آشنایی با برخی از روش های کلاهبرداری پیامکی
پیشرفت تکنولوژی و گسترش استفاده از ابزارهای ارتباطی مثل تلفن همراه، بسیاری از مشکلات ارتباطی جامعه را کاهش داد. اما همزمان با تحول ابزارهای ارتباطی، جامعه با چالشهای دیگری در خصوص استفاده از این ابزارها روبرو شد. امروزه با گسترش دسترسی و استفاده از تلفن همراه، با تحول نحوه ارتکاب جرم و کلاهبرداری مواجه هستیم. کلاهبرداری اس ام اسی، یکی از روشهای رایج کلاهبرداری است که این روزها بیش از پیش گسترش یافته است. در ادامه قصد داریم برخی از روش های کلاهبرداری پیامکی را به شما عزیزان معرفی کنیم.
برخی از روش های کلاهبرداری پیامکی
در حالی که تعداد کلاهبرداریهای پیامکی روز به روز در حال افزایش است، احتمالا شما هم با پیامکهای کلاهبرداری مواجه شدهاید. اگر شما هم یک پیامک از طرف کلاهبرداران دریافت کرده باشید، حتما متوجه خواهید شد که این پیامکها به گونهای طبیعی جلوه میکنند که کمتر کسی به آنها شک میکند. تا کنون افراد زیادی در دام این کلاهبرداران افتاده و سرمایه میلیونی خود را از دست دادهاند. در ادامه بیشتر با این نوع کلاهبرداری و انواع آن آشنا میشوید.
کلاهبرداری پیامکی چیست؟
کلاهبرداری پیامکی یکی از انواع روشهای کلاهبرداری است که با هدف سودجویی مالی از کاربران انجام میشود. در این روش کلاهبرداران با ارسال پیامکهای جذاب، مخاطبانشان را با روشهای مختلف فریب میدهند، تا از آنها پول دریافت کنند. از آنجایی که تعداد این افراد زیاد بوده و روز به روز در حال افزایش است، امکان ثبت و رسیدگی به شکایات به طور کامل وجود ندارد. از این رو پلیس فتا در وبسایت خود، با آموزش تشخیص روشهای مختلف کلاهبرداری، سعی در افزایش آگاهی مردم دارد. اما در ادامه برخی از روش های کلاهبرداری پیامکی را به شما معرفی میکنیم؛ تا در مواجهه با این پیامها هوشمندانه عمل کنید.
برخی از روش های کلاهبرداری پیامکی
1- کلاهبرداری پیامکی با عنوان ثبتنام در همایش
یکی از روشهای کلاهبرداری پیامکی که امروزه رایج شده است، ارسال پیامکی با عنوان ثبتنام در همایش است. در این پیامک کد تخفیف برای مخاطب لحاظ شده و لینکی برای ورود به درگاه پرداخت وجود دارد. این کلاهبرداری در بهترین حالت تنها باعث از دست رفتن هزینه پرداختی میشود. اما اگر کلاهبرداران از صفحه فیشینگ برای درگاه پرداخت استفاده کرده باشند، ممکن است تمامی موجودی حساب شما را برداشت کنند.
2- کلاهبرداری پیامکی با عنوان برنده شدن جایزه
پیامک برنده شدن در مسابقات ممکن است در نگاه اول جذاب به نظر بیایند، اما اگر در متن پیامک به مسابقهای اشاره شده باشد که در آن شرکت نکرده باشید، باید حواس خود را جمع کنید. در برخی از این پیامکها مخاطب با کلیک بر روی لینک اس ام اس شده، به صفحه ثبت اطلاعات راهنمایی میشود که باید اطلاعات حساب خود را به آن وارد کند تا جایزه به آن حساب واریز شود. این صفحات معمولا از نوع فیشینگ بوده و برای شما مشکل ساز خواهند شد.
3- کلاهبرداری با واریز پول به حساب
در این نوع از روشهای کلاهبرداری پیامکی با دو داستان مختلف روبرو هستیم. دسته اول از قربانیان کسانی هستند که یک پیامک واریز از طرف بانک دریافت میکنند. در صورتی که این شماره با شماره سامانه پیامکی بانک متفاوت باشد، حتما باید به بانک اطلاع دهید، زیرا این شرایط به این معنی است که فیشینگ در حساب شما صورت میگیرد و بنابراین شما متهم خواهید بود.
