استراتژی محتوا چیست؟ راهنمای عملی تدوین سند استراتژی محتوا
آیا میدانید استراتژی محتوا چیست؟ این روزها کسب و کار آنلاین به صورت چشمگیری پیشرفت کرده است. شایان ذکر است بدانید افراد زیادی محصولات مورد نظر خود را از فروشگاه های اینترنتی خریداری می کنند. به همین دلیل صاحبان مشاغل انلاین به شدت با یکدیگر در رقابت هستند. طبق آخرین گزارش که توسط موسسه بازاریابی محتوا در سال ۲۰۲۱ ارائه شده است فقط ۴۳ درصد از بازاریابان محتوایی از استراتژی محتوا استفاده می کنند. توجه داشته باشید هر وب سایت دارای یک کارشناس بازاریابی محتوا است که نقش به سزایی در افزایش فروش دارد. وظیفه یک کارشناس بازاریابی محتوا تصاحب قلب و ذهن افراد است زیرا در این صورت میتوان نرخ تبدیل مشتری را افزایش داد. اگر اطلاعاتی نسبت به تولید محتوا داشته باشید متوجه خواهید شد تصاحب قلب و ذهن کاربرها کار بسیار سخت است مخصوصاً زمانی که بودجه کمی برای تولید محتوای با کیفیت در نظر گرفته شود.
در ادامه بهتر است ذکر کنیم ما در این مقاله قصد داریم اطلاعات کاملی نسبت به استراتژی محتوا در اختیار شما قرار دهیم و این مسئله را به صورت کامل بررسی خواهیم کرد. برای مثال گام های اساسی برای تهیه سند استراتژی محتوا در این مقاله توضیح داده خواهد شد و سوالاتی که مربوط به سند استراتژی محتوا در ذهن اکثر افراد مطرح میشود را هم پاسخ خواهیم داد. در نتیجه پیشنهاد می کنیم تا پایان مقاله راهنمای عملی تدوین سند استراتژی محتوا با ما در مجله کندو همراه باشید.
استراتژی محتوا چیست
در گام اول بهتر است به سوال استراتژی محتوا چیست؟ پاسخ دهیم تا شما بتوانید در ادامه، مقاله را بهتر درک کنید. شایان ذکر است بدانید افراد صاحب نظر در بخش های مختلف استراتژی محتوا با یکدیگر اتفاق نظر ندارند و هرکدام تعاریف مختلفی از استراتژی را مطرح کرده اند. برای مثال مایکل پورتر که به پدر علم استراتژی معروف است نظریه ای جالب در مورد سند استراتژی محتوا ارائه کرده است. وی معتقد است استراتژی محتوا به این معناست (محتوایی که دیگران تولید کرده آن را با تعداد کاراکتر کمتر اما کیفیت بیشتر باید تولید کرد، در این صورت کاری صورت می پذیرد که هیچ کس نمی تواند به هیچ وجه آن را انجام دهد) در ادامه باید ذکر کنیم به برنامه ریزی برای تولید، مدیریت و توزیع محتوای مفید و کاربردی استراتژی محتوا گفته می شود.
در ادامه بهتر است بدانید بسیاری از افراد بعد از راه اندازی وب سایت بر این باور هستند که استراتژی محتوا اهمیت زیادی ندارد اما باید نکته مهم این است تمامی کسب و کارها با تولید محتوا میزان آگاهی کاربر خود از محصول مورد نظر را افزایش می دهند که این مسئله میتواند نهایتاً به درآمد بیشتر منجر گردد. آیا میدانید در صورت نداشتن استراتژی محتوا چه اتفاقی رخ می دهد؟ در صورت نداشتن استراتژی محتوا شما به هیچ وجه نتیجه مطلوب را دریافت نخواهید کرد. در واقع مانند یک پرنده ای هستید که با چشمان بسته پرواز می کند در نتیجه میتوان به این استنباط رسید وجود استراتژی محتوا درآمد کسب و کار شما تاثیر مستقیم دارد.
تدوین سند استراتژی محتوا
در این بخش از محتوا مقاله تصمیم داریم به سراغ بررسی تدوین استراتژی محتوا برویم. برای تدوین استراتژی محتوا باید 6 سوال را از خود بپرسید و به آن ها پاسخ دهید. در واقع 6 سوال (محتوای شما را چه کسی میخواند، پاسخگوی کدام نیاز مخاطب خود هستید، چه چیزی شما را منحصر به فرد میکند، روی چه قالب محتوایی میبایست تمرکز کنید، محتوایتان قرار است از چه کانالهایی منتشر شوند و تهیه و انتشار محتوای خود را چطور مدیریت خواهید کرد) میتواند به شما کمک کند تا یک محتوا کاربر پسند و با کیفیت تولید نمایید. در ادامه این سوال را مورد بررسی قرار خواهیم داد تا مسیر طراحی استراتژی محتوا برای شما هموار شود.
