20 استراتژی بازاریابی برای رونق کار شما
همهی ما کم و بیش با حوزهی بازاریابی و شاخههای آن آشنا هستیم و همواره به این موضوع پرداختهایم که چقدر برای معرفی برند و افزایش فروش، بازاریابی حائز اهمیت است. در این مقاله قصد داریم 20 استراتژی طلایی برای رونق بیشتر در کسب و کار را با هم بررسی کنیم. لطفا همراه ما باشید.
-
مشخص کردن هدف
تعریف هدف اصلی یکی از نکاتی است که برای موفق بودن در حورهی بازاریابی باید بدان توجه ویژه شود. در تعیین هدف خود، چشم انداز و خط مشی مجموعه را تعریف کنید.
مشخص کنید که برای رسیدن به هدف و یا فروش بالا چه اقداماتی باید انجام دهید و در برنامه ریزی خود حتما زمانبدی داشته باشید و طبق آن عمل کنید.
-
تبلیغات آنلاین
این روزها تبلیغات آنلاین حرف اول را در حوزهی تبلیغات میزند. بهتر است که انواع تبلیغات آنلاین مانند کلیکی، بنری، تبلیغ هنگام نصب اپلیکیشنها، گوگل ادز و … را خوب بشناسید و با توجه به نوع عملکرد هر یک تصمیم بگیرید که کدام مناسبتر برای کار شماست.
-
تقویت SEO
موضوع سئو چند سالی است که در برای بهبود موتور جستجوگر سایتها باب شده است و تمامی کسانی که صاحب وب سایت هستند، برای بهتر دیده شدن سایت خود و عملکرد بهتر آن باید روی بالا بردن سئو خود کار کنند. مخصوصا برای مجموعههایی که فروش آنلاین و فروشگاهی دارند، تقویت سئو امری ضروری است.
-
ایمیل مارکتینگ
ایمیل مارکتینگ یکی از روشهای بازاریابی است که مخاطبان خاص خود را دارد. مجموعهها میتوانند با دریافت ایمبل مشتریان و مخاطبان خود هر چند وقت یک باز کمپین تبلیغات ایمیلی داشته باشند. البته این را هم اضافه کنیم که از ایمیل مارکتینگ میتوانیم در جهت اطلاع رسانی نیز استفاده کنیم.
-
بازاریابی پیامکی
ارسال پیامک انبوه یکی از روشهای بازاریابی است که در یک دههی اخیر طرفداران زیادی را به خود اختصاص داده است. روشی کم هزینه و مقرون به صرفه که در کوتاهترین زمان ممکن میتوانیم هزاران پیامک تبلیغاتی یا اطلاع رسانی را ارسال کنیم.
-
بازاریابی فصلی
بازاریابی فصلی یکی از استراتژیهای مهم محسوب میشود. اینکه در آغاز و پایان هر فصل فروش یا خدمات ویژه ارائه دهید و همچنین تخفیفات قابل توجهی برای جذب مشتری در نظر بگیرید. همچنین میتوان به بهانه مناسبتهای مختلف مانند عید نوروز یا یلدا هم کمیپن ویژه تعریف کرد.
-
تنوع در محتوای سایت
محتوای تولید شده برای سایت بسیار مهم است. اینکه کارشناسان تولید محتوا بتوانند در حوزهی کانتنت تنوع خلاقانه و نوآوری داشته باشند، امریست که پیامدهای مثبتی در ذهن مخاطب به ارمغان خواهد آورد.
-
رپورتاژ آگهی
بازاریابی از طریق رپورتاژ آگهی هم یکی از مواردی است که امروزه خیلی از مجموعههای کوچک و بزرگ به دنبال آن هستند. در رپورتاژ آگهی نویسنده باید کمی با سیاست و زیرکانه رفتار کند. بدین صورت که مقاله را در قالب اطلاع رسانی عمومی تنظیم کند و در لابه لای محتوای خود خدمات و یا محصول مورد نظر را به صورت غیر مستقیم تبلیغ کند.
-
حضور در شبکههای اجتماعی
حضور فعالانه در شبکههای اجتماعی هم مهم تلقی میشود؛ چرا که امروزه در هر سنی شاهد آن هستیم که مردم علاقه زیادی به شبکههای اجتماعی نشان میدهند و زمان قابل توجهی در روز را، به گشت و گذار در فضای مجازی اختصاص میدهند. پس باید در شبکههای اجتماعی مختلف اعم از تخصصی یا عمومی فعالیت چشم گیری داشته باشیم.
