ارسال پیامک تبلیغاتی چه تاثیری در بازاریابی B2B و B2C دارد؟
در دنیایی که اگر نگوییم همه، بلکه بیشتر بزرگسالان از گوشیهای هوشمند استفاده میکنند، در این میان استفاده نکردن از بازاریابی پیامکی که یکی از موثرترین ابزار برای رساندن تبلیغات شما به مشتریان شماست، قطعا اشتباه خواهد بود. چرا باید امیدوار باشید که مخاطبان هدف شما به طور اتفاقی تبلیغات شما را ببینند در حالی که میتوانید دقیقاً همان چیزی را که میخواهید مشاهده کنند، مستقیماً به تلفنهای هوشمندشان پیامک کنید؟ بنابراین، اگر کسب و کار شما به دنبال شروع بازاریابی پیامکی، بازاریابی پیامکی، اجرای کمپین های بازاریابی پیامکی و بهرهمندی از مزایای اتوماسیون بازاریابی پیامکی است، این مقاله تمام آنچه را که برای توسعه استراتژی بازاریابی پیامکی خود نیاز دارید در اختیار شما قرار میدهد.
ارسال پیامک تبلیغاتی چه تاثیری در بازاریابی B2B و B2C دارد
اگر در دنیای بازاریابی دیجیتال فعالیت میکنید، حتماً با انواع کسب و کار B2B و B2C آشنا هستید. با این حال ممکن است با استراتژیهای بازاریابی B2B و B2C آشنایی نداشته باشید. بیشتر اوقات، بازاریابی business-to-business) B2B ) بر تصمیمات خرید مبتنی بر فرآیند منطقی تمرکز میکند، در حالی که بازاریابی ( business-to-consumer) B2C بر تصمیمات خرید مبتنی بر احساسات متمرکز است.
در این میان ارسال پیامکهای تبلیغاتی در این حوزه، بیتاثیر نخواهد بود، در این مقاله قصد داریم به تاثیر پیامک مارکتینگ در بازاریابی B2B وB2c بپردازیم. اما پیش از آن لازم است کمی در مورد این دو حوزه و تفاوتهای آن صحبت کنیم.
بازاریابی B2B و B2C چیست و چه تفاوتی با یکدیگر دارند
همانطور که از نام آنها پیداست، بازاریابی کسب و کار B2B به تجارت بازاریابی محصولات یا خدمات به سایر مشاغل و سازمانها اشاره دارد و چندین تمایز کلیدی با بازاریابی B2C دارد که در این بازاریابی به سمت مصرف کنندگان است. در یک مفهوم گسترده، محتوای بازاریابی B2B نسبت به B2C کاربردیتر و سادهتر است. و علت آن این است که تصمیمات خرید تجاری، در مقایسه با تصمیمات مصرف کنندگان، بیشتر بر اساس تأثیر بر درآمد پایین است. این گفته بدان معناست که بازگشت سرمایه (ROI) به ندرت برای افراد در خریدهای روزمره مورد توجه قرار میگیرد، حداقل به لحاظ پولی، اما تمرکز اصلی برای تصمیم گیرندگان شرکتی بر نرخ بازگشت سرمایه بوده و برای آنها بسیار حائز اهمیت است.
بازاریابی B2B برای چه کسانی مناسب است
هر شرکتی که به شرکتها یا سازمانهای دیگر محصولات و خدمات خود را بفروشد از مدل بازاریابی B2B استفاده کرده است. این فروش محصول و خدمات میتواند اشتراک نرم افزار، راه حل های امنیتی، ابزارها، لوازم جانبی، لوازم اداری و سایر موارد دیگر باشد. بسیاری از سازمانها و شرکتها از هر دو مدل بازاریابی B2B و B2C استفاده میکنند. اما هدف از کمپینهای بازاریابی B2B برای هر فرد یا افراد دارای کنترل یا تأثیر بر تصمیمات خرید است که این امر میتواند شامل طیف گستردهای از عناوین و عملکردها را در بر گیرد، از کاربران نهایی سطح ابتدایی گرفته تا شرکتها و سازمانهای بزرگ.
ایجاد یک استراتژی بازاریابی B2B قابل رقابت در دنیای بازاریابی کنونی نیاز به توجه زیاد دارد. ایجاد یک استراتژی B2B که نتایج خوبی را ارائه دهد، نیازمند برنامه ریزی، اجرا و مدیریت متفکرانه است.
نحوه ارسال پیامک تبلیغاتی در روش B2B چگونه است
برندها و صاحبان کسبوکارها تمام تلاش خود را میکنند تا پیام خود را به گوش مخاطبان برسانند و محصولات یا خدمات خود را به مشتریان عرضه کنند. متأسفانه، گاهی بازاریابی پیامکی معمولاً نادیده گرفته میشود، به ویژه در بخش B2B که برخلاف تصورات رایجی که صاحبان مشاغل فکر میکنند پیامهای بازاریابی و تبلیغاتی فقط در حوزهی B2C کاربرد دارند. اما بازاریابی پیامکی B2B میتواند با استفاده از یک استراتژی بازاریابی موثر برای کمک به پرورش مشتریان بالقوه در قیف فروش بسیار کاربردی و موثر باشد.
