تفاوت بازاریابی محتوایی با تبلیغات محتوایی
تولید محتوای تبلیغاتی یا همان Content Advertising یکی از مهمترین شاخهی دیجیتال مارکتینگ محسوب میشود که این روزها بسیار کارآمد و پر طرفدار است. اما با این نوع تبلیغ و به طور کل فضای محتوا نویسی چقدر آشنا هستید؟ محتوای خوب چه ویژگیهایی دارد؟ با ما همراه باشید؛ تا در این مقاله مفصل در مورد تبلیغات محتوایی با هم صحبت کنیم.
تبلیغات محتوایی چیست
به فرآیند و روند تولید محتوا با هدف توزیع محتوا در کانالهای تبلیغاتی پولی مانند گوگل ادز، تلگرام، اینستاگرام (اینفلوئنسری) و … گفته میشود. این تعریف سادهای است که میتوان از تبلیغات محتوایی ارائه داد.
هدف اصلی از تبلیغات محتوایی چیست
به طور کلی هدف اصلی تبلیغات محتوایی معرفی برند یا محصولی جهت فروش است. در واقع تبلیغات محتوایی جایگزین روشهای تبلیغاتی سنتی قدیمی مانند تراکت و … است. بهتر است که تبلیغات محتوایی به صورت همسان انجام گیرد. به این معنا که محتوا تولید شود و علاوه بر سایت مرجع، در سایتهای تبلیغاتی دیگر و یا پیجهای اینستاگرامی معروف تبلیغ شود. چرا که در این صورت علاوه بر بازدید در سایت یا پیج شما، بازدید از سایتهای دیگر هم خواهید داشت.
بازاریابی محتوایی با تبلیغات محتوایی چه تفاوتهایی دارند
شاید بتوان تفاوت این دو موضوع را اینگونه بیان کرد:
- در بازاریابی محتوایی کسب و کارها در فالب گزارش، پادکست، مقاله، ویدیو و … اطلاعات مفید و هدفمندی را در فضای اینترنت بارگزاری میکنند و هدف اصلی آنها جلب توجه افراد مختلف برای دنبال کردن آن مجموعه است؛ در حالی که در تبلیغات محتوایی هدف از تولید محتوا جذب مشتری و فروش محصول است.
- بازاریابی محتوایی معمولا در پلتفرمهایی مانند سایت، پیج و … که متعلق به خود مجموعه است بارگزاری میشود. اما محتوای تولید شده جهت تبلیغات محتوایی در سایت و یا پیجهای تبلیغاتی نمایش داده میشوند.
- بازاریابی محتوایی به سئو سایت شما وابسته است. بدین معنا که هر چقدر روی سئو بهتر کار شده باشد، در صفحهی جستجوگر گوگل زودتر نمایش داده میشود. اما در تبلیغات محتوایی تنها موردی که مهم است، هزینه ایست که شما برای تبلیغات قصد خرج کردن دارید.
مزایای تبلیغات محتوایی چیست
حال که پیرامون تبلیغات محتوایی صحبت کردیم، بهتر است که به مزایای آن نیز بپردازیم:
- ترافیک بیشتر در سایتهای میزبان
- برند سازی و معرفی آن
- جذب مشتری مخاطب از سایتها و پلتفرمهای دیگر
- معرفی محصول یا خدمات شما به جامعه آماری بیشتر
- جایگاه بهتر در موتور جستجوگر گوگل
- و… .
انواع تبلیغات محتوایی کدامند
به طور کلی جایگزین مناسبی برای تبلیغات بنری و گوگل ادز هستند. نمونهی این تبلیغات را بارها در سایتهای مختلف دیدهاید. در این قسمت چند روش موفق و کارآمد را جهت تبلیغات محتوایی معرفی خواهیم کرد.
-
رپرتاژ آگهی
رپرتاژ آگهی یکی از بهترین نوع تبلیغات محتوایی است. در واقع بهترین جایگزین جهت تراکت یا بروشور چاپی برای معرفی خدمات و محصول شماست. فقط توجه داشته باشید که در رپورتاژ آگهی قرار نیست که مستقیم به فروش محصول اشاره کنید. شما باید هنر این را داشته باشید که در قالب توضیحات در مورد خدمات یا محصول مورد نظر به صورت نامحسوس اقدام به فروش آن کنید. بهتر است مقالهای بنویسید و در آن به صورت مفصل توصیحاتی ارائه دهید و زیرکانه کلمات کلیدی مورد نظر را به صفحات فروش محصول یا خدمت بک لینک دهید.
-
اینفوگرافی
این عبارت در لغت به معنی چارت، نمودار یا دیاگرام است اما در اصطلاحات محتوایی یا دیجیتال مارکتینگ، اینفوگرافی مربوط به تصاویر و یا بنرهایی است که به صورت تبلیغات کلیکی یا بنری در سایتهای دیگر بارگزاری میشود.
نکات مهمی که در مورد تبلیغات محتوایی باید بدانیم!
- تبلیغات محتوایی بیشتر برای حوزههایی تخصصی کارآمد است که تنها با بازاریابی محتوایی به فروش بالا نرسند.
- برای تبلیغات محتوایی باید هدفی مشخص شود و با توجه به آن برنامه ریزی شود و کمپین تبلیغاتی تعریف شود.
- پس از اتمام تبلیغات محتوایی حتما بررسیهای لازم را بر نتیجهی کمپین انجام دهید. نکات قوت و ضعف تبلیغات خود را پیدا کنید.
- تبلیغات محتوایی در شبکههای اجتماعی به ویژه تلگرام و اینستاگرام یکی از پر سودترین و پر طرفدارترین نوع تبلیغات محتوایی است.
- شاید در نگاه اول هزینه تبلیغات محتوایی کمی زیاد به نظر برسد. اما مطمئن باشید که اگر تبلیغات برنامه ریزی شدهای داشته باشید؛ برای کسب و کار شما بسیار سودآور خواهد بود. به شرطی که هدف خود را به خوبی شناخته باشید و در مورد نوع تبلیغات محتوایی مورد نظر هم اطلاعات کامل و جامع داشته باشید.
سخن آخر
تبلیغات محتوایی یکی از اصلیترین رکن تبلیغات در دنیای مدرن امروزی ما محسوب میشود. برای بهبود وضعیت سایت، دیده شدن در شبکههای مجازی و در آخر فروش محصول و یا کالای خود؛ بهترین راه بهرهمندی از تبلیغات محتوایی است.