این روزها تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی بستری بسیار مهم برای کسب و کارهای کوچک و خانگی شده است. تلگرام و اینستاگرام دو پلتفرم پرطرفدار در فضای مجازی هستند که این روزها اغلب کسب و کارها برای معرفی و افزایش بازدید خود، تبلیغات زیادی در آنها دارند. در این مقاله قصد داریم پیرامون بازاریابی کسب و کارهای کوچک در شبکه‌های اجتماعی با هم صحبت کنیم. لطفا همراه ما باشید.

بازاریابی شبکه‌های اجتماعی

بازاریابی شبکه‌های اجتماعی عبارتند از ایجاد محتوای تصویری، صوتی یا متنی در پلفترم‌های مجازی مانند تلگرام، اینستاگرام، لینکدین و … در راستای معرفی و تبلیغ محصولات یا خدمات ارائه شده توسط کسب و کارهای بزرگ و کوچک.

بازاریابی کسب و کارهای کوچک در شبکه‌های اجتماعی

 

چرا بازاریابی شبکه‌های اجتماعی بسیار مهم است؟

شبکه‌های اجتماعی در تمام گروه‌های سنی طرفداران خاص خود را دارد. شاید برای شما هم جالب باشد، طبق تحقیقات انجام شده 75 درصد از افراد قبل از خرید محصول مورد نظر در شبکه‌های اجتماعی و وب سایت‌ها به دنبال نقد و بررسی و قیمت گیری آن می‌شوند. در ضمن این روزها مردم در هر گروه سنی که باشند به فضای مجازی و سوشال مدیا علاقه‌مند هستند و ساعاتی در روز را در محیط مجازی سپری می‌کنند. پس در حال حاضر تبلیغات و بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی می‌تواند بسیار مفید باشد.

کندو - بهترین برنامه‌ریزهای شبکه‌های اجتماعی

واژه نامه اصطلاحات بازاریابی اجتماعی

بازاریابی اجتماعی اصطلاحات زیادی دارد که خیلی از آنها تخصصی است و مخصوص افرادی که در سوشال مدیا و یا دیجیتال مارکتینگ فعالیت دارند، می‌باشند. اما در این میان اصطلاحاتی هم هستند که در واقع الفبای بازاریابی اجتماعی را شامل می‌شوند و حتی اگر فعالیت تخصصی در این حوزه نداشته باشیم هم، بهتر است که این واژه‌ها و اصطلاحات را بشناسیم.

  • محتوا / Content

به هر آنچه که در صفحات اجتماعی در قالب متن، تصویر، ویدیو و … بارگزاری می‌کنید، محتوا می‌گویند. محتوا می‌تواند توسط خود شما تولید شود و یا از صفحات مجازی دیگر کپی شود. ( حوزه تولید محتوا و کپی رایت)

  • تعامل یا مشارکت / Engagment

تعامل کردن در شبکه‌های اجتماعی از طریق لایک، کامنت یا به اشتراک گذاشتن محتوای شما انجام می‌گیرد. هر چه میزان این اشتراک بالاتر باشد، تعامل شما و دوستان مجازی در شبکه‌های اجتماعی بیشتر می‌رود.

  • تعداد فالوور

شمار فالوور یا دنبال کنندگان شما در تمامی فضاهای مجازی بسیار حائز اهمیت است. در واقع هر چقدر فالوور شما بالاتر باشد، اعتماد مشتری به صفحه‌ی شما بیشتر می‌شود و فضای مجازی هم بیشتر دیده خواهید شد.

  • میزان کلیک / CTR

میزان کلیک لینک، برای دیدن پست یا صفحه‌ی شما بسیار مهم است. اگر در صفحات دیگر تبلیغات کسب و کار و صفحه‌ی مجازی خود را دارید، تعداد کلیک دریافتی از تبلیغ بسیار حائز اهمیت است و به شما نشان می‌دهد که آیا تبلیغات سودمندی داشته‌اید یا خیر.

  • اشتراک گذاری / Share

وقتی فرد دیگری محتوایی که شما پست کرده‌اید را در صفحه‌ی خود بازنشر می‌دهد یعنی آن را به اشتراک گذاشته است که این امر موجب بیشتر دیده شدن محتوای شما می‌گردد.

  • کامنت / Comment

وقتی فردی یا افرادی زیر محتوای شما پیامی می‌گذارند، کامنت گذاری اتفاق افتاده است. کامنت‌ها شامل نظرات مثبت و منفی و همچنین سوالاتی هستند که فرد در خصوص پست منشتر شده از شما دارد.

