮 هدف آموزش بازاریابی پیامکی
📈 ماموریت رونق کسب و کار
⚙️ آموزش +20 ابزار پیامکی