علت عدم تاثیرگذاری پیامکهای تبلیغاتی در برخی مشاغل چیست؟
یکی از دلایلی که ارسال پیامکهای تبلیغاتی در برخی مشاغل با شکست مواجه میشود این است که صاحبان آن مشاغل به استراتژی پیامکهای تبلیغاتی به چشم همان روشهای قدیمی، چاپی یا ایمیلی نگاه میکنند. این امر منجر میشود بازخورد خوبی در ارسال پیامکهای تبلیغاتی نداشته باشند و شکست بخورند.
بازاریابی پیامکی چیست
SMS یا همان پیامک مخفف عبارت Short Message Service است و در واقع به پیام متنی گفتی میشود که از طریق تلفن همراه به سایر خطوط تلفن همراه ارسال میگردد. این متن میتواند شامل 160 کاراکتر باشد. با توجه به استفاده روز افزون مردم در جهان از انواع تلفنهای هوشمند، ارسال پیامکهای متنی تبلیغاتی تبدیل به یکی از روشها بزرگ بازاریابی در کل جهان شده است که بازخورد بسیار خوبی هم از سوی صاحبان مشاغل و هم از سوی کاربران داشته است.
اما همیشه در هر کار اجرایی چالشهایی وجود دارد. آمارهایی از سراسر جهان وجود دارد که نشان میدهد برخی از استراتژیهای بازاریابی پیامکی نیز در برخی موارد با شکست مواجه شده است که در ادامه به برخی از این موارد خواهیم پرداخت.
علت عدم تاثیرگذاری پیامکهای تبلیغاتی در برخی مشاغل چیست؟
بازاریابی پیامکی از آن دسته روشهایی است که در ابتدا به صورت دهان به دهان در بین صاحبان مشاغل و کسب کارها معروف شد، همه از بازخورد خوب آن سخن میگفتن و افراد را ترغیب به استفاده از این راهکار میکردند. با همهگیر شدن این فرآیند، استراتژیها و دستورالعملهایی به وجود آمد که ابتدا شامل یکسری قوانین مربوط به هر کشور و سپس مواردی مثل تعداد کاراکتر، نوع تبلیغ، زمان ارسال، هزینه و… بود. با این وجود برخی از مشاغل در این فرآیند بازخورد خوبی نداشتند و دیگر تمایلی به استفاده از این روش در تبلیغ محصولات یا خدمات خود نداشتند.
1. مشتری از محتوای تبلیغات شما سر در نمیآورد.
یکی از این مواردی که میتواند محصول یا برند شما را در ذهن مخاطب ماندگار کند، شخصی سازی برند یا محصولات شما است، هرچقدر سعی کنید حس صمیمیت بیشتری را در مخاطب ایجاد کنید او بیشتر به خرید از شما تمایل نشان میدهد. حال زمانی را در نظر بگیرید که مخاطبان با پیامکی مواجه شوند که متوجه متن ارسالی، قصد و نیت شرکت یا سازمان تبلیغ کننده نشوند، دیگر تمایلی به خواندن پیامک نداشته و به محض دیدن مجدد شماره یا اسم شرکت شما، آنرا پاک میکند. حتی اگر یک مرتبه هم پیامک نامفهوم ارسال کرده باشید و در دفعات بعد استراتژی خود را تغییر داده باشید، بازهم مشترکین استقبال نخواهند کرد.
2. پیشنهاد ویژهای برای مخاطب ندارید.
وقتی شما تصمیم میگیرید در کسب و کار خود از تبلیغات پیامکی استفاده کنید باید در کمپین خود مشخص کنید که برای مخاطب چه پیشنهاد ویژهای دارید. این پیشنهاد باید آنقدر جذاب باشد که مشتری پیامک شما را برای دوستان و خانوادهی خود ارسال کند؛ اما وقتی مخاطب پیامک شما را باز کند و متوجه شود پیشنهاد شما خیلی هیجان انگیز نیست دیگر به تبلیغات شما علاقهای نشان نمیدهد و دیگر منتظر پیامکها پیشنهادات ویژهی شما نیست.
3. شبکههای اجتماعی، وب سایتها، بیلبوردها را در نظر نمیگیرید.
استفاده از پیامکهای تبلیغاتی یکی از چند کانال ارتباطی شما با مخاطبان است، باید کاری کنید که مشتریان در هر فروشگاه، وب سایت یا پلتفرمی وارد میشوند تبلیغات شما و محصولات شما را ببینند. اما اگر شما فقط در یک متن پیامکی ساده بدون هیچ تیتر و محتوای جذابی، فقط نام برند یا محصول خود را برای مشتریان ارسال کنید، مشتری با محصولات یا خدمات شما آشنا نمیشود و هیچ تمایلی به خرید از شما ندارد. در انجام موفق این امر باید یک لیست تهیه کنید، لیستی که در آن اولویتهای معرفی محصولات شما در آن مشخص باشد، سپس با یک عنوان و تیتر جذاب به ترتیب به معرفی آنها به صورت همهگیر بپردازید. در این صورت مشتریان هر کجا که وارد میشوند نام برند و محصولات شما را میبینند.
4. برنامهی ویژه ندارید.
انجام و برگزاری یک فراخوان برای مشتریان، مستلزم یک برنامه ریزی دقیق و درست است. در نظر بگیرید، در تبلیغات پیامکی خود، مژدهی یک افتتاحیهی عالی، برگزاری یک ویژه برنامه، قرعهکشی یا تخفیفات بسیار عالی را برای مشتریان خود ارسال کردهاید؛ اما در اثر نداشتن برنامهریزی درست، مراسم یا برگزار نمیشود، یا با کیفیت مناسبی که مشتریان انتظار آنرا داشتهاند برگزار نشده است و یا حتی میزان تخفیفاتی که شما آنرا تبلیغ کردهاید واقعیت نداشته است. در این شرایط از مشتریان انتظار نداشته باشید مجدد به شما و کسب و کارتان اعتماد کنند.
5. وب سایت رسمی برای کسب و کار خود ندارید.
در راه اندازی سرویس تبلیغاتی پیامکی، از وب سایت خود غافل نشوید، امروزه به دلیل داشتن تلفنهای همراه هوشمند، همهی افراد به دنبال خواستههای خود در وب سایتها هستند، اگر همراه پیامک تبلیغاتی خود لینک وب سایت خود را ارسال نکنید و یا اگر مخاطب نتواند در موتورهای جستوجوگر با وب سایت، شما را پیدا کند، دیگرتمایلی به دنبال کردن پیامکهای تبلیغاتی شما و محصولاتتان نخواهد داشت.