  • ترافیک

به معنای تعداد افرادی است که از طریق کانال‌های اجتماعی وارد سایت شما شده‌اند. بیشتر کسب و کارها این روزها سایتی دارند که تبلیغات آن را در شبکه‌های اجتماعی انجام می‌دهند و از طریق یک لینک، از پلتفرم مربوطه مخاطب را به سایت متصل می‌کنند.

استراتژی-بازاریابی

 

شبکه‌های اجتماعی معرف کدامند؟

از جمله شبکه‌های اجتماعی که در ایران بسیار پرطرفدار هستند، به ترتیب می‌توان به : اینستاگرام، تلگرام، توییتر، لینکدین و یوتیوب اشاره کرد. البته تعداد شبکه‌های اجتماعی روز به روز در حال افزایش هستند و هر کدام هم قابلیت منحصر به فرد خود را دارند.

کندو - استفاده از بازاریابی پیامکی در ارتباط با رسانه های اجتماعی

مزایای بازاریابی شبکه‌های اجتماعی

شبکه‌های اجتماعی مزایای زیادی دارند که مهم‌ترین آنها شامل موارد ذیل هستند:

  • معرفی و افزایش آگاهی از برند

بسیاری از برندها برای معرفی و یا افزایش آگاهی مخاطبان خود، در شبکه‌های اجتماعی شروع به بازاریابی و تبلیغات می‌کنند که بسیار هدفمند و سودمند است. بسیاری از مجموعه‌ها با اینکه وب سایت تخصصی دارند اما شناخته شده نیستند، پس در نتیجه دیده نمی‌شوند. اما به کمک بازاریابی شبکه‌های اجتماعی می‌توانند برند خود را اطلاع رسانی کنند.

  • افزایش مخاطب و مشتری

بازایابی شبکه‌های اجتماعی به شما کمک می‌کند تا مشتریان و مخاطبان بیشتری را جذب کنید و اگر فعالیت خوبی در فضای مجازی داشته باشید، مشتریان را ترغیب خواهید کرد تا خدمات و خرید از پیج شما را جدی‌تر بگیرند.

  • ایجاد روابط صمیمی با مخاطبان

شبکه‌های اجتماعی معمولا غالب دوستانه و صمیمانه‌ای دارند، پس در این فضا به راحتی می‌توانید با مشتریان خود روابط صمیمانه در حوزه‌ی کاری داشته باشید و آنها را به مشتریان بالقوه تبدیل نمایید.

چگونه یک استراتژی موفق در بازاریابی شبکه‌های اجتماعی داشته باشیم؟

برای اینکه در بازاریابی شبکه‌های اجتماعی موفق باشید این نکات را جدی بگیرید.

  • تعیین هدف و برنامه ریزی

در ابتدا هدف اصلی خود را تعریف کنید، قرار است در گام‌های نخست بازاریابی اجتماعی خود فقط برند خود را معرفی کنید یا اینکه نیازمند این هستند که از همان ابتدا فروش خود را آغاز کنید.

  • پلتفرم مناسب خود را انتخاب کنید

با توجه به نوع کسب و کار خود و یا محصول و خدماتی که ارائه می‌دهید، پلتفرم مناسب انتخاب کنید. برای مثال اگر پیج فروشگاهی هستید و صرفا به دنبال فروش محصول یا خدمات خود هستید، اینستاگرام و تلگرام برای شما مناسب است. بدیهی است که نیازی نیست روی پلتفرم‌هایی مانند لینکدین و یا یوتیوب تولید محتوا کنید.

  • برای تولید محتوا جدول زمانبندی داشته باشید

حتما برای تولید محتوای خود برنامه و جدول زمانبدی داشته باشید و طبق آن عمل کنید. به این صورت مخاطب جذب نظم پیج شما می‌شود و این عمل اطمینان زیادی به همراه خواهد داشت.

مزایای بازاریابی شبکه‌های اجتماعی

سخن آخر

شبکه‌های اجتماعی فقط مکانی برای سرگرمی نیستند، خیلی‌ها این روزها خرید و فروش و حتی آموزش و یادگیری پلتفرم‌های مختلف را دوست دارند و در این حوزه فعالیت دارند. پس بدیهی است که بازاریابی شبکه‌های اجتماعی هم بسیار کارآمد و سودمند خواهد بود به شرطی که نکات مربوطه رعایت شود.

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۳ رای
📝 مقالات تخصصی بیش از 1000
📮 هدف آموزش بازاریابی پیامکی
📈 ماموریت رونق کسب و کار
⚙️ آموزش +20 ابزار پیامکی