-
وفادار کردن مشتری
درست است که جذب مشتری مهم است اما وفادار کردن آن و تبدیل به مشتری بالقوه هم امریست که باید بدان توجه ویژه شود. پس در نتیجه باید تمام سعی خود را به کار گیرید تا مشتری را وفادار سازید. برای این کار میتوانید از اهدای جوایز تا ارائه تخفیفات شگفت انگیز بهرهمند شوید.
-
بازاریابی نمایشگاهی را جدی بگیرید
حضور در نمایشگاههای مربوط به نوع کسب و کار خود را جدی بگیرید. نمایشگاههای داخلی و خارجی به بیشتر دیده شدن برند شما کمک زیادی میکنند. حتی میتوانید به صورت مجازی هم در نمایشگاههای خارجی شرکت کنید، حتما قرار نیست که مبلغ زیادی خرج کنید و حضور فیزیکی داشته باشید.
-
بازاریابی رسانهای
هنوز هم بازاریابی و تبلیغات رسانهای طرفدارن خاص خود را دارند. حضور در تبلیغات تلویزیونی، رادیویی، مجلهای و … میتواند به شناخت و اعتبار برند شما کمک شایانی کند.
-
بازاریابی ارائه خدمات رایگان
میتوانید طبق برنامه ریزی خاص خود به صورت رایگان خدماتی برای مشتری ارائه دهید. برای مثال اگر در فضای آموزشی فعالیت دارید، میتوانید از طریق ارائه یک جلسه رایگان آموزشی، مخاطبان زیادی را جذب نمایید.
-
بازاریابی دهان به دهان
روشی بسیار بسیار قدیمی که هنوز هم به نوعی کارآمد است. سعی کنید مشتریان فعلی خود را همواره راضی نگه دارید و از آنها بخواهید که شما را به افراد دیگر معرفی کنند. برای این کار میتوانید دو کد تخفیف هم در نظر بگیرید یکی برای مشتری فعلی و دیگری برای مشتری جدیدی که به شما مراجعه خواهد کرد.
-
بازاریابی خبری
با انتشار برخی اخبار میتوانید حضور فعال خود را در کنار مخاطب داشته باشید. بهتر است که اخبار مربوط به حوزهی کاری شما باشد اما اگر هم نبود مشکلی ایجاد نخواهد شد.
-
بررسی دقیق رقبا
سعی کنید رقبای خود را به درستی بررسی کنید و عملکرد آنها را تحلیل کنید. متوجه بشوید که آنها در کدام استراتژی بازاریابی قوی عمل کردند و یا کدام استراتژی اصلا پاسخگو نبوده و یا رقیب شما در آن ضعیف بوده است.
-
حضور فعال در مراسمهای محلی و یا ملی
شما با اسپانسر شدن در برگزاری مراسمهای محلی یا ملی به راحتی میتوانید برند خود را عنوان کنید و بازاریابی میدانی داشته باشید.
-
استراتژی بازاریابی کاغذی
خیلی از مشاغل هنوز با بازاریابی کاغذی موفق هستند و به فروشی که برای آن برنامه ریزی کردهاند، برسند. بازاریابی کاغذی شامل چاپ تراکت و یا بروشور میباشد.
-
استراتژی قطرهای
در این نوع بازاریابی به صورت کوتاه و مختصر اطلاعاتی را به مخاطب ارائه میکنیم و هر پیام سرنخی محسوب میشود. در آخر مشتری تمامی سرنخها را در کنار هم قرار میدهد و به هدف اصلی میرسد.
-
استراتژی بازاریابی رفتاری
در این نوع استراتژی باید رفتار مخاطب را مورد هدف قرار داد. باید به درستی رفتار مشتری را بشناسید و حتی حدسیاتی در مورد رفتار بعدی آنها بزنید. اینگونه نیاز اساسی مخاطب شناخته میشود و میتوانید برای پاسخگویی به آن نیاز برنامه ریزی داشته باشید.
سخن آخر
در این مقاله سعی کردیم نگاهی کوتاه به استراتژیهای انواع شاخههای بازاریابی داشته باشیم که هر کدام به اندازهی یک مقاله جداگانه تعریف برای خود دارند. ما سعی کردیم که به صورت موردی توضیحات مختصری ارائه دهیم.