دسته دوم از قربانیان این روش کلاهبرداری پیامکی، کسانی هستند که پول به حساب آنها واریز میشود و چند دقیقه بعد شخصی با آنها تماس میگیرد و ادعا میکند که به اشتباه وجه به حسابشان واریز شده است. در این شرایط شخص تماس گیرنده از قربانی میخواهد تا وجه را به شماره حساب دیگری انتقال دهد. اغلب کلاهبرداران مجازی از این روش برای فرار از پیگرد قانونی استفاده میکنند.
4- کلاهبرداری پیامکی با عنوان پیدا کردن گنج
چندی پیش پیامکی با عنوان پیدا کردن گنج، از طرف یک فرد ناشناس و به صورت انبوه برای مشترکین تلفن همراه ارسال شده بود. در این پیامک کلاهبرداری، شخص ادعا میکند که گنجی پیدا کرده است و از شما درخواست میکند تا برای فروش به او کمک کنید. البته این پیامک نسبت به روشهای دیگر ناشیانه بوده و کمتر کسی پیدا میشود که متوجه حقه آن نشده باشد.
5- کلاهبرداری با پیام جعلی قطع یارانه
یکی از ترفندهای کلاهبرداران پیامکی، ارسال اس ام اس با مضمون قطع یارانه به دارندگان تلفن همراه است. در این پیامک که متن آن به پیامکهای اداری شبیه است، از مخاطب خواسته میشود تا برای درخواست بازبینی قطع یارانه بر روی لینک کلیک کنند. پس از آن، کاربر به یک صفحه وبسایت جعلی راهنمایی میشود و اطلاعات شخصی و حساب بانکی خود را در آن وارد میکند.
6- کلاهبرداری از طریق پیامک جعلی سامانه ثنا
در این نوع از کلاهبرداری پیامکی، شخص کلاهبردار پیامکی با محتوای ابلاغیه، ثبت شکایت و …، از مخاطبان میخواهد تا هزینه ابلاغیه را در وبسایت پرداخت کنند. در صورتی که شخص بر روی لینک کلیک کند و اطلاعات حساب را در وبسایت فیشینگ وارد کند، کلاهبرداران به حساب شخص دسترسی پیدا میکنند.
7- کلاهبرداری پیامکی با عنوان خلافی خودرو
یکی دیگر از کلاهبرداریهای اس ام اسی، ارسال پیامکی با عنوان بخشیده شدن جرایم رانندگی است. در متن پیامک به مخاطب پیشنهاد میشود که در صورتی که طی 24 ساعت آینده، 50 درصد از خلافی خود را پرداخت نمایند، تمامی جرایم آنها بخشوده میشود. در اینجا نیز همانند موارد قبلی ذکر شده، با وارد کردن اطلاعات حساب در وبسایتی که لینک آن در پیامک ارسال شده است، اطلاعات شما در اختیار کلاهبرداران قرار میگیرد.
چگونه پیامک های مشکوک به کلاهبرداری را تشخیص دهیم؟
اغلب پیامهای تبلیغاتی که متن جذاب و اغواکننده دارند و در غالب طرحهای مختلفی به افراد ارسال میشوند، مشکوک به کلاهبرداری هستند. این کلاهبرداران اکثرا به روشهای مختلف پیامک های کلاهبرداری را به صورت انبوه برای مخاطبان هدف خود ارسال میکنند. از آنجایی که بسیاری از شرکتها از پنلهای پیامکی استفاده میکنند، در صورتی که بخواهید پیامک تبلیغاتی و کلاهبرداری را از یکدیگر تشخیص دهید؛ میتوانید شمارهای که با آن برای شما پیامک ارسال شده است را، در گوگل جستجو کنید تا اسم شرکت را بررسی کنید.
نتیجهگیری
به انتهای مقاله آشنایی با برخی از روش های کلاهبرداری پیامکی رسیدیم. ممنون که تا انتها با کندو همراه بودید. امیدواریم موارد گفته شده در این مقاله به شما در تشخیص پیامک واقعی و کلاهبرداری کمک کرده باشد. اگر شما هم با پیامکهای قلابی و کلاهبرداری برخورد کردهاید، تجربه خود در این زمینه را در بخش دیدگاهها بنویسید تا سایر کاربران نیز از تجربیات شما استفاده کنند.