محتوای شما را چه کسی میخواند
یکی از مهمترین سوالاتی که برای تدوین سند استراتژی محتوا باید از خود بپرسید این است که محتوای شما را چه کسی می خواند. در این صورت شما می توانید مخاطب هدف خود را مشخص کنید. این نکته را در نظر داشته باشید استراتژی محتوا زمانی می تواند تاثیر بسیار زیادی بر روی کسب و کار آنلاین شما بگذرد که شما پرسونا مشتری خود را طراحی کرده باشید. در واقع شما با شناسایی سلیقه مخاطبان خود و استفاده از قالب های محتوایی قوی می توانید تعامل بیشتری با مخاطبین خود داشته باشید. این مسئله در رشد کسب و کار شما به صورت چشمگیر تاثیر می گذارد.
محتوای شما پاسخگوی کدام نیاز مخاطب است
زمانی که شما تولید یک محتوا را آغاز می کنید باید این سوال را از خود بپرسید محتوایی که قصد تولید آن را دارید کدام نیاز مخاطب را برطرف میکند. این نکته را در نظر داشته باشید تنها مخاطبانی در صفحه شما باقی می مانند که به سوال خود دست پیدا کنند و نیازشان مرتفع شود. به همین دلیل شناسایی نیاز مخاطب بسیار مهم است.
چه چیزی شما را متمایز میکند
همیشه سعی کنید محتوایی تولید کنید که شما را از سایر رقبا متمایز کند در این صورت اکثر افراد به دنبال مطالب شما خواهد بود. در بسیاری از مواقع شاهد این بوده ایم مخاطبان موضوع مورد نظر خود را در گوگل جستجو نمی کنند. برای رفع نیاز خود به صورت مستقیم به وب سایتی که نسبت به مابقی سایت ها آن را متمایز می دانند وارد می شوند. زمانی که بتوانید مخاطبان را قانع کنید نسبت به رقبا خود قوی تر هستید میتوانید فروش سایت خود را به شدت افزایش دهید.
روی چه قالب محتوایی میبایست تمرکز کنید
بسیاری از افراد نمی دانند کدام قالب محتوایی برای آن ها مناسب است و همین مساله باعث موجب میگردد تا نتوانند از محتوا که تولید کرده اند بازخورد مناسب دریافت کنند. شاید بهتر باشد انتخاب درست قالب محتوا را با ذکر یک مثال تشریح کنیم، در اکثر مواقع شاهد این مسئله بوده ایم که بسیاری از افراد طریقه بستن درست و صحیح کراوات را بلد نیستند و برای دستیابی به آموزش بستن کراوات به سراغ گوگل می روند. مشکل دقیقا در همین قسمت است زیرا برخی سایت ها آموزش بستن کراوات را با استفاده از متن و تصویر توضیح داده اند در صورتی که قالب محتوایی برای آموزش دادن بستن کراوات باید ویدیویی باشد. مشکل انتخاب نادرست قالب محتوا میتواند باعث خروج سریع کاربر از وب سایت شما شود که این مسئله را گوگل تشخیص میدهد و جایگاه محتوای شما را در نتایج جستجو تغییر خواهد کرد.
محتوایتان قرار است از چه کانالهایی منتشر شوند؟
امکان استفاده از قالب محتوایی متنوعی برای شما وجود دارد. این نکته را در نظر داشته باشید به هیچ وجه نباید از شبکه های اجتماعی غافل شوید و در هر شرایط باید مطالبی که در وب سایت یا وبلاگ خود منتشر میکنید را در شبکه های اجتماعی هم باید به اشتراک بگذارید. شایان ذکر است بدانید با تمرکز بر روی شبکه های اجتماعی همچون فیس بوک، توییتر و غیره می توانید بازخورد بهتری را دریافت کنید.
تهیه و انتشار محتوای خود را چطور مدیریت خواهید کرد؟
رمز موفقیت برای رشد دادن یک وب سایت، انتشار منظم محتوا می باشد زیرا گوگل و شبکه های اجتماعی برای اشخاص و وب سایت هایی که به صورت مستمر تولید محتوا می کند ارزش زیادی قائل است. در نتیجه در هنگام تهیه و انتشار محتوا به این موضوع توجه زیادی کنید.
آموزش تهیه سند استراتژی محتوا
در این بخش از استراتژی محتوا چیست تصمیم دارید به آموزش تهیه سند استراتژی محتوا بپردازیم. برای این کار شما باید با 8 گام (تعیین کردن اهداف، شناسایی پرسونای مشتری، تعیین بودجه مناسب برای تولید محتوا، شناسایی رقبا، مشخص کردن تم محتوا، استفاده از طوفان فکری برای رسیدن به ایده های جذاب، مشخص کردن نوع محتوا، مدیریت و انتشار محتوا) به صورت کامل اشنا شوید که ما در این مقاله هر کدام از این موارد را به صورت مجزا مورد بررسی قرار خواهیم داد.
