آینده پیامرسانی تلفن همراه با RCS
ارسال و دریافت پیامک به یکی از ضروریات زندگی هر فردی تبدیل شده است و اپلیکیشنهای پیامرسان متعددی مثل واتساپ و تلگرام و… وجود دارند که کاربران از آنها استفاده میکنند. این قابلیت در حال حاضر در گوشیهای اپل به نام iMessage وجود دارد و برای گوشیهایی با سیستمعامل اندروید نیز RCS به عنوان یک استاندارد جدید برای ارسال و دریافت پیامک معرفی شده است. RCS مخفف عبارت سرویس ارتباطات کامل یا (Rich Communication Services) بوده که به نوعی میتوان گفت نسخهی جدیدی از ارسال پیامک در گوشیهای اندرویدی است که کاربران میتوانند به راحتی جهت ارسال ویدئوها، فایلها، عکسها و سایر قابلیتهای یک نرمافزار پیامرسان را داشته باشد. به این شرط که علاوهبر پشتیبانی گوشیهای هوشمند اپراتورهای مخابراتی هر کشور میز باید با این استاندارد همگام شده تا کاربران بتوانند از آن استفاده کنند. و زمانی که یک کاربر از RCS پیامی را ارسال کند و در طرف دیگر استاندارد RCS را نداشته باشد، پیامک به صورت عادی به اینباکس او ارسال میشود.
پیامک در سراسر دنیا از محبوبیت بسیار زیادی برخوردار است. این امر را میتوان در استقبال کاربران از انواع اپلیکیشنها و نرمافزارهای پیامرسان مثل واتساپ، تلگرام و… است، همچنین پیش از این قابلیت پیام رسانی اینترنتی به نام iMessage در گوشیهای آیفون با سیستم عامل IOS امکانپذیر بوده است. با این حال RCS نیز به عنوان یک استاندارد که در حال حاضر برای گوشیهای اندرویدی امکان پذیر است. اما لازم است که گفته شود برای استفاده کاربران از RCS علاوهبر پشتیبانی گوشیهای تلفنهای همراه هوشمند، اپراتورهای مخابراتی هر کشور نیز باید با این استاندارد همکاری و آنرا پشتیبانی کنند تا کاربران بتوانند از آن استفاده کنند.
البته تعدادی از اپراتورها، سازندگان و توسعهدهندگان سیستمهای عامل که از این استاندارد جهانی پشتیبانی میکنند، رو به افزایش است و در حال حاضرحدود 55 اپراتور مخابراتی و حدود 11سازنده تجهیزات و ارائهدهندگان مختلف سیستمعاملها با یکدیگر در حال همکاری هستند تا RSC را عملیاتی کنند. البته به غیر از شرکت اپل و همچنین طبق آخرین فهرست وبسایت GSMA، اپراتورهای بزرگ و جهانی مثل: Verizon AT&T ،T-Mobile ،Sprint وGoogle Fi به چشم میخورد، اما برای پوشش کلی و جهانی باید کلیه استانداردها طبق خواسته کاربران پشتیبانی شوند، و در حال حاضر اپراتورهای داخلی از این استادندارد پشتیبانی نمیکنند و چنین قابلیتی در ایران در حال حاضر قابل استفاده نیست.
گوگل چه نقشی در آینده RCS دارد؟
گوگل با تولید یک استاندارد جدید با نام Chat که بر مبنای استانداردRCS ساخته شده است که دقیقا یک پیامرسان متنی است، بسیار تلاش میکند تا بتواند اپراتورها و همچنین تولیدکنندههای تجهیزات مخابراتی را راضی به پشتیبانی از این استاندارد کند و در واقع این تلاش گوگل تنها برای رفع مشکل گوگل چت خود است که با استاندارد RCS به راحتی رفع میشود و کاربران میتوانند به راحتی از تمام قابلیتهای چت گوگل به راحتی استفاده کنند. و در واقع ایده اصلی این خواهد بود که به جای استفاده از برنامههای پیامرسان متفاوت با قابلیتهای متعدد، کاربران تنها از یک برنامه پیامرسانی قوی بتوانند استفاده کنند. اما اینکه دقیقا از چه زمانی Chat برای کاربران در سراسر دنیا قابل دسترس خواهد بود، نامعلوم است.
کلام پایانی
محبوبیت بسیار زیاد ارسال پیامک در میان کاربران باعث شده است تا شرکتها و کمپانیهای بزرگ همواره به فکر قابلیتها کاربردهای جدیدی باشند تا کاربران بتوانند در سریعترین زمان ممکن و با کیفیت بسیار عالی به تبادل اطلاعات موارد مورد نیاز خود بپردازند، در واقع ارسال و دریافت برخی ویدئوها، عکسها، اطلاعات و… دغدغهی بسیاری از کاربران شده است که نرمافزارهای و اپلیکیشنهای پیامرسان توانستهاند به راحتی پاسخ نیاز مخاطبان خود را بدهند. این قابلیت با عنوان iMessage پیشتر در گوشیهای شرکت آیفون با سیستم عامل IOS امکانپذیر بود و در حال حاضر استاندارد RCS چنین امکانی را برای سیستمعاملهای اندروید و همچنین تکمیل iMessage را فراهم آورده است، با این تفاوت که برای قابل دسترس بودن این سرویس باید علاوهبر پشتیبانی گوشیها و سیستمعامل آنها اپراتورهای آن کشور نیز از این سرویس پشتیبانی کنند. اما با توجه به تلاشهای بسیار زیاد گوگل در جهت معرفی سرویس RCS میتوان پیشبینی کرد که به زودی این قابلیت در سراسر جهان و در سطح گسترده قابل استفاده باشد. اما لازم به ذکر است که هنوز خبری از پشتیبانی اپراتورهای داخلی ایران از این سرویس و استاندارد نیست.