اشتباه بازاریابی پیامکی: چگونه پس از یک کمپین ناموفق به عقب برگردیم؟
بازاریابی پیامکی یکی از روشهای تبلیغاتی کم هزینه و در عین حال پر سودی است، که این روزها طرفدارای زیادی را به خود اختصاص داده است. تقریباً میتوان گفت که اکثر مجموعههای بزرگ و کوچک از طریق پیامک تبلیغات خود را داشتهاند. حال برخی موفق بودند و این نوع تبلیغات را ادامه دادند و برخی دیگر به دلیل آنکه به هیچ سود و بازدهی نرسیدند، به قول معروف بی خیال این روش تبلیغ شده و سریعاً روش دیگری را جایگزین کردهاند.
همان طور که میدانید بازاریابی پیامکی یکی از موفقترین روشهای تبلیغاتی برای شرکتهای بزرگ محسوب میشود. پس اگر شما در این حوزه موفق نبودید، به جای اینکه دنبال روش جایگزین باشید؛ لازم است بررسی کنید که کجای کار اشتباه کردهاید تا آن را اصلاح کنید. در این مقاله قصد داریم در مورد اشتباه بازاریابی پیامکی، چگونه پس از یک کمپین ناموفق به عقب برگردیم، با هم گپ و گفتی داشته باشیم. ممنون که همراه ما هستید.
چه کمپینی پیامکی ناموفق است؟
تا به حال شده است که بازاریابی پیامکی را شروع کنید و پس از ارسال پیامکها، هیچ ورود یا تماسی نداشته باشید؟ البته برخی هم تماس دارند اما ورودیها، زیر 40 درصد تعداد پیامکهای ارسالی است. در این صورت میگوییم یک کمپین ناموفق داشتهایم و بازاریابی ما با شکست مواجه شده است. بنابراین لازم است که شما به بررسی نقاط ضعف خود در کمپینها بپردازید.
در این قسمت میخواهیم دلایل احتمالی این شکست را با هم بررسی کنیم.
عدم ارسال اطلاعات صحیح
فردی تعریف میکرد که 10000 پیامک ارسال کرده است، در حالی که یادش رفته شماره تلفن و لینک را به متن پیامک اضافه کند.
فرد دیگری میگفت شماره را اشتباه درمتن تایپ کردم و در نتیجه ورودی از بازاریابی خود نداشتم.
یادتان باشد قبل از ارسال حتما چک کنید که شماره تلفن و یا لینکی که در متن نوشتهاید درست باشد. برای این کار میتوانید ابتدا به 2 یا 5 خطی که از همکاران شما هستند، پیامک را ارسال کنید و پس از چک کردن نهایی و اطمینان از صحیح بودن اطلاعات، شروع به ارسال پیامک انبوه کنید.
داشتن غلط املایی در متن
غلط املایی یکی از مشکلاتی است که همهی ما درگیر آن هستیم. حتماً از نظر املایی و نگارشی متن خود را قبل از ارسال چک کنید. حتی میتوانید از دوستان یا همکاران خود بخواهید که متن را چک کنند تا مشکلی نداشته باشد.
درج قیمت اشتباهی
عزیزانی که در پیامک خود قیمت درج میکنند باید بسیار محتاط و مطمئن عمل نمایند. تنها یک صفر زیاد و یا کم میتواند کمپین شما را با یک شکست بزرگ رو به رو کند.
تاریخ اشتباه
اگر در متن پیامک تبلیغاتی خود، محدودیت زمانی برای تخفیفی دارید و مجبور هستید تاریخ آن را قید کنید، حتماً قبل از ارسال بررسی کنید که تاریخ نوشته شده درست باشد. اگر تاریخ گذشته را در پیامک خود اشتباهی بزنید، پیامک شما سوخت میشود و اگر تاریخ آینده مثلا چند ماه بعد را به اشتباه بزنید، کمپین تبلیغاتی که برنامه ریزی کردهاید با شکست مواجه میشود.
متنی که دعوت کنندگی ندارد
متنی که قرار است به عنوان پیامک ارسال گردد، بسیار حائز اهمیت است. لحنی که در متن به کار میبرید، جملاتی که مینویسید همه و همه باید برای مخاطب دعوت کنندگی داشته باشد. در واقع باید به نوعی آن را تنظیم کنید که خواننده پیام در جا احساس نیاز کند و تماس برقرار گردد.
پیامک بدون جایزه و تخفیف
شخصی که یک پیامک را باز میکند و میخواند؛ توقع آن را دارد که ویژگی خاصی در متن پیامک ببیند. درصد تخفیف ویژه، کد تخفیف، جایزهای که مجموعه در نظر گرفته است. پس حتماً در متن پیامک خود هدیهای برای خواننده داشته باشید. پیامکهایی که صرفاً جهت اطلاع رسانی از برند خاصی هستند، هیچ دعوت کنندگی برای مخاطب ندارد که در آن شرکت کند.
فیلتر انتخابی اشتباه
هیچ گاه، تاکید میکنیم هیچ گاه به صورت سراسری پیامک ارسال نکنید. حتما قبل از ارسال، جامعه هدف خود را فیلتر کنید. برای مثال شما قرار است تبلیغ کاشت مو داشته باشید. پس باید در قدم اول آقایان را فیلتر کنید چرا که خانمها نیاز زیادی به کاشت مو ندارند. سپس سن 30 سال به بالا را باید فیلتر کنید. و همین طور شهر مورد نظر را. اولویت با شهر خودتان و سپس شهرهای نزدیک شما است. بی شک قرار نیست کسی از جنوب کشور به تهران جهت کاشت مو مراجعه نماید.
بانک تماسی ناقص
معمولاً کم پیش میآید که مجموعهای خودش یک بانک شمارهی تماس کامل داشته باشد. بیشتر افراد هنگامی که با سامانههای پیامکی قرارداد میبندند، از شمارههایی که سامانه در بانک اطلاعاتی خود دارد، استفاده میکنند. پس در نتیجه قبل از اخذ قرارداد با سامانهی پیامکی، خوب تحقیق کنید و ببینید که کدام یک برای شما مناسبتر است و بانک تماسی کاملی نسبت به بقیه دارد.
سخن آخر
وقتی یک روش برای مجموعههای بزرگ پاسخگو بوده است و شما آن را امتحان میکنید، موفقیت خاصی در آن کسب نمیکنید؛ نشانهی آن است که یک جایی از کار، اشتباه عمل کردهاید. پس بسیار به جاست که به دنبال پیدا کردن مشکل باشید و آن را حل نمایید. در حوزهی تبلیغات هر گاه شکست خوردید، به جای تغییر استراتژی و روش تبلیغاتی به بررسی مشکل ایجاد شده بپردازید و مجدداً اقدام کنید.