تعیین کردن اهداف
در ابتدا باید تعیین کنید که هدف شما از تولید محتوا چیست زیرا این مسئله در کسب و کار شما تاثیر بسیار زیادی دارد. قبل از شروع به کار باید یک برنامهریزی دقیق انجام دهید و چشم اندازه طولانی مدت برای کسب و کار خود در نظر بگیرید تا در ادامه کار با چالش مواجه نشوید. بسیاری از افراد بدون استراتژی تولید محتوا می کنند و این مسئله موجب می شود درآمد آنها به مرور زمان کاهش پیدا کند. اگر نمی دانید برای ایجاد یک هدف از چه مدلی استفاده کنید بهتر است ذکر کنیم برای ایجاد یک هدف درست پیشنهاد می شود از مدل SMARTER استفاده نمایید.
شناسایی پرسونای مشتری
شناسایی پرسونای مشتری از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. این مسئله میتواند به شما کمک کند تا یک محتوای ارزشمند تولید کنید. همانطور که میدانید بسیاری از کسب و کارها با مشکل افزایش نرخ پرش کاربر مواجه هستند زیرا مقالاتی که تولید کردهاند کاربر را بخ خود جذب نمی کند. در واقع اگر شما بتوانید کاربر خود را بشناسید به راحتی می توانید محتوای مختص به پرسونای مشتری خود را تولید کنید. در این صورت مشتریان شما از مطالعه کردن محتوای شما لذت می برند. این مسئله میتواند باعث چند برابر شدن فروش محصولات شما شود.
تعیین بودجه مناسب برای تولید محتوا
همانطور که می دانید محتوا پادشاه است در نتیجه اگر قصد دارید از محتوا به عنوان ستون های کسب و کار خود استفاده کنید باید بودجه قابل توجه و دقیقی به آن اختصاص دهید. توجه داشته باشید شیوه های زیادی برای اختصاص دادن بودجه به محتوا وجود دارد اما ما در این بخش از مقاله تصمیم داریم دو راهکار را به شما ارائه کنیم. در شیوه اول می توانید یک رقم خاص برای سرمایه گذاری اولیه در نظر بگیرید، درآمد یا سود خود را برای سالهای بعد کنار بگذارید. در شیوه دوم تدوین بودجه به صورت سالانه است که می توانید آن را به مدیریت پیشنهاد دهید.
شناسایی رقبا
یکی از مهمترین مواردی که باید انجام دهید شناسایی محتوا است زیرا در این صورت می توانید در زمان و هزینه صرفه جویی کنید. در گام اول رقبای تجاری خود را بررسی کنید تا متوجه شوید چه محصولاتی در حال رقابت با محصول شما هستند زیرا این مسئله به طور مستقیم بر روی درآمد شما تاثیر می گذارد. در ادامه باید به سراغ رقبا محتوایی خود بروید.
تم محتوای خود را مشخص کنید
شاید کلمه تم محتوا کمی شما را گمراه کند اما این موضوع بسیار ساده است. شما باید موضوع کاری خود را مشخص کنید. برای مثال اگر در حوزه ارسال پیامک انبوه فعالیت می کنید نباید مطالبی را در حوزه فروش لوازم خانگی در سایت خود منتشر کنید. زیرا با انجام این کار تم سایت را رعایت نکرده اید و گوگل هم به آن صفحه غیر مرتبط که منتشر کرده اید رتبه خوبی نمی دهد.
استفاده از طوفان فکری برای رسیدن به ایده های جذاب
پیشنهاد می کنیم با استفاده از طوفان فکری برای تولید محتوا به ایده های جذاب برسید. برای این کار می توانید از ابزارهایی همچون Hubspot’s Website Grader ،BlogAbout ،HubSpot’s Blog Ideas Generator ،Feedly ،Buzzsumo ،Blog Post Headline Analyzer استفاده کنید.
مشخص کردن نوع محتوا
یکی از مهمترین مسائلی که باید به آن توجه کنیم مشخص کردن نوع محتوا است. این نکته را در نظر بگیرید که قصد دارید کدام یک از نوع محتوا (وبلاگ، کتاب الکترونیکی، مطالعه موردی، موشنگرافیک، اینفوگرافیک، ویدئو و پادکست) را تولید کنید. در برخی از مواقع نیاز است ترکیبی از چند نوع محتوا استفاده کنید تا نتیجه مساعد بگیرید.
مدیریت و انتشار محتوا
برای انتشار و مدیریت محتوا باید از تقویم محتوا استفاده کنید تا بتوانید در مورد مقرر به صورت منظم اتاق خود را در وب سایت و شبکه های اجتماعی منتشر نمایید.
سخن آخر
در این محتوا تمام تلاش خود را کردیم تا به صورت کامل به سوال استراتژی محتوا چیست؟ پاسخ دهیم. در حال حاضر شما می دانید تدوین سند استراتژی محتوا به چه صورت انجام می شود. حتی نسبت به تهیه سند استراتژی محتوا هم اطلاعات خوبی دارید. امیدواریم بعد از محتویات موجود در این مقاله و استفاده از راهنمای عملی تدوین سند استراتژی محتوا بتوانید بهترین استراتژی را برای کسب و کار خود طراحی کنید.