شاید دلیل اصلی اینکه بسیاری از صاحبان مشاغل در مورد پیامکهای تبلیغاتی به عنوان یک تاکتیک در بازاریابی B2B متقاعد نمیشوند، ریشه در ماهیت مشاغل B2B دارد. تکنیک B2B بر بازاریابی و فروش محصولات و خدمات به سایر شرکتها و مشاغل تمرکز دارد، نه برای هدایت مصرف کنندگان معمولی. بنابراین صاحبان مشاغل احساس میکنند که رویکرد و محتوای مورد استفاده در بازاریابی پیامکی در این مدل از بازاریابی برای آنها طراحی نشده است.
پیام تبلیغاتی B2C در مقایسه B2B چگونه است
اگرچه در هر دو تکنیک بازاریابی از پیامهای متنی برای رسیدن به مشتریان خود استفاده میکنند، اما پیامکهای بازاریابی B2B با B2C متفاوت است و به طور خاص، تفاوت قابل توجهی در تاکتیک بازاریابی B2B و B2C، در تولید محتوا و ارسال وجود دارد.
از آنجایی که در بازاریابیهای پیامکی باید رویکرد شخصیتری را با کسب و کارها خود و مشتریان اتخاذ کنید، هدف بازاریابی پیامکی B2B این است که با توصیه در مورد خدمات و محصولات خود مخاطبان را ترغیب به خرید کنند. همانطور که پیش از این گفته شد، افرادی که نماینده کسب و کارها هستند تمایلی به خریدهای هیجانی ندارند. این بدان معناست که پیامهای بیش از حد تجاری کاربردی ندارد و فقط این نوع پیامها برای مشاغلی کاربرد دارد که تمرکزشان بر ساخت برند باشد. در فروش و بازاریابی B2B، بهتر است از رویکرد یک به یک با مشاغل استفاده کنید. بنابراین، برای بازاریابی پیامکی B2B، باید روی پرورش مشتری بالقوه خود از طریق ارائه محتوا تمرکز کنید. از طرف دیگر، در بازاریابی پیامکی B2C، شما میخواهید مخاطبان انبوه را از مزایای محصول خود آگاه کنید. هنگامی که آنها از محصول شما آگاه شدند، آنها را ترغیب کنید تا در نهایت خرید کنند.
با آنکه اهداف بازاریابی B2B و B2C ، ایجاد درآمد برای صاحبان مشاغل است؛ اما روشهای دستیابی به این اهداف برای تعامل بهتر با مخاطبان “هدف” متفاوت است.
نحوه ارسال پیامک تبلیغاتی در روش B2C
بازاریابی پیامکی برای برندها، صاحبان مشاغل و محصولات، برای دستیابی به مشتریان راهی ارائه میدهد که بخشی جدایی ناپذیر از زندگی روزمره افراد است. در دنیای کنونی که هر فردی یک گوشی تلفن همراه هوشمند دارد، تعجبی ندارد که پیامهای متنی و تبلیغاتی B2C در حال افزایش بوده و همچنین باعث افزایش محبوبیت در بین مخاطبان شده است. برای تمایز در ارسال پیامکها برای مشتریان، از چند تکنیک میتوان استفاده کرد:
برای متمایز شدن از پیامهای صوتی استفاده کنید
خیلی از برندهای معتبر در دنیا وجود دارند که گاهی در صورت امکان پیامهای صوتی تبلیغاتی برای مشتریان خود ارسال میکنند و معتقد هستند که پیامهای صوتی بر احساسات و اعتقادات مخاطبان بیشتر تأکید داشته و تاثیر گذارتر هستند.
به صورت قطرهچکانی به مشتریان اطلاعات دهید
متن این قابلیت را دارد که شما بتوانید اطلاعات محصولات خود را کمکم برای مخاطب ارسال کنید و آنها در جهت محصول یا خدمات خود، کنجکاو کنید. روش کار به این صورت است که ابتدا صاحبان محصولات و خدمات سرنخها را بر اساس نوع رویدادی که در حال برنامه ریزی هستند و خدمات مربوطه را انتخاب کرده، سپس یک سری از پیامها را با توجه به رویدادهای خاص را ارسال میکنند. این پیامها به افراد بالقوه آموزش میدهد که چه چیزی را در چه زمانی باید انتخاب و خرید کنند.
در پیام تبلیغاتی خود، ارزش آفرینی کنید
به جای اینکه هر هفته برای مشترکان خود تبلیغات بسیار ساده ارسال کنید، بر بازاریابی “هوشمند” تمرکز کنید. یعنی با ارسال هر پیامک تبلیغاتی از خود بپرسید که آیا ارسال پیامک تبلیغاتی محصولات یا خدمات ما هوشمند هستند یا خیر؟ این هوشمندی شامل فاکتورهای: خاص، قابل اندازه گیری، قابل اجرا، مرتبط و به موقع هستند که شما میتوانید پس از ارسال پیامک تبلیغاتی بازخورد آن را مشاهده کنید.